Bohózatba fordult a dráma: Szijjártó most azt mondja, eddig is csak technikai kérdés volt az egész. Mint egy török szappanopera.

Erdogan támogatja a svéd NATO-csatlakozást, ami hirtelen már az Orbán-kormánynak is tetszik

Kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda / miniszterelnok.hu

Világos az álláspontunk: a kormány támogatja a NATO-csatlakozást, ezért is terjesztettük már hosszú hónapokkal ezelőtt az erről szóló javaslatot az Országgyűlés elé

közölte a svéd NATO-csatlakozásról Szijjártó Péter külgazdasági miniszter Facebook-oldalán, kedden. Szijjártó szerint „már csak technikai kérdés a ratifikációs folyamat lezárása”.

Svédország eredetileg Finnországgal együtt akart felvételt nyerni a NATO-ba, de eddig Magyarország és Törökország is blokkolta felvételét a transzatlanti szövetségbe. Recep Tayyip Erdogan török elnök egyebek mellett kifogásolta, hogy Svédország befogadott kurd politikai menekülteket.

A magyar álláspont ennél ködösebb volt, lényegében uniós ügyekre hivatkozott a kormány. Értesülések szerint azonban egyszerűen arról volt szó, hogy a magyar parlament a jóváhagyással – csakúgy, mint márciusban, a finn NATO-csatlakozás esetében – Törökországra várt.

Erdogan támogatni fogja Svédország NATO-csatlakozását

– jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, egy nappal Szijjártó és a magyar kormány pálfordulása előtt. A 24.hu a BBC-re és az Al Jazeera-ra hivatkozva írja, hogy a főtitkár szerint Erdogan hozzájárult a svéd csatlakozási kérelem továbbításához a török parlamenthez.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juhász István
IZÉKE- vel értek egyet. Hozzátenném, hogy a páva az egyik leggyönyörűbb madár. A tánca is csodálatos. Csak... ha egy POLITIKUS táncolja el ezt, akkor SZÁNALMASSÁ válik. Ugye ?
Edebácsi
Szijjártó: "technikai kérdés". Minden eddigi csak üres kifogás.
Nyilt beismerése annak, hogy a kormány vezérli az őt ellenőrizni hivatott parlamentet.
ómió
Korrektebbet nem tudtok hazudni, efftársak!?
Néro2
Papagáj Pitike nem értek ti semmit a várbeli desznyó főnököddel meg a 135 bátor emberetekkel.
Csak lopni tudtok meg hazudni és trágyadombot csinálni egy Országból.
simmering73
@KisTehen: Miért aljasítod le magad ennyire?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.