A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy adóztassa meg a telefonálást és az internetezést - értesült az [origo] minisztériumi forrásokból.

A sárgacsekk-adó még nem lesz elég, hogy a költségvetési lyukat befoltozza, a gazdasági minisztérium ezért azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg, írja a portál. Matolcsy tárcája 40-50 milliárd forintot is reális bevételnek tart a sarcból, amely ezúttal is a végfelhasználókat sújtaná.

Az [origo] egyik minisztériumi forrása 100-200 milliárd forint közötti bevételről beszélt a sárgacsekk-adó kapcsán, emelett 40 milliárd forintos pénzbefagyasztás várható a minisztériumoknál is, de még még így is marad egy több tízmilliárd forintos lyuk. A lap úgy tudja, az NGM ennek befoltozására kínálja fel a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálás, valamint internetforgalom után vezessen be egy új adót.

A telefon- és internetadó ugyanúgy működne, mint a sárgacsekk-adó: a szolgáltatók számláznák ki az adót (ahogyan most az áfát is), szednék be, de a teher a felhasználókat sújtaná. Vagyis aki SMS-ezik, mobiltelefonál vagy vezetékes készülékről hív valakit, internetezik, az viselné az elvonás terhét.

Az [origo] pénteken késő délelőtt megkereste az NGM-et a tárca véleményével kapcsolatban, de egyelőre nem érkezett válasz.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Erre már Matócsi anyja megszólalt: Fiam, ha tudom, hogy ilyen hülye leszel, inkább lenyellek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nagy tamara
Milyen jó,hogy mindenki él a technika vívmányaival, és milyen praktikus,hogy 2 év hűségidőt kötött az ember,ha kevesebbet akart fizetni...
qxy
Ennyi indulat elég is lenne hogy kiálljon az ember MAGÁÉRT! De ha ki kell akkor mindenkinek dolga van meg nem ér rá.Aki meg kimegy az nem tudja miért tüntetnek de jó buli. és el takarja az arcát.Régebben otthon háromszor maradtam egyedül amire jöttek akik ellen fel szólaltunk és a végén egyedül dumáltam De el mondtam.Majd amikor csend lett jöttek sorba. Na ! így kell ezt együtt az igazságért. ! fogjunk össze.! Na erre untam rá. Most nyugodtan élek van mindenem.és sajnálom hogy nincs egység ebben a kurva országban.Ja ÉLJEN ORBÁN!!! ( még két napig ha rajtam múlna)
Dr.luigilongo60
@mlele: Már megint egy briliáns megfejtés.
Mert az IMF baszta el a gazdaságot ugye!
Ők is verik ránk az új adókat, csak akkor azt nem értem, mi a bánatos faszt csinál a Qrbán kúrmány?
deviance
@Dr.luigilongo60: igen, az IMF azt akarja, hogy minél több adót vessen ki a kormány... NEM!
az ő céljuk az, hogy az ország meg tudjon állni a saját lábán, ne kelljen különféle hitelekre, segélyekre támaszkodni
ehhez viszont a mostani kormány TELJES mértékben hülye
ha a pénzt visszatartják, nem fog forogni, sorban le fognak állni az iparágak, először a szolgátatóipar, a gyárak végül a mezőgazdaság(a szolgáltatóipar el is kezdett már elég rendesen leépülni)
inknább csökkenteni kéne a luxust, és a szükségesre költeni:
építőiparnak nem támogatást, hanem megrendelést adni
nem az exállamfőnek kell villát venni, hanem a költségvetési hiányt pótolni
a bankoknak felé szankciókat bevezetni, hiszen a hitelek hatására sok tönkrement, ami megmaradt, a kormány támogatta... DE a kiadott hiteleket ugyanúgy(kamatostul, bármiféle kedvezmény nélkül) ugyanúgy visszaköveteli(sajnos jogosan)
mondhatjuk igaz ez az idézet:
"Adj a férfinek egy fegyvert és kirabol egy bankot...
Adj a férfinek egy bankot és kirabolja a világot"
gedeon
Csak azt lehet hülyére venni aki hagyja.Úgy kell nekünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.