Átlagosan csaknem 50 százalékkal drágultak tavaly március óta a mezőgazdasági termékek. Csak a tojás lett valamivel olcsóbb a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Tavaly július óta folyamatosan, egyre nagyobb ütemben emelkednek a mezőgazdasági árak, egyedül decemberben volt valamivel kisebb az áremelkedés – közölte a KSH. Idén márciusban 48,2 százalékkal lettek drágábbak az agrártermékek az egy évvel ezelőtti szinthez képest: a növényi termékek drágultak jobban, 67,3 százalékkal, az élő állatok és állati termékek ára 15,5 százalékkal emelkedett. Márciusban a gabonafélék ára több mint kétszeresére, 103,1 százalékkal nőtt 2010 márciusához képest. Egy tonna búza felvásárlási ára például 74 300 forintra emelkedett, pedig tavaly áprilisban még csak 28 200 forintba került egy tonna.

Forrás: mindennapi.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Disznópofa
......mikor a reklámba mondják együnk sok zöldséget és gyümölcsöt..........röhögnöm kell. Hol élnek ezek? Kinek szólnak a reklámok?
Tényleg olyan szarok voltak a szocik? Loptak az igaz, ezek is lopnak, de a szocik legalább hagytak élni.......
qxy
Most voltam otthon. tényleg kurva drága minden.De azért néha haza megyek mert mert Miért is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.