Budapest – Nem lehet büntetlenül packázni a terrorelhárítókkal. Bajusz Ferenc rendőr őrnagy, a VIII. kerületi körzeti megbízottak főnöke, alosztályvezető megtette, és rá is fázott. A rendőrtiszt még 2011-ben fakadt ki Facebook-oldalán. Egy amolyan nyílt levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy amíg a VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak. Akkor nagy botrány kerekedett az ügyből, Bajusznak bocsánatot kellett kérnie a TEK főigazgatójától. Úgy tűnt, a botrány lecsillapodott, nemrégen mégis kirúgták a rendőrségtől az őrnagyot, aki munkáját felettesei legnagyobb megelégedésére végezte. Bajusz Ferenc ellen méltatlansági vizsgálat indult, és mert munkájába nem lehetett belekötni, azt vizsgálták, civilben méltóan viselkedik-e hivatásához. Az eredmény az lett, hogy nem. – Öt Facebook-bejegyzésemet vizsgálta a rendőrség, s úgy találták, hogy azok nem összeegyeztethetőek a hivatásommal, ezért megszüntették a szolgálati jogviszonyomat. Ez ellen panaszt nyújtottam be a belügyminiszter úrnál, mert igazságtalannak tartom, de ha ott sem kapok kedvező választ, jogi útra terelem az ügyet.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
"...VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak."

Pedig milyen igaza van...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Egypárt rendszer van, nem veszi észre?
Senara
Bajusznak bocsánatot kellett kérnie a TEK főigazgatójától. ... Nem fogadta el .elvégre tehetős ismerőse van néki . Tanulság lassan családi körben sem mondhatod el a véleményed , mert a nagy testvér figyel . Választ lesz a belügyminisztertől , de semmi jóra nem számítson ! "de ha ott sem kapok kedvező választ, jogi útra terelem az ügyet." tíz év múlva megszületik az ítélet . Bajusz őrnagyot elmarasztalják és perköltség megfizetésére kötelezik !
m.macskosz
"Egy ismerőse viccelődve kérdezte tőle, mit keres ott, mire az őrnagy azt válaszolta, a kamionon már nem volt hely. Egy másik bejegyzésben pedig az olvasható, túl meleg volt a helyzet."

"Akinek humora van, az mindent tud, akinek nincs, mindenre képes."

Orbánnal, Pintérrel, Hajduval kapcsolatban fel sem tételezem, hogy van humorérzékük, semmi jóra nem számíthat ez a nem TEK-es, de TÖKÖS fiú! :(
postamester
" Ez ellen panaszt nyújtottam be a belügyminiszter úrnál, mert igazságtalannak tartom,."

Ezzel el is van intézve az ügy...:(
m.macskosz
@postamester: "Ezzel el is van intézve az ügy...:( "

...és akkor még olcsón megússza! :(
magyarbakancs
Szél ellen hugyozni nem lehet ,mert szemedbe fúja.
Strong
Bajusz - Bajusz,

Láttam, hogy az Üvegtigrisben is mit műveltél Rezsővel...
ez méltatlan...
Csizmás Kond
Nem vagy a kirúgások híve, viszont ha egy akárkit el lehet tanácsolni mert visszapofázott a munkaadójának egy rendőrt miért nem lehetne ? Ma az is csak egy munkahely.
lópicigáspár
Ilyen alapon az összeset ki lehetne rúgni! Szánalmas egy bagázs ez óvodás szinten! Csúnyán néztek rám, beárullak az óvónéninél!
Meine Ehre heisst Treue
"...VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak."

Pedig milyen igaza van...
coyote3
Ez a pasi egy Gyurcsány fan!!! Most majd megtanulja a többi háborgó is, hogy pofát alapállásba és igazodj!!! És ez még akkor is igaz, ha tökéletesen igaza van. Mert a diktatúrákban még akkor is bocsánatot kell kérni és kirúgnak, ha igazad van.
csip-csop
ez nem az elso eset, hogy kirugtak valakit, mert tobbett mondott a kelletènèl, sajnos ez igy van miòta viki van a kormànyon, nem az elso ès nem az utòlsò eset lesz.
nyanya001
A munka jelképei megváltoztak.
Az eddigi sarló-kalapácsot felváltja a fagyi és a galamb :
Aki nem nyal, az repül !
nemkati
Komcsizó, szemkilövetőző, elmúltnyócévező honfitársak! A Fidesz galádságai mellé, mindegyik mellé, tudtok-e laglább egy, a mostani kormány gazságaihoz legalább valamennyire mérhető gazemberséget felmutatni?
bakegya
-ennél csak a tanárokkal bánnak jobban el,aztán az orvosokkal is ki lehet b.-ni, amilyen kevesen maradtunk-nem művészet-csak a fidesszt nem lehet ki b. ebből az országból mert megérdemli a hatalmat : a jobbikban-EGYSÉGBEN AZ ERŐ
bencemacska
@bakegya: Meg is érdemlik, mert rászavaztak! -:)
Az a baj, hogy az ellene szavazókkal még jobban ki fognak tolni! Senki ne gondolja, hogy itt titkos választások voltak!!!
palika
Ne ugrálj, mert elüt véletlenül egy TEKes autó!
nemkati
@nemkati: Lemaradt a végéről: abból az ominózus nyolc évből.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Ez a Bajusz "visszapofázott"??? Ilyen nincs a cikkben!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Ahol én dolgozok és az csak egy termelő egység,ott is a munkaszerződésembe benne van, hogy vállalati titoknak minősülő dolgokat nem szabad elmondani, azok pedig a technológiával és a fizetéssel kapcsolatosak, sőt még egymás között is titkos a bérezési fok
..ennyit illik tudni egy alkalmazottnak, de nálad a sötétség az úr.
nemkati
@Csizmás Kond: Akkor ki fecsegte ki a titkot a rendőrnek, hogy a TEK-esek mennyi fizetést kapnak?
Csizmás Kond
@nemkati: Az, hogy két ember egymás között mit beszél ki az még nem jelent semmit, a bajok akkor keletkeznek ha azt a nagyközönség elé tárja.
A tekes fizetésről amúgy az ujságokban is olvashatott de az ők budipapírhiányát nem írták sehol.
nemkati
@Csizmás Kond: Szóval a kirúgás egyetlen oka a budipapírhiány kifecsegése volt? :)))
nemkati
@Csizmás Kond: Ja, nem emlékszem, hogy egyetlen tanárt kirúgtak volna, amikor elmondta, hogy már krétára sincs pénz.
Csizmás Kond
@nemkati: Nem tudom mi volt az ok de ez volt megnevezve.
...és szerinten sem a budipapírt sem a krétát nem a fészbukon kell kérni.
nemkati
@Csizmás Kond: Gondolom, mindkettőt a megfelelő helyen kérték. És gondolom, mi volt a válasz.

Na, szkanderezünk még? :)
Csizmás Kond
@nemkati: A szerintemen vagy a szerintedi gondolomon mit lehet cáfolni ?
..azt még elhiszem, hogy mindig győztesnek érzed magad de azt azért másnak illene megitélni nem mindenki önmagának...
A cikk arról regél, hogy a fészbukos kiterégetés miatt kerülhetett pácba, én meg próbáltam kifejteni mit jelent a kikotyogás...ez nem cáfolat vagy igazság csupán véleménycsere, látószög vagy felfogási szint.
pityuka
Strassbourg. Utána már dellázik a Liliputyin rezsim.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Amikor úgy érzed, hogy a Kedves védelmébe kell szállnod, akkor mindennemű gondolkodást a sutba dobod? Tudom, nálad ez nem sötétség (ezt rólam írod), számodra ilyenkor történik agyi kapacitásod 100 százalékos kihasználása :-)

2011 április 8.-án idézte a vastagbor.hu Bajusz TEK-es levelét! Éppen 3 éve. Amennyiben szolgálati titkot sértett volna, miért most szankcionálják és miért egészen más indokkal?
Iván, gondolkodj!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Ha többéves a cikk akkor a "szankció" is több éves...csak valaki most ismét előkaparta.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Ha fájna a sötétség, mi lenne veled?

De lásd, hogy jobb vagyok hozzád, mint apa a hülye gyerekéhez, segítek:

"Úgy tűnt, a botrány lecsillapodott, nemrégen mégis kirúgták a rendőrségtől az őrnagyot, aki munkáját felettesei legnagyobb megelégedésére végezte."

NEMRÉGEN!

"...panaszt nyújtottam be a belügyminiszter úrnál, mert igazságtalannak tartom, de ha ott sem kapok kedvező választ, jogi útra terelem az ügyet."

Tehát Pintérnél a panasz, amire még nem érkezett válasz!
F_Viktor
@Csizmás Kond: "Tisztelt" Miniszterelnök Úr!

Jó lenne ha felébredne és kicsit körbenézne, valamint abbahagyná a ködösítést!!! Pont olyan semmirekellő mint az elődei voltak, akiket annyit pocskondiázott! Mit papol itt közbiztonságról??? A sok birka meg beveszi, csak nekik nincs rálátásuk a dolgokra.
...
Mint azt az egyetlen valamirevaló tábornok le merte írni, a végeken nincs pénz semmire (értsd: papír, WC papír, tolmács, szakértő) a maga által létrehozott TEK nevű semmirekellő társaság meg Q7-es Audikkal furikázik! VÉRLÁZÍTÓ amit művelnek!!

A helyi szerveknél az őrmesterek 80-100 ezer forintot keresnek (ebből éljen meg a sok megélhetési politikus mint a Lázár haverja) amiért elvárják, hogy friss, fitt, művelt, pihent és mindig hadrafogható legyen.

A TEK-nél pedig ugyanezen őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető. Közben pedig SEMMIT NEM CSINÁLNAK!!! Ne feledje, ezek az emberek közülünk mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolás, uszoda, lézengés a program. Hiába akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük!!! VICC!

Na ez a magyar közbiztonság!"
Desischado
Kezdődik! Már egy hét alatt mennyire haladtak! Tehát lehet tartani azoknak a szankcióktól, akik nem az ő szekerüket tolják, illetve rájuk nem szavaztak rájuk? Anyám borogass! Mi lesz még itt?!
gödörben
@coyote3: Örüljön, hogy életben van. Itt már a teljes megsemmisítés is dívik büntetlenül. Hátra Magyarország.
Boszi27
@F_Viktor: Mindezt (uszoda sport, lézengés autózás) még túlórában is nyomják, mert valami 600 milliót fizettek ki a túlórájukra. Vicces.Versenyszférában sok helyen nincs tűlóra-kifizetés, sem csuszi, persze túlórázni kell, mert megköveteli a határidő tartása. Ugyanez a közszférában is általánosság.
F_Viktor
@Boszi27: Ezért (is) nevezik a TEK-et Orbán magánhadseregének.
Főigazgatója az a 2002-ben a rendőrségtől leszerelt Hajdú János, akit ebben az évben felmentette a bíróság miután szükségtelenül erőszakoskodott egy gyanúsítottal.
Ezután civilként a fityesz biztonsági igazgatója, illetve maga a király Vezér Orbán főtestőre lett.

Volt 7 éve a Kedves bizalmát megnyernie, olyannyira, hogy 2010-ben a Köztársasági Őrezred helyett az általa létrehozott TEK védi Orbánt.
Ezzel Hajdú elnyert egy miniszteri biztosi posztot, valamint nyugállományú rendőr őrnagyból dandártábornokká nevezte ki Pintér.

Indulásakor 10 milliárdot költhetett, de tavaly is 13 milliárdot hasíthatott ki a költségvetésből amit "elsősorban személyi kiadásokra, illetve beruházásokra fordítottak".
Boszi27
@F_Viktor: Azért tetszik, mert nem tetszik lehetőség nincs.
nemjoezigy
@nemkati: "@Csizmás Kond: Ja, nem emlékszem, hogy egyetlen tanárt kirúgtak volna, amikor elmondta, hogy már krétára sincs pénz. április 13., 09:31"
Maradtak még 4 évet, tehát ami késik nem múlik! írom ezt azok után, amit a múlt négy évben tapasztaltam tőlük! (sajnos)
csip-csop
@Csizmás Kond: igazad van, nalunk is ahol dolgozom irodai titkok is vannak, ès aki kifecsegi az elkuldik, de nemcsak Mo-gon hanem kulfoldon is, de mielott elkuldenek valakit az nem az egyiknapròl a màsikmapra, szakszervezethez megy, ha nemcsinàlnak semmit, akkor megy a munkaugyi minisztèriumba feljelentèst tenni ès az kb 3 honap mire
eloveszik az ugyet ès azzonnal tàrgyaljàk. (legalàbb is kulfoldon igy mukodik) de azèrt ilyenekèrt ott nem rugjàk ki az embert, mert most, hogy sporolni kell minden hivatalnàl az ilyesmi elofordul hogy nincs WC papir sot, mègmondjàk is hogy ha hianyzik akkor hozzanak otthonròl, de ez nem lett volna ok hogy kirugjàk az embert. Itt mindent tulzàsba visznek. (eszak Korea)
F_Viktor
@csip-csop: Nem így van az!

Amit te "irodai titkok"-nak hívsz, azt felénk etikai kódexnek nevezik, s ha azt valaki megsérti, a szankciókra azonnal számíthat!
Mehet bármelyik Istenéhez, az sem tehet semmit, mert ezt az etikai kódexet minden alkalmazott kézjegyével igazolja, hogy a benne leírtakat tudomásul vette, s azt magára nézve elfogadta!
Csizmás Kond
@csip-csop: Szeintem ez nem is annyir katasztrófális mint amilyennek itt mi kitárgyaljuk.
Egy olyan világban amikor a kormány kell figyelmeztesse a hazai utazót, hogy vigyáz mert tél van és lehet hó is az utakon már semmin sem csodálkozok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.