A világ legnagyobb kerékpárgyártója a Washington és Peking közötti kereskedelmi háború miatt magyarországra hozhatja a gyárát.

Trump elnök még be sem csukta a száját, de mi már döntöttünk: elvisszük a termelés egy részét Kínából

– nyilatkozta a Bloombergnek Bonnie Tu, a Giant Manufacturing vezetője. Őt abból az alkalomból keresték meg, hogy a világ legnagyobb kerékpárgyártó cégének a részvényei 9,8 százalékkal emelkedtek a tőzsdén. A legutolsó jelentés szerint a cég profitjának a negyedét az e-biciklik adják vagyis a jövő környezetkímélő járművei.

Magyarországon építhet gyárat a világ legnagyobb kerékpárgyártója

Donald Trump amerikai elnök szankciói rendkívüli módon megdrágítják a kerékpárokat az amerikai piacon: a 25 százalékos büntetővám átlagosan 100 dollárt jelent bringánként, ami miatt a tajvani óriás igyekezett új helyszínek után nézni. Magyarország az egyik ilyen helyszín, ahova a bezárt kínai gyárat költöztetnék.

A termelésnek közel kell lennie az eladási piachoz

– hangsúlyozza Bonnie Tu asszony célozva Magyarország földrajzi helyzetére és uniós tagságára.

A Giant Manufacturing hét nagy gyára közül öt még mindig Kínában működik, egy Tajvanon, egy pedig Hollandiában. A gyártás szempontjából ugyanis Kína eddig verhetetlen volt. Nemcsak az alacsony munkabérek miatt, hanem azért is, mert a helyi hatóságok maximálisan támogatták a külföldi befektetőket, akiknek sztrájkkal sem kellett számolniuk, hiszen a szakszervezeteket a kormányzó kommunista párt ellenőrizte.

Ezen felül nemigen kellett ügyelniük a környezetvédelemre sem, mert a helyi hatóságok becsukták a szemüket csakhogy náluk működjön egy korszerű külföldi gyár. 

Cikk- és címlapkép: AFP

(bloomberg.com, hvg.hu)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tehát mi vagyunk a világ alja, ahova lehet jönni nyomorultakkal fillérekért dolgoztatni és a környezetvédelem itt is le van sz@rva mint Kínában. Már nem azért de ez nem a "merjünk kicsik lenni" politikája?! Környezetkímélő bicikli egy nagy akkumulátorral felszerelve, ez majdnem olyan jó vicc, mint Orbán demokráciája vagy kereszténysége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Tehát mi vagyunk a világ alja, ahova lehet jönni nyomorultakkal fillérekért dolgoztatni és a környezetvédelem itt is le van sz@rva mint Kínában. Már nem azért de ez nem a "merjünk kicsik lenni" politikája?! Környezetkímélő bicikli egy nagy akkumulátorral felszerelve, ez majdnem olyan jó vicc, mint Orbán demokráciája vagy kereszténysége.
1magyar
Miért nem normál bicikliket gyártanak ezek? Az a környezetkímélő. Az akkumlátor is elég szennyező.
Arról nem beszélve,hogy aki kerékpározik naponta kevésbé beteg, az eü. szolgáltatást sem terhelné.
Eladott Ország
@Shikari: Írod: " Fejlődik magyarország!" ( helyen: Magyarország)
Az unióban a valóságban mindössze két ellenfelünk van, Románia és Bulgária, azonban előbbi ország már szinte minden mutatóban elhagyott bennünk, így marad a harc az utolsó helyért Bulgáriával. Erre kéne olyannyira büszkének lenni? Na de lássuk az uniós átlagfizetéseket, hogy ne csak a minimálbér viszonylatában lássuk miféle gazdasági csoda van itt:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/01/Alap3.jpg
Na de nézzük meg azt is, hogy a 2010-es kormányváltás óta micsoda gazdasági csoda történt Európa legbiztonságosabb országában: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/01/emelkedes.jpg
Mint az az ábrán is jól látszik Romániában és Bulgáriában is jóval nagyobb mértékben emelkedett a minimálbér, mint Magyarországon. Hogy akkor mégis mire véljük a kormány sikerpropagandáját? Az kérem szépen egy ordas nagy hazugság, semmi más. Megpróbálják elhitetni a magyarokkal, hogy Orbán kormányzása óta sokkal jobb Magyarországon élni, miközben az igazság az, hogy két országot kivéve mindenki lekörözött bennünket és ez a két ország sem lesz már mögöttünk sokáig, ha a dolgok így haladnak tovább. Évekkel ezelőtt még sokan lenézték a szlovákokat, mára viszont már csak kullogunk mögöttük. De igaz ez Horvátországra, Lengyelországra és Csehországra is, nem beszélve a tőlünk nyugatra eső országokról.
silber13
@Shikari: Illő lenne talán végigolvasni a cikkket, nem pedig önkényesen kihagynia neked büdös részeket, mint ez itt:
"...Bár Trump szankciói sok külföldi céget arra ösztönöztek, hogy otthagyják Kínát annak ellenére, hogy szép profitot csináltak eddig, azonnal fordulhat a kocka, ha az USA és az ázsiai óriás kereskedelmi háborúja véget ér. "Ha az amerikai szankciók megszűnnek, akkor abban a pillanatban megyünk vissza Kínába" – jelentette ki Bonnie Tu."
És így rögvest más a leányz fekvése!!
kereső
A szolnoki"küszübrádió" meg azt mondja, hogy Babis! cseh kormányfőnek kell a Bige birodalom-és természetesen a műtrágyagyár ( az IKR-t Bábolna már megvette.)Ide fog települni, ha a Csehek ráhúzzák a vizest?
RonaGyuri
"A termelésnek közel kell lennie az eladási piachoz – hangsúlyozza Bonnie Tu asszony célozva Magyarország földrajzi helyzetére"!!! Ez a lökött együtt járt földrajzra Orbánnal!!! =))
silber13
@Shikari: Hülye szöveged van, de már megszoktuk tőled! Felfogod végre, csak addig kellenénk nekik amíg a másik két fél meg nem egyezik és akkor rögvest mennének vissza!
silber13
@Shikari: Ha már itt tartunk akkor talán tudod, hogy ezt az országot Antall József és az uram-bátyámozó csürhélye juttatta ide.
kokopelli
@silber13: ...el kell kotyavetyélni az országot! Kerül amibe kerül! A slicc-szeműek,már '89-ben
jelentkeztek nyugaton,hogy a volt lerohadt NDK-s kisebb reptereket olcsón renoválják. Megkap-
ták a felfelé mutató "középső-újjat"! Egy lábat az ajtóba,és gyorsan be a kéglibe! (;-))
silber13
@Shikari: Elnézést az elírásért, másfelé figyeltem. " csürgéje" így megfelel??
silber13
Na mégegyszer! " Csürhéje" Hiába, meleg van!
Eladott Ország
@Shikari: Volt már valaha is egyetlen egy értelmes hozzászólásod valamelyik cikkhez a fikázáson kívül, te fidesz barma?!
uploads.disquscdn.com/images/4e61f3e84880ef9cea8a3a5154a8ff0608901f696bfab922b8530224511f85e4.jpg?w=600&h=362
CsipkeRózsa
Volt nekünk egy kerékpárgyárunk Csepelen.
papa.49
Nagyon jó lesz ha itt gyártják a lítium aksikat a bringákhoz, nem elég nekünk a Paks 2, még ez is kell !!!
Eladott Ország
@Shikari:ma, 14:22; Úgy látom már te is lázadsz, olyan unortodox lettél. Mi történt veled?
nyultam.com/wp-content/uploads/2013/11/punk-birka.jpg
A hazugságról meg annyit, hogy általában Euronews vagy az Eurostat adataira szoktam hivatkozni, nem a három nyolcaskára vagy az origóra.
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"Így a környezetszennyezés mértéke is csökken, hiszen Magyarország a környezetvédelemben élen jár!"

Csikari, rájöttem, te egy UFO vagy!
Mert nem ezen a bolygón élsz az biztos, vagy nem tudod, hogy a szar bajusz is éjjel, nappal hazudik!?

Pl:
Hemzseg a mikroplasztik a Dunában
mikromuanyag.hu/Duna-II

Mikroműanyag úszik a Tiszában
laboratorium.hu/millionyimikroplasztikatiszaban

Rengeteg a mikro-műanyag a Rábában (is)
ww2.infovilag.hu/2018/06/28/rengeteg-a-mikro-muanyag-a-rababan-is
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"Hogy tudsz ekkora kacsát röptetni? A pekingi olimpiakor nem láttak a szmogtól, te szerencsétlen!"

Ó, te kretének királya, te világ barma, megint csak saját nívód szerint ugatsz bele a fórumba!
Idézek te őstulok:
"Száz lakosra vetítve 1,8 elveszett egészséges évet jelent Magyarországon a légszennyezettség, ami több mint kétszerese az EU átlagának, és nagyobb, mint a kínai vagy indiai értékek."

Kína területe majd 9,6 millió km2, Kína népessége 1,4 milliárd ember, Kína nem egyenlő Pekinggel, mert Peking területe 16 8000 km2, Peking népessége 21,5 millió fő!

Írod:
"Akkor szólj a németeknek és az osztrákoknak, hogy ne szennyezzék!"

Te elb@szott UFO, nem Németországban és nem Ausztriában vannak az illegális szemétlerakók, nem Németországban és nem Ausztriában eresztik tisztítatlanul a szennyvizet, a fekáliát a folyókba!
S ha munkaadóidat - és a szar bajuszt! - érdekelné a környezetvédelem, a globális felmelegedés, akkor (hála Magyarország zéró iparának) nem árulnák minden évben pénzért a CO2 kvótát!

Pénzre váltott légszennyezés - hogyan lesz árucikké a szén-dioxid?
www.hirado.hu/2016/02/20/penzre-valtott-legszennyezes-hogyan-lesz-arucikke-a-szen-dioxid/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.