Átfogalmazta az Anonymous hackercsoport az Alkotmánybíróság honlapján található magyar alaptörvény szövegét. A módosított változat valószínűleg vasárnap virradóra kerülhetett fel, jelenleg is olvasható az oldalon.

Az alaptörvényt az alábbi pontokkal egészítették ki, majd a végén alá is írták:

MI, A MAGYAR NEMZET ANONYMOUS TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat:
"Valljuk, hogy a zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene."
"d) november 5. napja, az 1605. évi Guy Fawkes emlékére."
"(4) A tankötelezettség 20 év, melyet a tanulni vágyó és az őt oktató a lehető legnagyobb tudásával és kitartásával jellemző életszakasz."
"(5) Az informatikában dolgozók 2^5, azaz 32 évesen a fizetésük 150%-val nyugdíjba mehetnek, továbbá nyugellátás mellett adómentességet élvezzenek."
"l) teljes jogkörrel felhatalmazza az Anonymous csoportot, hogy felléphessen minden elnyomás, zsarnokság, és azok elkövetőivel szemben. Az önkényes elnyomókkal szembeni fellépőkkel teljes amnesztia van"
"(9) Az Anonymous és más önszerveződő informatikai csoportok, egyének kötelezhetők arra, hogy az országot érő külső és belső fenyegetések ellen fellépjen. Az ilyen csoportok felruházhatók a fenyegetésekkel szembeni korlátlan jogkör gyakorlására."
"Mi légió vagyunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Ezt várják tőlünk."

Feltörte az Alkotmánybíróság honlapját az Anonymous

Egyelőre nem tudni, milyen jogosultságokat szereztek a hackerek az oldalon, sérültek-e más adatok is, illetve hozzáférhettek-e kényes információkhoz.

Az Ab sajtófőnöke később az MTI érdeklődésére elmondta, a dokumentumot eltávolították az oldalról, és igyekeznek minél előbb újra közzétenni a helyes szöveget.

Sereg András közölte: délben értesültek arról, hogy hackertámadás érte a testület honlapján az alaptörvény szövegét. Jelenleg úgy látják, hogy az oldal többi tartalma rendben van. Hozzátette, ha kell, megteszik a szükséges lépéseket a történtek miatt.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cruiser
A Szentesi Életben zsidó viccet közöltek le. Az hír? Legalább ilyen fontos? Vagy mégsem?
Itt a tavasz, b... a nyulak.
Na! Ez a hír!
Disznópofa
Ugyan mennyit fizethettek a biztonsági programért?:-)))))
drficsor
Még nem sikerült az elvtársaknak helyreállitani, a reccert.
Igaz lehet az állitás itt az ideje szakembereket is alkalmazni, a sógor koma jóbarát ugyan mosolyogva veszi át a több tiz millás jutalmakat, de start se ért a szakmához
senkifia68
@Csizmás Kond: Ennek a szerencsétlen balfasz selejt Hackernek semmi köze van az Anonymushoz!!!
Hallott róla, ennyi! Az Anonymus nem így és nem ezért működik!!!

Az ilyen faszfejek miatt akarják, (kell!!!???) az internetet cenzúrázni.
Kinek lesz az jó?
Özv. Bármi Áronné
Megszólalt a fő szagember:)
Biztosan jobban ért az X25 protokollhoz meg a TCP IP rejtelmeihez, mint akit fikáz:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.