Az Index szerdán játékot indított olvasóinak, hogy Schmitt Pál kisdoktori dolgozatának egy fejezetét átnézve találjanak forrásokat a műhöz.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin2
@Dr. "sumákum laude" Don Quijote: Nem tudja, miről "beszél"!!
Náluk az "erkölcs", "etika", "morál" nem "azt" jelenti!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Dr. "sumákum laude" Don Quijote: Azt nem mondtad és nem is kimondottan rád értettem, hanem úgy totál.
...és ha már megpiszkáltuk akkor azt is mond el, hogy szerinted kiknek szoktak doktori címet adni ?...mert ha az illető aki kapja egy szar akkor az érdemrend szarra akasztva ugyanannyit ér mint a viselője...és ég lehetne filózni.
Don Quijote
@Csizmás Kond: "Tudományos (akadémiai) doktorátus: a tudományos kutatás elismerését jelképezi. E doktori cím elnyerésének feltétele egy többé-kevésbé szerény bővítése az emberiség tudásának, amit a szakterület más kutatói által elbírált publikációkban tesznek közzé. A cím átnyújtási protokolljának legtöbb helyen utolsó lépése egy téziseket is tartalmazó (disszertáció) benyújtása és annak nyilvános megvédése egy szakbizottság előtt. E kategória legelterjedtebb változata a PhD. Az Európai Unióban törvény biztosítja az egyes országokban megszerzett tudományos doktori cím elismerését az összes többi országban. A klasszikus akadémiai doktori cím (DSc.) hazai elnevezése jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia doktora ("MTA doktora"). (Köznyelvben: "nagydoktor"). Ezt a címet csak PhD. fokozattal rendelkező személy nyerheti el, fokozatszerzését követően minimum öt esztendővel. (Nem ritka, hogy húsz-harminc évbe is beletelik a megszerzése). A DSc. fokozat igen magas tudást tanúsít, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja csak DSc. fokozattal rendelkező személy lehet.

A foglalkozásdoktori cím a jogszabályban meghatározott oklevél megszerzésével járó cím. Magyarországon ilyen az általános orvosok doctor medicinæ universæ (dr. med.), a fogorvosok doctor medicinæ dentalis (dr. med. dent.), a gyógyszerészek doctor pharmaciæ (dr. pharm.), az állatorvosok doctor veterinariæ (dr. vet.) és a jogászok doctor juris (dr. jur.) titulusa.[1]

Az egyetemi doktori cím (dr. univ.) tudományos kutatómunkához kötött, egyetemeken szerzett, akadémia által el nem ismert tudományos fokozat 1983-1993 között, azaz a PhD bevezetéséig.

A tiszteletbeli doktorátus (doctor honoris causa) egy kutató formális kitüntetése egy egyetem által a szakterületén elért kiváló eredményeiért. Lehetséges azonban, hogy a cím nem akadémikus, hanem egyéb eredmények kitüntetésére szolgáljon. A doctor honoris causának nincsenek formális követelményei, viszont legtöbb esetben a kitüntetett munka felér egy standard...
Don Quijote
Attól hogy a paja megíratta valakivel a kisdoktorit, attól még nem a cím a szar!
Csizmás Kond
@Dr. "sumákum laude" Don Quijote: Most ezzel a neved két első betűjét akarod igazolni ?
Don Quijote
@Csizmás Kond: ne igyál többet, mára elég volt már félrebeszélsz...
marlin2
@Dr. "sumákum laude" Don Quijote: Ha az iskolát a fejére építed, akkor se érti!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.