A New York Times-tól kezdve a BBC-n át a Huffington Postig címlapjukon hozta a magyar miniszterelnök hétfői beszédét, amelyben bejelentette Bakonyi Zoltánnak, a múlt héten vörösiszap-katasztrófáért felelős MAL Zrt. vezérigazgatójának az őrizetbe vételét. Orbán a parlamentben bejelentette, és még aznap el is fogadtatta a képviselők elsöprő többségével a cég állami irányításba vételét. A szakemberek szörnyülködnek.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Akkor, ha a házam tetejéről ráesik egy cserép valaki fejére az állam kisajátíthatja, mert veszélyes? Kicsit túlzónak tűnik, de gyakorlatilag erről van szó.Valami nem tetszik a királynak, hoz rá gyorsan egy törvényt és már úgy is van, ahogy a segge lyuka diktálja. Na 2/3 erre kaptak felhatalmazást? Basszus Sztálin kisded játékos volt ehhez képest. Hol itt a demokrácia, hol vannak itt az alkotmányos jogok? Gondolom jó ügyvédei vannak MAL vezetőinek és odapörkölnek ennek a kényúrnak és sleppjének. Kíváncsi vagyok a bankokat mikor kezdi államosítani, hivatkozva a jelentős eladósodásokra!:-(
Csizmás Kond
@lópicigáspár: Az ilyen embereket, akik emberi életeket tesznek tönkre nem, hogy nem szavad vezető pozícióban hagyni, hanem agyon kellene lőni.
zsolti
@Csizmás Kond: egyelőre még nincs kimondva, hogy ő tette tönkre a Zemberek életét, nem pedig valami előre esetleg nem látható természeti folyamat.
lópicigáspár
Teljesen mindegy, hogy vétkes, vagy sem, a "független" bíróság úgyis azt mond amit akarnak. Itt most egészen másról van szó. Erőszakos államosítás szépen a "demokrácia" égisze alatt.:-(
medy19
@lópicigáspár: És Téged ez mennyire érint? Szerintem csak annyira, hogy legyen miért köpködni Orbán Viktort. Így van? Na, ugye!
lópicigáspár
@medy19: Útálom az összes politikust, csak most a Viki van porondon. Nem beszélve az intézkedéseiről, amik bicskanyitogatók!:-(
Csizmás Kond
@zsolti: Személy szerint nem de azt az intézmény ő vezette ami okozta a bajt, márpedig minden lehetősége meg lett volna, hogy ezt elhárítsa.
gabrella
@lópicigáspár: Ha a házadról ráesik a cserép valakinek a fejére ki a felelős??
Csizmás Kond
@gabrella: Az attól függ hogy a házat veszi-e kerítés körül....jó nagy távolságra....:))
Don Quijote
@gabrella: arra már kitalálták a biztosítást! Úgy hívják hogy felelősség biztosítás:-)
gabrella
@Csizmás Kond: Nem, rögtön a járda van mellette.
csutak
Római jogban alapelv:
Aki a dolog hasznát szedi, az a kárért is felelős a haszon erejéig!
dr. prédikátor
@lópicigáspár: Tévedsz ! a "független " diktál!!!biróság olyan itéletet hoz amilyent a
cigus fecalicus

De ! Kiváncsi lennék ha mondjuk a fütyiszhez közelálló tulajdonosa lenne a MAL nak akkor is ilyen vehemensen intézkedne???Vagy mondjuk egy bányaomlás történne????
dr. prédikátor
@lópicigáspár: Bocs de a gépem megkergült.

Tévedsz! a "független" pártatlan " biróság olyan itéletet hoz amilyent a cigus fecalicus diktál!!!!!
szaboria
@prédikátor: Biztos nem támogatták a választásukat és most vissza tudnak ütni.Egyetlen hivatalos szakértői vélemény még nem született de a Viktorék már tudják a tutit. Vaj mi lehet az oka?
dr. prédikátor
@szaboria: Lehet hogy a cigus fecalicus szemet vetett a gyárra????!!
vukkocska
Hogyne fogadná el jelentős többséggel, hiszen 2/3-uk van, meg a Jobbik. @prédikátor: ne izgasd magad, lesz még "fügyiszhez" közelálló tulajdonosa a MAL-nak.
Reggel néztem a Mokkát. Bánáti János, akit nem csak nagyszerű ügyvédnek, hanem nagyszerű embernek is tartok, elmondta, mivel gyanusították meg a vezérigazgatót, és mivel vették őrizetbe. Azzal, hogy 2009-ben a tervből kimaradt, hogy - ha jól emlékszem - mit kell tenni, ha katasztrófa van. Azt nem értem, hogy egyfolytában arról nyilatkoztak, hogy a katasztrófát, a 8 ember halálát mind a nyakukba varrták. Ugyan még annak előtte, hogy bármilyen konkrét vizsgálat nem hogy nem fejeződött be, hanem még szinte el sem kezdődött. Ezt hiívja a büntetőjog prejudikálásnak.
Nagyon sajnálom az ott élő embereket, a hajléktalanokat, a hozzátartozókat. A fent leírtak nem ellentéte az őszinte részvétemnek.
lópicigáspár
@gabrella: Ha a házamról leeső cserép valakinek a fején landol én vagyok a felelős és a biztosítóm ki is fogja fizetni a kártérítést. (Sajnos már megtörtént, így a tapasztalat beszél belőlem és az Aegon roppant korrektül járt el) De nem jött fröcsögő szájjal a polgármester, hogy hoztam egy ide vonatkozó önkormányzati rendeletet és holnaptól az övé a házam!
Don Quijote
@lópicigáspár: erről van szó,amellett hogy igenis ki kell fizetni a károsultaknak az utolsó fillérig mindent ,sőt kicsit többet,de nem ezen a módon:((
lópicigáspár
@Don Quijote: A kártalanítás a minimum, de az államosítás..., na ne! :-(
gabrella
@prédikátor: A képviselők hiányzása miatti pénzbüntetéshez mit szólsz? Elég fidesz-közeli nem?
KöBüKi
@lópicigáspár: Vagy dob valaki egy cserepet a házad tetejéről bosszuból és máris oda a házad és Te is államositott leszel,és ettől kezdve lemondhatsz a szabad cselekvés és szabad gondolkozás jogáról.
KöBüKi
@prédikátor: Szerintem ezeknek az egész ország kell hogy soha többé ne legyen más hatalmon.Nem fogják kitölteni a ciklust,elsöpri őket a forradalom!
Csizmás Kond
Belebonyolódtatok a cserepekbe. Nézzétek azt a felét is, hogy ha Gazsi spórolás okán nem cseréli időben az elhasználódott cserepeket és gondatlanságból okoz több embernek koponyatörést vagy halált akkor akár meg is vonhatják a tulajdonjogaitól.
csutak
@stirlitz: Tökéletesen leírtad a teendőket!
Erről egyébként egy egész évfolyamban tanulnak jogászék!
Nem volt hozzá anno sem kitartásom, sem időm, sem lelkierőm:(
csutak
És még valamit a KORMÁNY MELLETT!

Tessék elolvasni a meghozott jogszabályt!
Ez nem visszaállamosít, hanem "gondnokság alá helyez" max. kettő évre.
Ez nagyon más, mint amiről írtok.
Utálom fideszéket, de ez a döntés helyénvalónak tűnik!
Dr.luigilongo60
@csutak: Azt Te is tudod, hogy mit jelent például az öregeknél a gondnokság alá helyezés.
Kiforgatnak mindenedből.
Csizmás Kond
@luigilongo60: pl az öregeknél, .....de pl. a döntésképteleneknél, a kapzsiságból bajt okozóknál ?
Dr.luigilongo60
@Csizmás Kond: Ne légy már ennyire demagóg.
A kapzsiság a kapitalizmus velejárója, mindenhol jelen van, ez a való világ.
Egy tőkével rendelkező üzletember sem híres arról, hogy a pénzen kívül más is érdekli.
Csizmás Kond
@luigilongo60: Akkor próbáljuk az iszaposabb feléről nézni. Az a paraszt vagy kispénzű vagy akárki aki kárt szenvedett miattuk, annak nincsenek jogai ?
Ha az állam igyekszik megvédeni, vagy legalább úgy csinálni, akkor az miért jogsértő ?
gabrella
@Csizmás Kond: Cserépügyben nagyon jó példát hoztál.
@luigilongo60:
Ha a te lakásodat vitte volna el az iszap mi lenne a véleményed a Fidesz intézkedéséről??
(egy pillanatra képzeld a helyzetbe magad!)
Dr.luigilongo60
Többször nem írom le, a kártérítéshez bőven elég a cég vagyonának zárolása.

Pont.
Csizmás Kond
@luigilongo60: Na és ha zárolják a vagyonát akkor miből gazdálkodik tovább...és mi a garancia arra, hogy a tetemes veszteség után ismét ne az ilyen gátak meg mittudommik ráfordítási költségeiből spórolja ki a hasznot ?
inkvi
@Csizmás Kond: Nem olyan egyszerű ez! Termelni kell, mert csak abból keletkezik érték!
Csizmás Kond
@inkvi: Persze hogy kell, de a megnyugtatás és a biztonság végett hozták ezt a törvényt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.