Megsérült a Melbourne-ből érkezett választási urna a repülőtéri átvizsgáláson. Az urnazáró címke felszakadt és be lehetett nyúlni a dobozba, ezért az abban lévő 53 szavazat érvénytelen volt.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerda esti ülésén megállapította: sérült volt a magyarországi európai parlamenti és önkormányzati választások után Ausztráliából érkezett külképviseleti urna – írja a blikk.hu.

A testület tagjai megnézték az Alkotmány utcai központban az őrzött dobozokat és szúrópróbaszerű megvizsgálták azokat. Egy kivételével sértetlenek voltak, így nincs törvényi akadálya annak, hogy az urnában lévő voksokat összeszámlálják.

Kidobták a külföldről érkezett magyar szavazatok egy részét – Ez a magyarázat a miértre

Érvénytelennek minősítették a Melbourne-ből érkezett szavazatok egy részét, mert megsérült az urna a repülőtéri átvizsgáláson/Fotó: MTI/Ruprech Judit

A testület megállapította, hogy a Melbourne-ből érkezett urna megsérült a repülőtéri átvizsgáláson, felszakadt az egyik urnazáró címke, be lehetett nyúlni a dobozba, így az abban lévő 53 szavazat érvénytelen – tették hozzá.

A 147 külképviseletről az összes, vagyis 166 urna megérkezett szerda estig a Nemzeti Választási Irodához. A választás napján külföldön tartózkodó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok Magyarország nagykövetségein és konzulátusain szavazhattak 99 ország 147 külképviseletén.

Nagy Attila, az választási iroda elnöke elmondta: 21 458 választópolgár kérte felvételét a külképviseleti névjegyzékbe, akik közül 18 661-en el is mentek szavazni. Beszámolt arról: több választópolgárt akaratán kívül felvett a német társhatóság a német névjegyzékbe, ők nem tudtak a magyar európai parlamenti (EP) listákra szavazni. Állítása szerint felveszik a német társhatósággal a kapcsolatot a történtek tisztázása érdekében.

Forrás: blikk.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
Naná,hogy a Nyugatról érkezett,valószínűleg nem fideszre szavazók voksait kellett kidobni,bezzeg a románok szavazata 90%-ban a fideszre ment,na aaaz mind érvényes volt :)))))
Dr. Proktor
Nem hinném hogy nem diplomáciai postával érkezett, azt viszont nem vizsgálhatja senki...
simmering73
Minden ellenkező riogatással, eszelős uszítással és hergeléssel szemben Magyarország szerencsére nem sodródott bele a háborúba. Annak ellenére sem, hogy minden jel arra utal, hogy Brüsszelt nem sikerült elfoglalnia az Orbán-pártnak. Pedig a leghírhedtebb illiberális tenyérjós már megint Európa brutális szélsőjobbra tolódására tett fel mindent. Nem állítom, hogy egyáltalán nincsenek ennek jelei Ausztriától Franciaországig, de olyan nagyon nem jött be: megmaradt a középpárti többség. Ami a számolást illeti: már négyet aludtunk az urnák lezárása óta, és még mindig nem tört ki a háború Magyarországon. Ami egyfelől nagyszerű hír, másfelől nem átallom megismételni a nyilvánvalót, mert ezt szerintem nem lehet elégszer: szégyellje magát mindenki, aki számolatlanul, felelőtlenül, mindenbe beleszarva közpénzmilliárdokat égetetett el arra, hogy hónapokig azzal hülyítse (és még meneteltesse is) a híveit, hogy ha nem a Fidesz nyeri a legnagyobbat az uniós választáson, akkor mindmeghalnak. A Fidesz és Orbán fennállásának legszégyenteljesebb, leghazugabb kampánya volt ez, minden vörös vonalat átléptek, az elmúlt tizennégy évhez képest is elképesztő mennyiségű szellemi méreganyagot öntöttek a társadalomra, és most úgy ünneplik a magyarázásra nem szoruló győzelmüket, hogy napok óta mást sem tesznek, mint magyarázzák.
www.kolozsvaros.com/2024/06/13/a-nepbutitasnak-is-megvannak-a-maga-hatarai/
surdilloFUJT
BIZONYÁRA FIDESS ELLENI SZAVAZATOK VOLTAK!!!ÉRDEKES,HOGY MILYEN KÉNYESEKLETTEK,DE ,HA A KIHUZOTT LEXIRE ÉS VITÉZIRE BEHUZTÁK A 2 X-ET AZ A VITÉZINEK ÉRVÉNYES!!!AKKORA CSALÁS,HOGY MÉG A HOLD IS ORDÍT,ALJAS CSALÓ,MOCSOK FIDESS!!!
surdilloFUJT
@jesz: ...ÉS FŐLEG CSALNI AZ ÁL FIDESSELLENES FICSÚR JAVÁRA!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.