A parlament döntése értelmében ősztől újra szülői beleegyezés nélkül is megbuktathatóak az alsó tagozatosok, az iskolák pedig szöveges értékelés helyett ismét osztályozhatják is az alsósokat. Mennyiben érintik ezek az intézkedések a magyar oktatás érdemi gondjait?

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
makvirag
Minden szerintem nincs megoldva, de legalább az alapakadály elgördült így. Elvégre nem analfabétákat nevelünk. Megjegyzem a szülők 85-90 %-a sem értett egyet azzal, hogy nem lehetett buktatni.

Jó dolog látni, hogy nagyon sok helyen megindult a fejlődés.
inkvi
@makvirag: Csak az ökör szülő nem engedett buktatni!
szaboria
Szerintem is ne egy szülő döntse el , hogy megbukhat e a gyereke mert azt a pedagogus jobban tudja alkalmas e további osztályba lépnie.Az elsősők osztályozását sem kellet volna eltörölni mert igy nincs ösztönözve a gyerek, hogy jobban tanuljon.
nyanya001
LÉn jónak tartom a buktatást.
Ami eddig volt, az a bizonyos értékelés, megnéztem az unokámét, aki azon eltudott igazodni, ....annyi hablatyolást ami abban volt....szóval buktassanak, legalább konkrétan tudja a gyermek és a szülő, hogy mihez tartsa magát.
inkvi
@szaboria: Tök igazad van! Megszokja másfél évig a lazsát, aztán annyi!
másvirág
A jól tanuló hátrányos diákok,kisegitő minimál ösztöndijat kaphatnának.(összeg??)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.