Lemondott pénteken Várszegi Gyula, a BKV Zrt. vezérigazgatója; lemondását Tarlós István főpolgármester elfogadta – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal és Budapesti Közlekedési Központ közös, pénteken kiadott közleményében.

Lemondásának okára a közlemény nem tér ki, elképzelhető, hogy a döntés összefüggésben van azzal, hogy tegnap a Mai Nap megírta: a csődközeli helyzet ellenére a tömegközlekedési vállalatnál százmilliós prémiumot fizettek a dolgozóknak.

A BKK vezetője, Vitézy Dávid az MTI-nek Várszegi Gyula bejelentését megelőzően azt mondta: ha valóban kifizetés történt, arról a cég vezetői sem Tarlós István főpolgármestert és a város vezetését, sem pedig a BKK-t nem tájékoztatták. Vitézy Dávid arról is beszámolt: a főpolgármester vizsgálatot rendelt el a BKV-s prémiumok kifizetésével kapcsolatban, amelynek jövő hét elejére lesz eredménye, illetve azzal összefüggésben akár személyi változások lehetőségét is felvetette a BKV vezetésében.

Várszegi Gyulát tavaly szeptember elején bízta meg a főpolgármester a vezérigazgatói teendők ellátásával, miután Kocsis István közös megegyezéssel távozott a posztról. Várszegi Gyula ezt megelőzően egyebek mellett a BKV igazgatótanácsának elnöke, a Metróber Közlekedésfejlesztési és Beruházási Vállalat és a MÁV vezetője volt.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

taglo
A dagadt ,öregasszonytól visszavették a 100-miliót ?? És vajon ,ezek a görények ,vissza adják ? Koreában ezért halálra itélnék őket !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
@marlin2: Remélem nem csak kezdődik,hanem folytatódik is!
taglo
A dagadt ,öregasszonytól visszavették a 100-miliót ?? És vajon ,ezek a görények ,vissza adják ? Koreában ezért halálra itélnék őket !
drficsor
Várszegi elvtárs pedig jó pártkatona, még nyögdij után is aktivan lapátolja a BKV-tól a milliókat
kiscserkész
És erről az osztogatásról csak a jobbik tudott?? A kormányzópártoknak halvány fingjuk sem volt volt hogy a fajtársaik megint rabolnak??? Ez azért elgondolkodtató.
kiscserkész
Ja Szilágyi Eleonóra is lemondott, de vitte a százmilliót is!!! És a mai napig meg is tartotta!!! Remélem ha sor-kerül rám, én is ilyen elszámoltatásban részesülök!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.