Magyarország és Olaszország stratégiai szövetségesek, mert mindketten a nemzeti identitásához, történelméhez és vallási örökségéhez ragaszkodó, erős nemzetállamokból álló Európai Uniót (EU) képzelnek el – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Triesztben, miután tárgyalt Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel.

Szijjártó Péter az olasz belügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, olyan EU-t szeretnének, amely tiszteletben tartja a nemzetállamokat, és olyan brüsszeli vezetést, amely erős külső határokat hoz létre, nem támadja azokat az államokat, amelyek védik ezeket a határokat, és nem akarja bevándorlókkal elárasztani Olaszországot.

Szijjártó: Magyarország és Olaszország stratégiai szövetségesek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete köszönti Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Triesztben 2019. július 5-én. Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

A miniszter sokkolónak nevezte, hogy támadják azokat az országokat, amelyek óvják a határaikat és állampolgáraikat, hogy az EU bürokratái támogatják az illegális bevándorlást, és azok mellé állnak, akik megnyirbálják a tagállamok jogait.

Megdöbbentőnek nevezte továbbá, hogy egyes európai fővárosok és Brüsszel támadják a határokat és kikötőket védő hatóságokat.

Szijjártó Péter szerint Salvinit elismerés illet az olasz határok és állampolgárok védelméért.

Kiemelte, az olasz belügyminiszter volt az első a nyugati politikusok között, aki a tengeri határok védelmére irányuló szabályozást vezetett be, és megdöbbentő, hogy emiatt támadások érik.

Emlékeztetett, Magyarország is támadások kereszttüzébe került, amikor egymilliárd eurós beruházással biztosította a határvédelmet az illegális bevándorlással szemben, és ezzel az schengeni és az uniós határokat is védte.

Magyarország és Olaszország is biztos abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bízik benne, hogy az Európai Bizottság majdani elnökével együtt tudnak működni – hangoztatta a miniszter.

Hozzátette, azt sikerült már megakadályozni, hogy Soros György egyik embere legyen a bizottság elnökjelöltje.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Akivel ezek eddig "stratégiai" -t kötöttek azoknak hamarosan harangoztak. Olaszoknak gatya :-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Akivel ezek eddig "stratégiai" -t kötöttek azoknak hamarosan harangoztak. Olaszoknak gatya :-)
kokopelli
"...és két lábon járunk,amihez ugye nem mindenkinek kell gerincesnek lennie,sőt...T
justhpeter
A politikai állatkert két ostoba szereplője.
Nessy
Már a marslakókat kivéve mindenki a stratégiai szövetségesünk!
Drága külügyérünk, nemrég adtak ki győzelmi jelentést az uniós vezetői javaslatról. Nem tetszett olvasni, hogy illető hölgy erősen elkötelezett az Európai Egyesült államok megvalósításával kapcsolatban? És még jó pár dologban, amiről szeretnek itthon megfeledkezni, annyira elborultak Weber és Timmermans kiesésétől való örömükben.
Commenter
@Nessy: Többek között Donald Tusk azt mondta, hogy nagyon tévednek azok akik Webert és Timmermanst kiesőként könyvelik el, mert az egyik frakcióvezetőként a másik a von der Leyen helyetteseként marad kulcspozícióban már amennyiben von der Leyent megválasztják. Ha nem, akkor minden újra kezdődik.
Nessy
@Commenter: Ilyen az, amikor előre isznak a medve bőrére! Ebbe a medve is beleszól!
Commenter
@Nessy: az európaisága az, amiért szívből utálja kisebbségi lengyel családból származó Tuskot a szalonképtelen PiS. Ahogy Tusk is utálja a szélsőjobbot. Ha Tusk-ból államfő lesz, a Pis-nek vége.
tudode
Na így kellene minden KÖZSZOLGÁNAK szolgálni a polgártársakat, mint ahogy ÉSZ NÉLKÜL megy a szakadék szélére a GAZDIJA után, mint egy buldog

----- Előlép Orbán árnyékából a Fidesz mindenevő robotosa
.
www.origo.hu/itthon/20120520-szijjarto-peter-portreja.html
.
Protokoll duma, vagy a GAZDI tengeri kikötőjéért nyomja a sódert, amit Salvini vagy bevesz, vagy nem vesz be, mivel a tenger mossa körbe, körbe, kariKÁBA, összehasonlíthatatlanúl "csak" a földi kutyákat akadályozó oKÓS tyukketrecével.
.
Íme ami vagyon!
.
----- Két színes ceruzával és egy térképpel megsemmisítették Orbán legnagyobb hazugságát
.
b1.blog.hu/2017/12/15/ket_szines_ceruzaval_es_egy_terkeppel_megsemmisitettek_orban_legnagyobb_hazugsagat
.
Még egy ilyen adomát, s a rendőrségnek adnám át!
kokopelli
@Nessy: Átírják a mondást is,hogy az egérke a közös dübörgés helyett,egy stratégiai
szövetséget kínál fel?...majd szól ő ha dübörögni akarnak!
Nessy
@tudode: Lesz még Orbánból dafkeseegros! ( szójáték: ellentengernagy).
Már csak megfelelő teherbírású és méretű fehér lovat kell keresni.
kokopelli
@Nessy: A Vidámparkból egy hintaló XS méretben!
Mobil123
Ja ?! egyébként kíváncsi leszek mikor kerül kiírásra a tender hogy a Balatontól medret kell ásni Triesztig ...kínai hitelből, orosz munkagépekkel és ukrán, kínai...vendégmunkásokkal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.