A szélsőjobb és a Fidesz szavazatai nélkül meg sem választották volna, de a DK és a Momentum is támogatta. Mit jelent az, hogy ilyen gyenge felhatalmazással vág neki a munkának az Európai Bizottság elnöke? KORÁBBAN A TÉMÁBAN: A DK-sok megszavazzák von der Leyent Homályos fenyegetéseket intézett a Fideszhez von der Leyen Nagy rohammal kerülné el a bukást von der Leyen Ha a legutóbbi három Fidesz-kétharmadból nem derült volna ki egyértelműen: van szerepe annak, hogy egy választást milyen arányban nyer meg valaki, de csak korlátozott. A Fidesz például mondhatja, hogy Európa legsikeresebb jobboldali pártja, de így sem tudja megakadályozni azt, hogy elbukjanak az Európai Parlament bizottságaiban vezető posztokra jelölt emberei. Ez úgy jön ide, hogy soha nem volt olyan gyenge felhatalmazással megválasztott vezetője az Európai Bizottságnak, mint a kedden megválasztott német Ursula von der Leyen, aki politikustól ritkán látható megkönnyebbüléssel vette tudomásul, hogy átcsúszott az...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Micsoda butaság ez a ,,fideszen múlt" szöveg.
Mindenkire igaz, hogy rajta múlt a szavazás. Ez csak a buta szektának jön be.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
A fidesz vagy megszavazta, vagy nem, hiszen titkos szavazás volt. A fidesz azt mond, amit akar, nem a szavahihetőségéről híres.
Klubtag
@CsipkeRózsa: ...de legalább nem hazudják elsöprő, kétharmadnak...az Uniós választási szabályokat nem a magyar licence szerint alkották meg.
CsipkeRózsa
@durbincs: A szocdem frakcióban mindenkinek a saját belátására bízták, hogyan szavaz. Honnan tudod, hányan nem szavazták meg az elnököt? Honnan tudod, hogy a többi pártból mindenki egyformán szavazott? Előbbiekből pedig honnan tudod, hogy a fidesz hogyan szavazott?
Eriksson
Fanyalgás van. Majd csak októbertől lesz elnök a hölgy, de már ekézik.
Aki Én
Micsoda butaság ez a ,,fideszen múlt" szöveg.
Mindenkire igaz, hogy rajta múlt a szavazás. Ez csak a buta szektának jön be.
Aki Én
@Eriksson: Meglásd, hamarosan orbán lesz a legnagyobb ekézője.
Eriksson
@durbincs: Netalán újraszámlálást fognak követelni, mert választási csalást gyanítanak? Vagy meg kell ismételni a szavazást?
Eriksson
@Aki Én: Meglehet. De ahhoz előbb farbát kell mutatnia az elnök asszonynak.
bencemacska
@durbincs: ma, 14:30
Ne játszd meg magad
Nagyon jól tudod, hogy titkos szavazás volt, mindenki azt mond, amit nem szégyell.
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogyan szavaztak az angolok!? Mert jövőre attól függ Ursula támogatottsága.
Mivel az EPP jelöltje volt, a fityisznek kötelező volt rá szavazni. Azt, hogy a lengyelek rászavaztak, egyszerűen nem hiszem el! Stb, stb...
Aki Én
@durbincs: Nekem minden mindegy, csak téged el ne veszítsünk soha...
Eriksson
@bencemacska: Ez a kötelezőség kicsit sántít, ha figyelembe vesszük az EP-s bizottsági alelnökök megszavazásának bojkottját.
bencemacska
@Eriksson: Én az elméletet nézem, nem a személyeket. Ha az a csoport jelöl valakit - állítólag velem egyetértve - amelynek tagja szeretnék maradni(?), akkor nem tehetek másként.
Az EPP-ben tudtommal kötelező szavazás volt előírva.
A furcsa felfüggesztésnek előttem ismeretlenek a szabályai, azon nem is gondolkodtam.
bencemacska
@durbincs: ma, 15:09
De az angolok nem kevesen vannak, nem mindegy, hogy a támogatók, vagy az ellenzők közül esnek ki. Átrendeződnek az erőviszonyok, de nem tudjuk milyen irányban.
A lengyelek meg bejelentették, hogy bosszút állnak a jelöltjük bukásáért!
Eriksson
@bencemacska: Ezt most jól megaszontad. Ha kötelező a szavazás, akkor miért lehet attól eltérni? Ha meg titkosan mindenki úgy szavaz ahogy akar, akkor egyszerű kihozni a győztest. Csak rá kell nézni a jelölőre, s máris tudni lehet, kinek köszönhető a végeredmény.
bencemacska
@Eriksson: ma,15:26
1. Hiába írod elő a kötelező szavazást, ha nem tudod ellenőrizni. Márpedig DEMOKRATIKUSAN nem lehet. Olyan csak a magyar parlamentben történt meg,hogy a "titkos" szavazó cédulát bedobás előtt be kellett mutatni. Nem emlékszel?
2.Ha lelkiismereti szavazás van, akkor egyáltalán nem tudhatod ki hogyan szavazott.
3. Itt a jelölő az Európai néppárt volt ( az MT-n keresztül) . Nekik 221 szavazatuk van. Ez ennyire egyszerű. (És ebben benne van a Fidesz 13 szavazata is.
Eriksson
@bencemacska: 1. Nem emlékszem, ez csak pletyka.
2. Olyan nincs, hogy lelkiismereti szavazás, csak pártérdek.
3. Az elégségesnél csupán kilenccel volt több szavazata a hölgynek. Ha spekulálunk és kivonjuk a Fidesz tizenhármát, akkor mondhatni, hogy nekik köszönheti a megválasztását.
De ez tényleg csak spekuláció.
jesz
ez a nő csak egy kesztyűbáb...valamelyik régi motoros kézbeveszi, és úgy mozgatja, ahogy a "nagy öregek" óhajtják...korai az öröm elvtársak...
bencemacska
@Eriksson:
""Nyilván sokan meglepődtek azon, hogy a Fidesz-frakció nem vett részt a szavazáson, ennek azonban csak egy célja volt, hogy kiugrasszuk a nyulat a bokorból, nyulak helyett azonban vakondokat találtunk" - jelentette ki a köztársaságielnök-választás első fordulóját követő sajtótájékoztatóján Áder János, a Fidesz frakcióvezetője. Felidézte, hogy a Fidesz nélküli szavazáson 183 támogató szavazatot kapott Szili Katalin, viszont csak 178 szocialista képviselő van, és az előzetes nyilatkozatok alapján így három vakond is volt a szavazók között, hiszen csupán Mécs Imre és Balogh Gyula jelezte a szocialistákon kívül, hogy Szilit támogatja.
Áder szerint vagy az MDF, vagy a Nemzeti Fórum képviselői között kell keresni a három hiányzó szavazatot. Az Index kérdésére Orbán Viktor volt miniszterelnök nem kívánta kommentálni az államfőválasztás eseményeit."
Bővebben:
index.hu/belfold/kelnok7806/
Eriksson
@bencemacska: Nem gondoltam, hogy ilyen messzire kell visszamenni.
Akkor még Szili népszerű volt szoci berkekben, mára pedig közellenség. Hogy változnak az idők!
Commenter
Ezt a cikket sikerült von der Leyen és a Fidesz ellen ide tenni. Nem baj.Manfred Weberben legalább annyi tartás volt, hogy amikor látta, hogy kihátrál mögüle mind Merkel, mind a Néppárt, hogy a csúcsjelölti pozíciót nem fogadja el a fidesz szavazataival és támogatásával. Aztán fordult a kocka.
A frakcióvezetői szavazásnál már elfogadta ő is a fidesz szavazatait. von der Leyen pedig elfogadta a teljes szélsőjobb támogatását ahhoz, hogy egy hajszálnyi többséggel megszavazzák. Elfogadta azoknak a szavazatát akik mindent megtesznek annak a bomlasztásáért amit ő állítólag képvisel. Mivel elfogadta a szélsőjobb támogatását én nem nagyon hiszek neki. Nem tudom mekkora erő mögötte valóban az a Frans Timmermans aki a legalkalmasabb lett volna erre a pozícióra. Ahogy írtam korábban a cscsjelölti rendszer felrúgása, aláaknázása nem győzelem, nem vereség hanem veszteség az egész EU számára.
bencemacska
@Eriksson: Mondhatjuk ezt fordítva is. Szili akkor az MSZP delegálta Házelnök és Köztársasági Elnök (ön)jelöltje volt, ma meg Semjén jól fizetett csicskája.
Változnak az idők: Pénz beszél, kutya ugat, a karaván meg halad.
Eriksson
@bencemacska: Szilit mindig normális nőnek tartottam. Éppen ezért nem csodálkozom, hogy eltávolodott az MSZP-től.
Hogy most mit csinál? Nem belpolitizál, teszi a dolgát, a magyar kisebbségek érdekében.
tudode
Elkezdődött a karaktergyílkolás azok részéről, akik KÖZJOGILAG nem több, mint 00!
kokopelli
@tudode: én azt a mércét (mérőinstrumentet) szeretném látni,amivel azt mérik,ill.mérték!
jesz
@durbincs: picinyem! rossz kérdés! Junkert nem lehet alulmúlni.
Jozefina
Idétlen írás!!! Ilyet csak nem normálisak írnak és tesznek fel hírként!!!
kokopelli
@durbincs: ..anyád likát balf@ß! (;-))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.