a pénzről sem érdemes megfeledkezni. Arról, hogy az egyházzá nyilváníttatás egyik legfőbb mozgatórugója az adóelkerülés volt. A vezetésnek. Ami független attól, hogy a részt vevők egy része akár hihet is a szcientológiai alapideológiájában. Az egész rendsezr azért korántsem kizárt, hogy kizárólag a pénzről, illetve a csúcson levők hatalmi ambicióiról szól. A film pedig menderről. Alapítástól a vagyonfelhalmozáson át, a személyiség-befolyásolás lépés-készletéig.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Tróger, szélhámos banda.
És alattomos. Mindenhova beférkőznek. Jellemző csótány mivoltukra, hogy nem vallják be nyíltan, hogy szcík. Ha igazán a hit vezérelné őket nem simliskednének mindenféle fedőszervezet neve alatt.
Kíváncsi vagyok, hogy nálunk a felső vezetésben hányan vannak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
a szcientológia, az említett film alapján, igencsak egy vezérközpontú ideiológiai rendszer. S mint ilyen erősen hierarchizált is. Amelyben a szinteken lépkedés nem kevés anyagi áldozattal, de valószínűleg legalább ekkora személyiségi áldozattal jár. Miközben családok szakadhatnak szét, dollár-milliárdok gyűlhetnek össze, és celebek kegyét kereső marketingakciók folyhatnak. Mely utóbbit ugyancsak bemutatja a film. Nem kisebb ember narrációjával, mint a szervezet egykori, már kilépett „marketingfőnöke”. Így aztán akár el is hihetjük azt, hogy a szervezet olyan „arcainak”, mint Tom Cruise gyakorlatilag mindent biztosított az egyház. Gyakorlatilag ingyen munkásokat, ha tatarozni kellet,, és ágyast is, ha úgy adódott.
Csizmás Kond
Nagyon lökött ember kell legyen az aki ma hisz egy új egyházban.
soljanka
Tróger, szélhámos banda.
És alattomos. Mindenhova beférkőznek. Jellemző csótány mivoltukra, hogy nem vallják be nyíltan, hogy szcík. Ha igazán a hit vezérelné őket nem simliskednének mindenféle fedőszervezet neve alatt.
Kíváncsi vagyok, hogy nálunk a felső vezetésben hányan vannak.
GeoCravker
@soljanka: A linkelt cikkben is ott ez a link:
munkahelyiterror.blog.hu/2014/07/01/vigyazat_szcientologia_a_magyar_munkahelyeken
országos cégek vezetésében pl. bent vannak.
de a céges tréningeket teljesen nyilvánosan hirdetik. A konferenciát is.
De ezen túl sokat nem emlegeti a szcientológiát
www.conv2014.wise.hu/ bár emlegetik Hubbardot
Holott a wise maga a World Institute of Scientology Enterprises
soljanka
@GeoCravker: A wise-t ismerem, a blogban található meg nem nyílt meg. ("error")
Viszont sokan nem ismerik a wise-t, beiratkoznak nyelviskolákba, különféle "életmód, életvezetési" tréningekre jelentkeznek.
papa.49
Szerintem a ,,csorda érzést,, aknázza ki ez is, átvitt értelemben ma itthon is ez folyik, csak nem így hívják!!!
GeoCravker
@soljanka: dolgoztam olyan cégnél, bár azt a terroros szöveget nem én követtem el :-) , ahol egymást érték az ilyen-olyan tréningek. Önismereti, még önismeretibb, stb. Volt aki befeszült, azt gyorsan kirugták. Aki nem működött együtt, vagy nem volt elég lelkes, azt később rugták ki. Egy kollegával mi a harmadik körbe jöttünk,
GeoCravker
@papa.49: Ha belelapozol egy hubbardista rendszerleírásba (végigülsz egy ilyen tréninget), akkor rájössz. Goebbels megelőzte a korát. A jelen magyar vezetés pedig szerintem mindkettőből merít. Orbán Goebbelstől, az amerikai tanácsadó pedig a sci ből
soljanka
@GeoCravker: Én csak egyszer futottam bele, de csak a beszélgetésig jutottunk - igaz akkor már tisztában voltam velük, így 10 perc múlva felálltam, és nem igazán úrinő módon elköszöntem tőlük.
Aztán sok-sok év múlva egy agymosott befurakodta magát a családba. Pedig óva intettük a családtagot.
Aztán nagyon gyorsan rövidre zártuk a dolgot.
De sajnos gyerek lett a kapcsolatból, így végleg soha nem szabadulunk meg tőle.
Igaz én "elnyomóként" még csak köszönés szintjén sem vagyok vele. (Illetve ő velem.)
GeoCravker
nno, amikor még gyakran volt arra dolgom, rendszeresen leszólítottak a blahánál. Onnan tudtam, hogy új kezdő térítők vannak, hogy leszólítanak. úgy havonta válthatták egymást. Általában pár percig hagytam ugyanis beszélni őket, majd megkérdeztem, hogy mi a helyzetaz adatvédelmi nyilatkozattal, ha tutora leszoktatnak minden drogról, akkor kedves toborzó melyikre volt rászokva amiről lejött, meg hogy mi a véleményük a pszichikai elfojtásokról, és mit tudnak a saját valós motivációjukról, ha nem tudják, csak a brossurát felmondani, és hasonlók. Abból a csapatból általában többször senki nem állított meg az utcán.
De ismerek családot, ahol gyökeret vertek. A srác elment vmi seaorgista kiképzésre és többet gyakorlatilag nem állt szóba a családjával.
papa.49
@GeoCravker: Igazad van... Én személy szerint nem értem hogy olyan nemzet mint a német hogyan hódolhatott be egy félresikeredett piktornak, meg a bandájának???De ugyanezt kérdezhetném a mai magyar valóságról is, a válasz ugyanaz lenne!!!Ahogy írtam a ,,CSORDA SZELLEM,, én soha nem álltam be sehová csordatagnak, na nem is szereztem milliókat)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.