A holland hadseregnek és társadalomnak fel kell készülnie az Oroszországgal való háború lehetőségére – jelentette ki Martin Wijnen altábornagy, a holland hadsereg leköszönő parancsnoka – írja az Alfahír.

A hadsereg parancsnoka szerint fel kell készülni az Oroszországgal való háború lehetőségére Hollandiának

Wijnen úgy gondolja, hogy Hollandiának követnie kellene Svédország, Finnország és a balti államok példáját, mivel azok jobban felkészültek egy esetleges fegyveres konfliktusra Oroszországgal.

A holland társadalomnak fel kell készülnie, nem szabad azt gondolnia, hogy biztonsága garantált, csak azért mert 1500 kilométer választja el Oroszországtól

- idézte a De Telegraaf az altábornagyot.

Wijnen figyelmeztetett, hogy Oroszország egyre erősebb katonailag, ezért a mainál felkészültebb holland hadseregre van szükség elrettentésként.

Oroszország csak a robusztus fegyveres erő nyelvét érti. Ezért fontos orvosolni a holland hadsereg létszámhiányát

- érvelt a holland parancsnok.

Emellett reményét fejezte ki, hogy az idén skandináv mintára bevezetett önkéntes sorkatonai szolgálatban évente két-három ezer fiatal vesz majd részt, akiknek egy része a katonai pályát választja vagy tartalékos lesz.

Wijnen egyébként január elején távozik posztjáról, majd az infrastrukturális és vízügyi minisztériumhoz tartozó infrastrukturális ügynökség főigazgatója lesz.

Forrás: Alfahír

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Idézet a fideszes Benkő Tibor volt honvédelmi miniszterrel készült interjúból
riporter: - Arra van forgatókönyv, hogy oroszország esetleg Magyarországot is megtámadja?
Benkő: - Nem is értem ezt a kérdést. Ön ezt honnan veszi? Miért támadná meg Magyarországot oroszország? Nem számolunk ilyen lehetőséggel.

Hát ha ilyeneken múlik a védelmünk nincs okunk nyugodtan aludni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Idézet a fideszes Benkő Tibor volt honvédelmi miniszterrel készült interjúból
riporter: - Arra van forgatókönyv, hogy oroszország esetleg Magyarországot is megtámadja?
Benkő: - Nem is értem ezt a kérdést. Ön ezt honnan veszi? Miért támadná meg Magyarországot oroszország? Nem számolunk ilyen lehetőséggel.

Hát ha ilyeneken múlik a védelmünk nincs okunk nyugodtan aludni.
Csizmás Kond
@human: ...szerinted milyen védelmünk kellene legyen hogy egy esetleges orosz támadást el lehessen hárítani ?
human
@Csizmás Kond: A semmilyennél biztos jobbnak.
izéke
@Csizmás Kond: az ukránoknak milyen volt? Amúgy a válaszodból az jön le hogy te az azonnali kapitulációt választanád,na nem gyávaságból,hanem mert az orosz testvéreid ellen nem harcolnál,inkább kenyérrel és sóval várnád őket.
Ábel
@Csizmás Kond: A miniszterelnök urunk elutazik Moszkvába, kezet fog Putyinnal, és ad neki egy póni lovat.
Csizmás Kond
@human: Az oroszok ellen ha tényleg letámadnának semmi esélyünk nem lenne. Az hogy kell egy bizonyos katonai honvédelem az nem az orosz nagyságú és erejű ellenfelekkel szemben kell hanem a sokkal gyengébbekkel szemben mint amilyen mi is vagyunk.
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 16:46

Az oroszok ellen egyedül semmi esélyünk sem lenne, DE Magyarország 1999. óta a NATO tagja .
Csizmás Kond
@izéke: ...majd még szólok ha jósoltatni akarok veled...
ittott
hülye. Európa túl nagy falat lenne, és atomháborút jelentene. Világháborút. az emberiségnek meg konyec
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...ennél nagyobb hatalomnak is voltunk már tagja...de az ilyen barát hagy mindig a szarba.
Ezodabasz
@Csizmás Kond: ma, 16:46 Ezt viccnek szántad? Gyengébbek ellen kell a védelem? Nem a gyengébbek szoktak támadni...
Amúgy hollandia főembere tiltakozik nagyon a migráns elosztás ellen. Hatszáz éves gyarmataikról származik a jóléti társadalmuk és csodálkozik hogy visszakövetelik azt amit elvettek tőlük? Ugyanez van a többi nyugati jóléti társadalmaknál és az USA-ban is! Magyarországnak nem voltak gyarmatai(remélem). Mondd el 0rbánnak, hogy ez lehet a jóker a kezében és nem a fegyverkezés. A fegyveres békefenntartás nem megoldás.
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...jó majd szólok...csak nyugodj meg jó ?
human
@Csizmás Kond: Tudod mi a furcsa? Hogy a te már nem is számítasz a NATO-ra. Gondolom ezt azért van mert szívesen látnád Magyarországot a NATO-n kívül. Mert amit leírtál az akkor következne be, ha nem vagyunk NATO tagok és olyan honvédelmi minisztereink vannak, mint ez az orosz bérenc Benkő Tibor.
Akkor segítek. Le kell ülni a NATO tagországokkal és meg kell tervezni a közös védekezést. Ki mivel tud hozzájárulni Magyarország védelméhez. Ki kell dolgozni a különböző forgatókönyveket az infratstruktúra, az ellátás, a lakosság biztonságba helyezése terén arra az esetre ha csak fenyegető hadmozgás van a határon valamint arra az esetre ha áthatolnak a határon.
Ilyen alap dolgokkal kell készülni, ha olyan agresszorral vagyunk szomszédosak mint Oroszország. Ezt Benkő is tudhatná, de olyan szinten szervilis Orbánhoz és az oroszokhoz, hogy erre gondolni sem mer, mert a belső körben az oroszok a szövetségeseik a hatalom végett, a nyugatot meg csak a pénzéért tűrik meg.
Csizmás Kond
@human: ...így most erre az utolsó órákra ebben az évben nem akarlak kimozdítani a hitedből...azt viszont elfelejtetted megemlíteni, hogy a NATO nem annyira nézi, érzi és cselekszik európa védelmében mint az amerikai terjeszkedési tervek megvalósítása érdekében...és ha ne adj Isten egy olyan valaki támadna meg akinek amerika nem akar elejébe állni a nató sem mozdulna megfelelően. A NATO már nem védelmi rendszerként kezdett működni hanem inkább külön hatalomként...és ez soha nem jó jel egy katonai rendszert nézve. ...és én hogy számítok-e a NATO-ra...nem is tudom...sőt olyan mindegy hogy én mire számítok mint a macskának a névnapok...de az biztos hogy addig amíg egy idegen országnak úgy nyújt katonai segítséget hogy azt közösen nem a tagországok határozzák meg hanem a nagy testvér addig aki akar az számítson rá...mert az arra lenne hivatott hogy a békét őrizze európába ne amerika gazdasági terjeszkedési csetepatéit lássa el fegyverrel.
Csizmás Kond
@human: ...és még csak annyit...amerika mivel tagja a natónak nem szabadna hadi állapotba kerüljön úgy hogy az a többi tagország érdekeit, gazdaságát, becsületét, épségét rontja, sőt sehogy sem szabadna harcot kezdeményezzen olyan területen ahol európa konfliktusba kerülhet...de ahogy látszik épp az ellenkezője történik.
Nyírfa
@human: tegnap, 16.20

Tibor úr a világ butája. Az a minimum, hogy miniszterré avanzsált, magyaréknál ez már szokásjog.
human
@Nyírfa: Hogy egy vezető buta vagy hazaáruló talán mindegy is. A végeredmény ugyanaz lesz.
Nyírfa
@human: 10.02

A buta talán lebeszélhető lenne arról, hogy betöltsön egy látszatposztot, vagy aláírjon egy rossz döntést. A hazaáruló viszont tudatosan támadja hátba a nemzetét. Tehát a végeredmény alakítható az oda vezető út függvényében.
human
@Csizmás Kond: Oroszország indított háborút Ukrajna ellen hatalmát kiterjesztendő és egyben ezzel rontva a gazdasági környezetünket. Ezt ne felejtsd el! Ti pedig azt az Ukrajánt hibáztatjátok aki még csak nem is visszaüt, hanem védekezik.
Csizmás Kond
@human: ...olvass utána az okoknak. Annak is nemárt utánanézned hogy az ukrajnai sűrű elnökválasztásokat kik és honnan konferálták és főleg hogy miért, sőt az egész nyugati szláv világ hogyan fordított leplet ...az amerikai kapzsiságnak sajnos voltak európai kiszolgálói is mint a franciák, a németek az angolok és mások, kisebb nagyobb részarányban...mert nekik az oroszoktól jövő gáz, olaj és egyéb anyagok elosztása utáni haszon kellett, és ezért kellett ukrajnát a béka segge alá tiporni, hogy ne legyen szava, ereje , a saját érdeki megvédésére.Az is megtörtént hogy már a háború előtt vagy tíz évvel nacionalista népírtást kezdtek az ukránok, szintén az említett erők támogatásával, segítségével sőt részvérelével...se ezt a nyuagti sajtó nem szellőzteti...
...és nem hibáztatok senkit mert nekem arra nincs lehetőségem...csupán a megtörtént események kapcsán próbálom értelmezni a dolgokat amit illene másoknak is megtenni, mert így csak az egyoldalú propaganda bután hagy mindenkit.
..BUÉK
Sámannus
@human: Annyiszor végig nyálazták a farkát, hogy ez már csak halála után lehetséges. Ez a faszi még álmában is feltartott kézzel alszik. A kérdés is provokáció, és legszívesebben Ukrajnára támadna, bár őt seggdugónak néznék csaak. Még a hamiskártyás is jobb, azt legalább tudjuk, hogy mindig csal.
jáger laszló
A bolygó hollandi már Szentpétervárra készülne!?
Álom álom!
Nem eszik olyan forrón a kását altábornagy úr!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@Maccska: orbán hány milliárdot költött külföldi országok választásának befolyásolására? Francia,szerb,szlovák stb vagy az nem számít mert orbán csinálja?
fergeteg
Végre,hogy megtámadják a kommunista Nyugat-Európát. Rájuk fér egy kis rakátázás a neokommunista
elvtársakra.
fergeteg
""Oroszország egyre erősebb katonailag""" Na tessék. Akkor mi a búbánatos lófasznak a szankciók???
izéke
@Maccska: te már előre megittad az éjféli pezsgőt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.