Szentmisét celebráltak a Szent István Bazilikában a vasárnap zárult budapesti birkózó-világbajnokság tiszteletére.

A vb hírlevele szerint a misén jelen volt Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Schmitt Pál NOB-tag, volt köztársasági elnök, Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, továbbá Varga János olimpiai bajnok birkózó, Komáromi Tibor háromszoros világbajnok birkózó és Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára.

A misét követően az altemplomban megemlékeztek a 2010-ben elhunyt olimpiai bajnok birkózóról, Polyák Imréről. Németh Szilárd beszédében hangsúlyozta: a háromszoros világbajnok Polyákot nemcsak az eredményei, hanem a mérhetetlen kitartás és mély elhivatottság emelte ki a többiek közül. Az elnök távollétében is köszöntötte az olimpiai bajnok özvegyét és sajnálatát fejezte ki, hogy nem lehetett ott személyesen.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Na erre aztán miért volt szükség?! Amibe kellene, abba nem avatkozik be a katolikus egyház! Mondom ezt én, a vallásos ember! ... Múltkor beszélt Polyák Imre özvegye, hogy fel akart ajánlani férje emlékére egy különdíjat a VB-re, de visszautasították...Gondolom akkor jutott az eszébe Németh úrnak, hogy volt egy ilyen nevű a világon elismert birkózónk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Hogy mik vannak a XXI. században.
.
Közben a birkózó szövetség kapitánya meggyónta bűneit!
Cicamama55
Na erre aztán miért volt szükség?! Amibe kellene, abba nem avatkozik be a katolikus egyház! Mondom ezt én, a vallásos ember! ... Múltkor beszélt Polyák Imre özvegye, hogy fel akart ajánlani férje emlékére egy különdíjat a VB-re, de visszautasították...Gondolom akkor jutott az eszébe Németh úrnak, hogy volt egy ilyen nevű a világon elismert birkózónk!
Eriksson
@Mirabilis: Eddig sem adtál, annál smucigabb vagy. :)))
Eriksson
@Cicamama55: 20:26 Erről én azt olvastam, hogy nem fogadták el a felajánlott ajándékot, amely egy porcelán (?) birkózópárost ábrázolt.
Commenter
@bencemacska: ha visszaveszik az érmeket akkor ha Mo-n legközelebb VB-t vagy akármilyen sportversenyt rendeznek tegyék bele a kiírásba hogy nem keresztény vallású nem is indulhat. Igen, megköszönik az érmeket Istennek. Emlékezz Orbán választások utáni FB bejegyzésére... Soli Deo Gloria...ez már jelezte hogy elkezdődik az orbáni "kereszténység" kora brrr... a hideg is kiráz...nagyon rossz értelemben...
bencemacska
@Commenter: ma, 20 :58
OV is meg a felesége is felnőtten keresztelkedett. Gyerekkorában azt sem tudta mi a vallás és a hit!
Ingadozik a különböző ELVEK között, mint az őszi ökörnyál a szélben!
Vajon ki keresztelte meg Németh Szilárdot felnőtten?
És nem szakadt rájuk a templom teteje?!!!
Undorodom!
Eriksson
@Mirabilis: Légyszi ne sértegess. Egy úriasszonyhoz nem illik.
Eriksson
@Mirabilis: 21:45 Nem tudom, hogy mivel sértettelek. Sajnálom.
21:48 Én úriembernek tartom magam, s ezt még nem sokan vonták kétségbe. Legfeljebb a nem úriasszonyok.
Eriksson
@Mirabilis: Sajnálom, hogy nem akarsz érteni. Nem célom téged sértegetni, de ha te 2018.-ban élsz, és mindenképpen szeretnéd, lehet róla szó.
Ma már ne igyál többet, inkább menj aludni!!!
RonaGyuri
Hiába no, kérni tudni kell

bár az igazat megvallva egy alapvető kérdés nem ismert: kérés, kezdeményezés esetleg megrendelés

Mottó:
Egykor a varázslók a tudományt is
fejlesztették, hogy imáik meghallgattassanak

Rezsi Sziszi tette fel tegnap a FB-oldalára:
„Lelki feltöltődés a világbajnokság utolsó napján
Kezdeményezésemre ma reggel 10 órakor latin nyelvű szentmisét celebráltak a Szent István Bazilikában - többek között - a budapesti birkózó-világbajnokság tiszteletére.
Az eseményen részt vett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a NOB tagja és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, valamint magyar és külföldi birkózók. Évtizedek óta nem volt példa hasonlóra.”.
Nos a dolognak vannak szép-számmal pikáns kérdései:
kezdve a mi van a nem érintett versenyzőkkel – már csak azért is, mert közismert tény, hogy nagyon nagy számban muszlim versenyzők vannak,
az állam és egyház dolgain át,
egészen addig a több portál által felemlített tényig: www.bazilika.biz/allando-miserend/miserend -on olvasható, hogy: Vasárnap 10: Nagymise (latin nyelven) !! =))
Commenter
@bencemacska: az nem baj, ha vki felnőtten keresztelkedik.Ez a vallás amúgy is magánügy, csak ov-nál már nem hiteles neki már annyi politikai és egyéb hite "vallása" volt. Amúgy ez is csak ürügy, politikai eszméire máz, semmi több. Az egyházak (kevés kivétellel) meg boldogan asszisztálnak hozzá. Főleg az róm. kat, de vigyázzanak mert a Felház (úgy is mint államvallás)még rájuk dőlhet, ha az ég már nem is.
kokopelli
@Mirabilis: "schmuzig"=piszkos (és nem fösvény),...geizig= fösvény (csak szóltam) ;-)
Csak azért mert sokan megsértődtek már (németek),akik nem értették azt,hogy a schmut-
cig az humor akart lenni! ;-)
Rockxy
Kurvára hiányzott vóna aza szentmise, ha nem tarcsák meg.
Különösen a devizahitelesek nagyon hálásak érte.
Eriksson
@kokopelli: Kösz a magyarázatot. :)))
görbetükör
Többre mennek, ha a saját kisistenükhöz imádkoznak. Ott biztos meghallgatják őket. :(
Sámannus
Szerintem ez a szentember az ürüfejet is megáldatta és ereklyeként őrzi egy csuporban otthon a kredencén. Ha már ilyen szentéletet él ne hagyjon ki semmit.
Azt nézze meg, hogy mit hagynának ott más vallásúak, amikor ők be mennek egy keresztény templomba. Bár az orbán kormány igyekszik az ilyen bizonyítékokat eltüntetni az egyik elkerülő út feltárásakor kiderültek az események. Sajnos a mi szent embereink gyorsan betömették a munkagödröt, hogy ne legyen mementója a törökdúlásnak.
nezelodo
A jeleket látva én kételkedek Jézus feltámadásában, mert ha élne ezeket a kufárokat a többi politikussal együtt korbáccsal hajtaná ki Isten házából.
Commenter
@Sámannus: Azt az ürüfejet... amit élő adásban megevett? És talán a kötcsei malacpofa pörkölt is kapott egy kis szentelt vizet...
Sámannus
@Commenter: Szerintem az utánpótlást szenteltette meg, mert az van neki bőven. A fél országot el tudja látni szentelt ürüfejjel. A pópa ahol tud segít.
Ezek saját magukat alázzák ezzel a hatökörrel.
Commenter
@Sámannus: végtelenül sötét, latin (kérdés: hányan tudtak a papokon kívül ott latinul?) megrendezni egy olyan vb kapcsán ahol nem keresztény vallásúak is részt vettek, érmeket szereztek ízléstelen és visszás. Apropó a Nomád játékok nyomán miért is nem játszották el ugyanazt. De amit itt a vallással összehókuszpókuszolnak az semmi, mert a vallás egy elvont dolog, vagy hiszel a bizonyítatlanban vagy nem. A valláson keresztül is csak a politikájukat, a megfélemlítést erősítik.
Sámannus
@Commenter: Bár valamikor a pap csak latinul prédikált, ma már csak az égiekhez szólnak latinul gondolom én aki nem vagyok vallásos. Pontosan olyan ez, mint egy tudományos előadás idegennyelven. Azok nyelvén szólalunk meg akivel szót akarunk érteni.
A birkózókról nagyon valószínűtlen, hogy nem tudnak latinul. Kizárt, hogy a szövetség vezetői analfabéták legyenek. Én minden birkózóval latinul szoktam beszélgetni, különösen akik meghóttak.:)))
Commenter
@Sámannus: Bár valamikor a pap csak latinul prédikált, ma már csak az égiekhez szólnak latinul gondolom én aki nem vagyok vallásos. Pontosan olyan ez, mint egy tudományos előadás idegennyelven. Azok nyelvén szólalunk meg akivel szót akarunk érteni. Ez nagyon jó megállapítás. A latin a középkorban (orbán kb arra tart) volt a közös nyelv. Ma már az angol az, amin a világ a legtöbbet kommunikál. Akkor is, az Oxfordban csak konyhaangolt felszedő orbánnak ez nem tetszik.
kisrigó
Csak hozta a formáját ez az álszent senkiházi! Gondolom, megbocsátást kért az ellopott KÉT milliárd forintért, mert semmit sem hallani, amit valami alapítványra kapott a saját lakásába bejegyezve. Fel sem fogható, hogy milyen tenger sok pénz (közpénz!!) ez, és lazán lenyúlta, ez az áldott jó ember! (pfuj!)
Commenter
@kisrigó: ha van Isten, sem feloldozást, sem megbocsátást nem nyer soha. Jók a kilátásai a pokolra, ha már nekünk itt a földön megteremtette...a NER-rel
Cicamama55
@Eriksson: Igen, ez így van, mutatták is a televízióban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.