A Régió TV Esztergom technikai eszközeinek ellopását, majd a szerkesztőség felgyújtását tervezte két férfi a szerkesztőség birtokába került hangfelvétel szerint - közölte az esztergomi televízió főszerkesztője.

Bakos Norbert elmondta, a hanganyagon az egyik férfi arról beszél, hogy egy per elvesztése miatt fizetnie kell, majd a másik elsorolja neki, hogy televíziós berendezéseket mennyiért lehet értékesíteni a feketepiacon.

A helyszínek és munkatársak felsorolásából kiderül, hogy Régió TV Esztergom szerkesztőségéről van szó, majd a másik férfi megemlíti; "és akkor a legvégén (...) utána mehet egy-két koktél" - idézte a felvételt a főszerkesztő.

Az RTVE főszerkesztője közölte, vélekedése szerint a felvételen a konkurens esztergomi televízió egyik munkatársa beszél. Ő mutatja be tervrajzszerűen az egyik lehetséges elkövetőnek az RTVE szerkesztőségét, majd a megszerzett technikai eszközök feketepiaci értékesítéséből szerezhető pénzt becsülik meg, végül ő mondja ki, hogy az akciót a stúdió Molotov-koktéllal való felgyújtásával kellene befejezni.

Bakos Norbert elmondta, hogy az ügyben rendőrségi feljelentést tettek. Hozzátette, hogy a hatóság kérésére nem kívánja megnevezni a felvételen szereplő másik személyt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-nek megerősítette, hogy az RTVE feljelentésére nyomozást folytatnak, de bővebb tájékoztatást nem kívántak adni.

A főszerkesztő elmondta, hogy az elmúlt időszakban az Esztergomban kialakult politikai harcok miatt munkatársait több alkalommal is megfenyegették, volt példa arra, hogy stábjuk csak a rendőrség közreműködésével tudott forgatni.

A televízió által az MTI-nek átadott felvételen szóba kerül a szerkesztőség szobáinak elrendezése, amelyet az elhangzottak szerint a három héttel korábbi szilveszteri műsorból lehet megfigyelni, azaz a hangfelvételt valószínűleg január második felében rögzítették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.