NEM SZIMPLA HAZUGSÁG STATISZTIKA!!! n=)) Magyarországon egy nő már csak szűk 23, egy férfi alig 16 nyugdíjas évre számíthat. Gyorsabb ütemben csökken a nyugdíjban eltölthető évek száma, mint amilyen ütemben nő az emberek várható élettartama az OECD-országokban. A jelenség Magyarországon különösen látványos, hiába nőtt nálunk is látványosan a várható élettartam a 90-es évek óta, a nyugdíjkorhatárt ennél is gyorsabban növelték az elmúlt két és fél évtizedben – írja a G7.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mindez, amit művel az Orbán-kormány, az a tisztes megöregedés – az anyák, apák, nagymamák, nagypapák szembeköpése. Így, ahogy mondom. Pontosan azokat az embereket hajtják bele a nincstelen sorsba, akiknek a legnagyobb biztonságra lenne szükségük. Ez ettől a Fidesz-bandától nem várható, és ez is a legnagyobb bűnük. Van Márai Sándornak az öregségről érdekes gondolata. “Látod, így jön majd az öregség, udvariasan. (…) Nem dráma az öregség, ne félj. Egy napon hírt kapsz, ennyi az egész. Felnézel a munkából és az életből, szórakozottan, s aztán készségesen mondod: “Igen, igen. Meg kell öregedni. Egy pillanat még, valamit akartam… Mit is? Igen, élni. Tudom, most már késő. Mehetünk.” Kicsit fájdalmasan és félve mondom: ma az orbáni Magyarországon a méltatlanul lenézett, semmibe vett emberek életében a vártnál gyorsabban bekövetkezik a “Mehetünk”.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nem szimpla hazugság, statisztika

avagy egy tetten ért/érhető módszer, hogyan kell Murphyt is túlszárnyalva levonni hamis következtetéseket

Murphy-nak csak odáig terjedt a tudománya, hogy azokat a tényezőket, amik nem kvadrálnak az mondandóval, mint lényegtelent el kell hanyagolni. Derék statisztikusok most ezt időpont eltolással sikeresen felülmúlták.
„Gyorsabban emelik itthon a nyugdíjkorhatárt, mint amennyire nő a várható élettartam” – írja a derék G7 és nyomában mások is. Nos a dolog sok részben igaz; nők-férfiak, országok, etc. sőt igazából maga a hangzatos cím is. Csak egy aprósággal kiegészítve: AZ UTÓBBI ÉVEKBEN!!!
Ugyanis az a helyzet, hogy az utóbbi években a biztosítók és az államok (ékes példa Macron beígért, de közfelháborodást keltő intézkedései) elkezdtek utána menni a túlélés évtizedek óta tartó erőteljes növekedésének!
1magyar
Bajnai féle nyugdíjkorhatár emelés szerint munkahelyről a temetőbe. A fidesz meg tapsol hozzá.
De a gazdagoknak minél több vagyon kell amit nem működtetnek csak villognak vele.
Ezért kell a dolgozó embereknek megszakadni.
RonaGyuri
@1magyar: nagyon hülye vagy már megint,! =))
1magyar
@RonaGyuri: Gyurka bátyám, hát nem látsz???
RonaGyuri
@1magyar: lázlak, hogy egy mukkot sem értettél meg sem a cikkből, sem, pedig a hozzászólásomból! =))
egyébként gyurkázd a sanghaji nénikédet! =))
Sámannus
Lyó van csökken, de legalább szarabbúl is élünk mint tíz éve. Így egyre többet tudnak lopni a plehesék.
Nagyobb baj, hogy az egyszázalékosnak hazudott pénzromlás három és fél valójában, ráadásul a forintgyengítés is rátesz egy lapáttal, ami tíz(10) év alatt legalább ötven százalékos jövedelem kiesésre emelkedett a nyuggereknek.
tudode
Ezt kell összeadni, és koldusbot lesz belőle:
.
----- 2020-tól megszűnik a nyugdíjjárulék
.
www.nyugdijguru.hu/nyugdij/magyar-nyugdijrendszer/jovore-megszunik-a-nyugdijjarulek
.
Úgy össze buzerálnak mindent, nehogy má ki lehessen számítani a holnapot az un. GAZDASÁGVÉDELMI TERVEIKKEL!
.
Amit ezek megvédtek/denek annak annyi volt eddig is, mint pl. a manyup, amelynek üthetik a nyomát azok, akik bevették a cumit!
Nessy
@tudode: ha rosszindulatú lennék azt mondanám, ez is a cél! Ennyivel kevesebb nyugdíjat kell fizetni, ennyivel rövidebb ideig terhelik a tb kasszát! Vagy mégsem vagyok olyan gonosz???
tudode
@Nessy: .
Nem az a gonosz, aki megkísérel belelátni őfélesége cinkelt kártyái közé, aki olyan végveszély felé hajtja az országot, amelyre nem volt példa talán a honfoglalás óta!
.
Megosztom azt, hogy Olaszországban kitárulkozott arról hogyan robbantotta fel a III. köztársaságot, leírtam aszóról szóra, átverve a laikus állampolgárokat:
.
--- Orbán Viktor Barátoknál, Rómában With friends in Rome
.
www.youtube.com/watch?v=M8_2YOf4A0Y
.
Őfőméltósága mongya: Az a modell, amit 2010-ben kezdtünk felépíteni az működik, és sikeres. Ennek a modellnek van egy alapja, fundemantuma, és van három pillére. A fundamentuma egy 3011-ben elfogadott ÚJ KERESZTÉNY ALKOTMÁNY, Három pillér amire épül a rendszerünk, a következő: az első a család, amelyet védeni kell, világosan csak egy férfi és egy nő szövetsége lehet. A második pillére ennek a politikának az maga a nemzet. A harmadik pillér, amire a magyar állam épül, azt úgy mondjuk, hogy a KERESZTÉNY SZABADSÁG. Olyan gondolkodású emberek, mint mi vagyunk Magyarországon, és önök itt ebben a sátorban, és még sokan Olaszországban.
.
Tudnunk kell, hogy mi kisebbségben vagyunk az európai politikai elitben, de többségben vagyunk a nép, és az emberek között. És miután az ellenfeleink nagyok, gazdagok, erősek és jól megvannak szervezve nekünk egy igazságtalanul nehéz harcot kell vívni. A jó ügyért harcolunk, igazságtalanul nehéz körülmények között!!!
-------------------------------
.
Az a rémes, hogy el is hiszi a baromságait, miközben őrületbe kergeti az egyre mélyebbre csúszó lakosságot!
.
Haszna: ujjgyakorlatnak jó csak ez a SOKKoló handaBANDA, amely valójában egyenlő az ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGGAL, és egyéb rémdrámákkal!
tudode
@tudode: .
Jav. (mellényúltam a dátumnál)
.
A fundamentuma egy 2011-ben elfogadott ÚJ KERESZTÉNY ALKOTMÁNY
Nessy
@tudode: Én a sok évszázados dátumon sem lepődnék meg! :(((
A z ő "státusz kereszténységüktől" meg ments meg Uram minden valóban Istenhívő keresztény embert!
Egyébként sem keresztény, sem pogány Alkotmányunk nincs, csak egy sokszor módosított alaptörvény, amit ők kreáltak, és alakítanak az éppen aktuális érdekeik szerint! Az összes többi csak dajka mese híveknek!
Eladott Ország
Mindez, amit művel az Orbán-kormány, az a tisztes megöregedés – az anyák, apák, nagymamák, nagypapák szembeköpése. Így, ahogy mondom. Pontosan azokat az embereket hajtják bele a nincstelen sorsba, akiknek a legnagyobb biztonságra lenne szükségük. Ez ettől a Fidesz-bandától nem várható, és ez is a legnagyobb bűnük. Van Márai Sándornak az öregségről érdekes gondolata. “Látod, így jön majd az öregség, udvariasan. (…) Nem dráma az öregség, ne félj. Egy napon hírt kapsz, ennyi az egész. Felnézel a munkából és az életből, szórakozottan, s aztán készségesen mondod: “Igen, igen. Meg kell öregedni. Egy pillanat még, valamit akartam… Mit is? Igen, élni. Tudom, most már késő. Mehetünk.” Kicsit fájdalmasan és félve mondom: ma az orbáni Magyarországon a méltatlanul lenézett, semmibe vett emberek életében a vártnál gyorsabban bekövetkezik a “Mehetünk”.
tudode
@Nessy: .
Mintha vállon felül hibádzna a szürkeállomány, mivel a rötyipapír után valami illiberális izéről ketyegett, keresztény szabadságról talán egy éve nyomja a sódert!
.
Olyan jelentéktelen a be nem álló etetőjével, hogy még az alárendeltségébe tartozók is félnek, tartanak tőle, mert kiszámíthatatlan piros pacsis pasi maradt, megjósolva saját sorsát a Szegény Dzsoni, és Árnika c. mesefilmben, ahol a kisebbségi rablók között statisztaként azt énekelte: RABLÓ VOLTAM, KÖNYVET VESZEK ...!!!
.
A Kanadai hírlap tollából napjainkban:
.
---- Orbán Viktor jól teljesít
.
kanadaihirlap.com/2020/02/06/orban-viktor-jol-teljesit/
.
Szégyene az országnak, hogy csak ennyire futotta!
Eladott Ország
Rétvári, a haza Körösztény' Bencuskája igen nagyon elégedett. Magával meg a nyugdíjasok kényeztetésével. Nem is értem, mit nyavalyognak az idős emberek. Kapnak 2,8 százalékos nyugdíjemelést. Az meg már a Kánaán, tessék végre tudomásul venni. Megmondta a haza Bencuskája, hogy Magyarországon az Európai Unióban a hetedik legalacsonyabb azoknak a nyugdíjasoknak az aránya, akik kitettek a szegénység, a társadalmi kirekesztődés kockázatának. És akkor röhögőgörcsöt kaptak a hazánktól nyugatra élő idősek, ha otthon vannak, vagy eljutott Bencuska hablatya hozzájuk – a Bahamákra, a Karib-szigetekre meg minden olyan jó kis meleg vidékre, ahol a német, angol, osztrák idősek kihúzzák az európai telet. Csak úgy belerokkanva a nyomorúságukba élvezik a jól megérdemelt pihenést.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2020/01/nyugd%C3%ADj.jpg
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82716525_3181766705172284_4943372796370616320_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ohc=1QAf-s-U52oAX9O4yIV&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=d959b283b9b4a974053f93302782d973&oe=5EA99EB8
advocat
A franciák a 64 év miatt is tiltakoznak. Mi meg símán lenyeltük a 65-öt is! Megérdemeljük! És szeretném látni a 81 évet megélt nyugdíjasok hadát, amikor már 70 körül is hullik a "nagyja"! Néhény név az utóbbi időből sokunknak eszébe juthatna. A magyar nyugdíjas hova költözhetne? Afrikába migráncsnak, mert ott nem kell fűteni. Bár a Szahara éjjel?
Lepényleső
Ez a cél? Egy életen át dolgoztatni rabszolgaként az embereket,aztán ott a temető,- mehet?
A megtermelt javak meg ugyan kiék lehet,talán akik írják a törvényeket,ami rájuk árnyt nem vet?
simmering73
Pontosítva: nálunk folyamatosan emelkedik a nyugdíjkorhatár, miközben a várható élettartam csökken.
fahrenheit451
Sorban halnak meg az emberek 60 éves koruk előtt.
A 65--ről már ne is beszéljünk.

Az Orbán-kormány elsősorban a a tőkeinjekció miatt lopta el az emberek nyugdíj megtakarítását csalással, megtévesztéssel, zsarolással, ami bűncselekmény. (ez az úgy még nincs lefutva - és itt nem él az elévülés!).
Másodsorban, a nyugdíjak örökölhetők voltak. Most benyelik a pénzt az idő előtt meghaltak után, ahelyett, hogy fizetnének az örökösöknek.

O1G
division
@RonaGyuri: 1magyar hozzászól a cikkhez...Te lehülyézed...Ő finoman visszaszól...Te besértődsz és megint keménykedsz...Na vajon ki is kezdte megint?
RonaGyuri
@division: takarodj a szaros NER-társaidhoz és örvendezz velük sötét bunkó! =))
Itt sem értettél meg egy kukkot sem a témából!!! S ismét okadatoltad, hogy csak mocskolódni jársz ide!!
division
@RonaGyuri: Már ilyen korán felkeltél matematikusok gyöngye, hogy írhass a propellerre? Nem semmi. Nagyon rossz lehet annak aki már nyugdíjas, a családja meg kitagadta, így egyetlen barátja a számítógép:-)) A cikk teljesen érthető, ha nem vetted volna észre arra akartam rávilágítani, hogy te mocskolódtál itt is először. Gondolom, ez neked már fel sem tűnik, most sem futotta rendes válaszra, csak újabb sértegetésre. Na és akkor mindjárt jön a válasz, hiszen gondolom hajnal óta ott ülsz a gép előtt lázasan figyelve, mikor írok megint, pont mint egy nagy tudással rendelkező nyugdíjas egyetemi tanár, matematikus:-)) Sajna nekem csak most van fél órám hogy időt áldozzak erre, szóval nagyon siess:-))
RonaGyuri
@division: ismét bebizonyítottad te szerencsétlen retardált ócska műveletlen paraszt-suttyó, hogy eszed semmi viszont hazudni azt tudsz! Orbán ócska seggnyalója vagy =))
Ez a te kultúrád!!!
division
@RonaGyuri: Legalább nekem van kultúrám, neked viszont ez nem adatott meg, amit ismételten bizonyítottál. Nagy szerencséje ennek az országnak, hogy nem a te fajtád van hatalmon. Jó lenne veled egyszer élőben is találkozni, kíváncsi lennék akkor is ekkora lenne e a szád.
RonaGyuri
hát ez az ti vagytok uralmon: szaros mocskos komcsi káder-kölkök, gátlástalan, műveletlen paraszt-suttyók!! =))
division
@RonaGyuri: Szemtől szemben nem ez számítana. Amúgy meg érdekes amikor egy komcsi komcsizik. Az meg, hogy te műveltnek tartod magad, semmit nem jelent. Az oviban is sok szülő van, akik meg vannak győződve arról, hogy okosak a 6 elemijükkel...
RonaGyuri
@division: a te barátaid között biztosan, buta műveletlen hazudós ORBÁNSEGG-nyaló paraszt-bunkó vagy.
Igen, ebben az országban ti ócska paraszt-komcsi-kölkök, mint imádott NER-társaid Orbán, Kövér & co. komcsiznak!!
Mi van szaros bunkó már azzal fenyegetsz hogy megveretsz a barátaiddal??? Igen ez a te kultúrád! =))
division
@RonaGyuri: Senki nem fenyegetett, te korán kelő propi mániás:-) Azért tényleg nagyon kíváncsi lennék, a te idődben mennyiért lehetett diplomát venni, mert ilyen stílusban egy igazi értelmiségi nem társalog.
division
@Eladott Ország: Köszönöm az idézeteket, az az afrikai módszer nem is tűnik rossznak:-)) Annyira jót tudok rajtad már röhögni amikor írsz, hogy lassan már meg is köszönöm neked. Apropó, mostanában nem látlak a face - en az elkorhadt zöld keretes ablakaid előtt kommentelni...
RonaGyuri
@division: buta műveletlen hazudós szaros paraszt-tróger a lényeget mindig gondosan kerülöd, nem tudsz te semmit, csak idejársz szerencsétlen elfuserált életed kompenzálni, hogy NER-társaiddal szétverd a témákat! Ehhez a témához sem mondtál semmit, csak ugatsz mindenféle ócska mocskolódást, akik nem nyalkák az imádott retardált dagadt törpe barom félistened alfelét.
Nem olvastam, hogy a durbincs vagy a shilkair barátos stílusát vagy az imádott félművelt barom kedvencetek Bayer NER-társad stílusán elgondolkodtál volna!
Ha már a derék 5számú, pl. nem is olyan régen, amikor én szóltam rá - ha már intelligencia & műveltség (amiről te hírből sem tudsz semmit) - mikor kamu Camus idézettel (akiről te valószínű azt sem tudod, hogy ki volt), hogy az nem lehet igazi, s néztem is utána, hogy nincs is, akkor csöndben voltál. Pont úgy mint nem neked tűnt fel, hogy a Robinson viktoriánus és főleg nem Dickens (ha sejted egyáltalán hogy mitől van szó)!!!
Úgy hogy pofa be és szórakozz azokkal akik a te csökkent értelmedhez passzolnak! =))
division
@RonaGyuri: Mit kellett volna reagálnom a cikkre? Én amikor jónak látom végleg leteszem a lantot, mert nem szorulok majd rá a nyugdíjra, aktív életem során megkerestem bőven annyit, hogy le se sz@rjam mi lesz nyugdíjkor. Az van, hogy amíg az ember aktív, addig nem siránkozni kellene, meg másokra mutogatni, hanem gondoskodni arról, hogy nyugodtan teljenek el majd a nyugdíjas évek, plusz a gyerekeinek is adjon meg közben mindent az ember. A várható élettartam pedig az esetek zömében magán az egyénen múlik (kivéve ha a genetika közbeszól), úgy hogy elszív valaki napi két doboz cigarettát, meg piál is mellé, nem mozog, eszi a sok műkaját sok jót nem lehet várni.
division
@RonaGyuri: Még valami: Nem rúgok bele olyan emberekbe, akik engem nem piszkáltak, nem sértegettek, még akkor sem, ha teszem fel nem értek egyet velük, max. nem reagálok rá feltétlenül. Érdekes, hogy pl. Horizonttal, aki a kezdetektől fogva ismer engem (nem mellesleg tudja is ki vagyok, veled ellentétben), jókat tudok beszélgetni, mert nem értünk ugyan sok mindenben egyet, de elfogadjuk egymás véleményét, miközben egyikünk sem sértegeti a másikat. Lehet ezt így is, diploma sem kell hozzá.
RonaGyuri
@division: mellé pofázol megint! Buta műveletlen bunkó vagy, akinek csak a mocskolódásra fussa!
Biztos voltam benne, hogy fel sem fogod, amit írtam! =))
Eriksson
Nem csak Magyarországon emelkedett a nyugdíjkorhatár, jellemzően a többi európai országokban is.
profitline.hu/ny/irattar/2019-09-20/21680_4A8bM3FR.png
division
@RonaGyuri: Nem veszed észre még mindig, hogy itt kizárólag te mocskolódsz, Eladott Ország komáddal egyetemben? Érdekes, gondolom otthon ez nálatok természetes, fel sem fogjátok már, pont olyan ez mint a cigi, aki szívja már nem is érzi:-)
division
@Eriksson: Az őket nem érdekli, a lényeg, hogy a Fidesz rohadjon meg:-) Műveletlen barmok, akik okosnak képzelik magukat.
Eriksson
@division: Minél butább, annál önérzetesebb.
RonaGyuri
@division: te szerencsétlen paraszt-suttyó, ha létezne olyan mérték, amiben a te műveltséged és intelligenciád együttes mértéke meghaladná a 0 epszilon sugarú környezetét, akár fel is tűnhetett volna - bár nincs kitől kérdezned, mert az állítólagos sógornőd is persze csak egy bugyuta ócska hazugsága volt mint minden más, amit itt összehazudtál, - hogy nem vagyunk egy súlycsoportban!
Az csak egy dolog, hogy tudtam mikor halt meg, de hogy ilyet nem írhatott le, az azért számos filozófus ismerősömet is lenyűgözött! =))
Ezt ha érdekelne még itt a propin is ellenőrizhetnéd!! =))
division
@RonaGyuri: Tényleg azt gondolod, érdekel mit hiszel vagy mit nem? Nagyon kis pont vagy te ahhoz a szememben. Egyébként tényleg nem érdekel a cikkek zöme amihez neked közöd van, az anyázásod óta te vagy a fő célpont, és azért ne hidd, hogy a végtelenségig folytathatod a sértegetéseidet. Eddig még fogjuk rá elszórakoztam az egészen, de lassan betelik a pohár, kezded nagyon túlzásba vinni, pont mint Eladott Ország haverod. Semmi nem tarthat örökké, látod, a korona vírusról is azt gondolták nem komoly, de viszi már szépen a nyugdíjasokat. Remélem, majd akkor is ilyen szépen érvelsz és trágárkodva szidod a másik embert amikor kiderül, hogy téged sem került el.
RonaGyuri
@division: na te tényleg elmebeteg vagy, s NAGYON BUTA!! =))
division
@RonaGyuri: Majd meglátjuk, ki nevet a végén. Gondolom, a te meglátásod szerint a koronavírus is csak egy Fidesz által keltett hisztéria. Sajnos el tudom rólad képzelni ezt is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.