A kormány keddi döntésével kilenc év után először jelentősen csökkentette Magyarország államadósságát, és ezzel megnyitotta a stabil és tartós államadósság-csökkentés korszakát - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, és kijelentette: Magyarország ezzel fordulóponthoz érkezett.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
barnan
Nem kérdés, az eladósodást kezelni kell, a hogyanok a kérdésesek. Azt látni kell, hogy az előző évek eladósodása több pillérű volt:
- a nem megfelelő gazdaságpolitika
- a gazdasági válság
- öngerjesztő folyamatok a kamatok miatt
Ezen változtatni kell valóban, szakmailag megalapozott lépésekkel.

Lásd az elmúlt egy év változásait is az államadósság vonatkozásában. Lásd az éves költségvetési hiány képzését 2011-ben, lásd a MNYP-nek azon részét, amit hiánypótlás címén kénytelen vagyunk ez évi költségvetésben eltüzelni.
Lásd az egy év alatt elfolyt közel ezer milliárdot (MOL és gazdagok támogatása, s ezen utóbbi gond folyamatosságát a következő években).

A Nomura, Japán legnagyobb cége szerint ha a Bajnai-kormány gazdaságpolitikáját folytatta volna az Orbán-kabinet – igaz, újabb megszorítások árán –, úgy idén érte volna el a hitelállomány a csúcsát, majd lassan csökkenhetett volna.

Kétségbeejtő az önkormányzatok gazdálkodása is. Adósságuk az utolsó öt évben nőtt meg drasztikusan, 1990-hez viszonyítva 16 év alatt (2006-ig) 15-szörös volt a adósság halmaz növekedése, addig 2010 év végére ez 78 szorosára nőtt.
Van mit tenni mindenhol.
barnan
(Nomura, Japán legnagyobb pénzügyi cége...)
barnan
S valóban tartsuk szem előtt azt is, a korábban megtermelt MNYP összege a jövő költségvetéseit tehermentesítette volna (közel 3000 milliárd értékben), ezen bedöntéssel támogattuk a költségvetés jelenlegi kiigazítását, lecsökkentettük 1340 milliárddal az államadósság egyenlegét, de ez egyben azt is jelenti, hogy lyukat ütöttünk a jövőben, 3000 milliárdos lyukat, amit hova írhatunk a jövőre nézve a bevételi vagy a kiadási oldalra? Azt gondolom kicsit bonyolultabb a kép a bemutatottnál.
Csocsó bá
"Az államháztartást ki kell egyensúlyozni. A kincstárat fel kell
tölteni. Mérsékelni kell a közterheket. Az arrogáns közalkalmazottakat meg
kell fékezni. Meg kell szüntetni a külföld segélyezését, mert így a csőd
szélére kerül az állam. Az embereknek újra meg kell tanulniuk dolgozni és ne
azt várják, hogy az állam tartsa el őket!"

Cicero, Kr.e. 55-ben.

Tehát, 2065 éve semmi sem változott !
marlin
Jó, jó, nem lehet!!
DE a magánnyugdíj pénztári befizetések 2/3-ának ellopását és 1/3-ával való államadósági "bűvészkedést" se lehet - a legnagyobb jóindulattal sem - szabadságharcnak nevezni!!
Erdélyben a cigányokat ennél kevesebb érték eltulajdonításáért is megverik, lecsukják, megbélyegzik!!
Dr. Felipe
Mások ellopott megtakarításaiból csökkentett államadóssággal én nem dicsekednék, inkább szégyelném a dolgot. Legalább egy köszönetet és egy bocsánatot mondhatna a vezír az átvert embereknek de úgy látom a vastagbőr nem engedi. Mert mi is volt a propaganda? Az hogy a MNYP eltőzsdézi a pénzeket. Mára kiderült hogy ez is hazugság mert ugyebár ha eltőzsdézik akkor az nincs is és akkor a semmiből nem is lehet az államadósságot csökkenteni. Tehát a pénz meg volt csak lenyúlta a fidesz és saját sikerként (világrekord mondják ők) állítja be. Na ez már a pofátlanság és cinizmus magasiskolája. Szégyen hogy egy ilyen aljas kormányunk van na ez valóban világrekord.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.