Bekérették pénteken Trócsányi László párizsi magyar nagykövetet a francia külügyminisztériumba az étkezési utalványokkal foglalkozó francia cégeket érintő vitás ügyek kapcsán. Párizs álláspontja szerint Magyarország nem tartja tiszteletben az Európai Unióban érvényes szabadkereskedelmi szabályokat és bünteti a francia vállalatokat.

"Bekérettük Magyarország párizsi nagykövetét a külügyminisztériumba, hogy kifejezzük aggodalmunkat azon piaci feltételeket illetően, amelyeket a magyar hatóságok teremtettek a külföldi befektetőknek, többszöri törvénymódosításokat követően, s amelyek francia vállalatokat is érintenek, elsősorban az étkezési utalványok ágazatában" - olvasható a francia külügyminisztérium honlapján közzétett közleményben.

"Az (európai) szerződések védelmezőjeként az Európai Uniónak kell állást foglalnia a belső piaci szabályok tiszteletben tartásáról. Arra is felszólítjuk a magyar hatóságokat, hogy folytassanak konstruktív párbeszédet az érintett vállaltokkal, a szabályok tiszteletben tartásával, valamint abban a baráti és európai együttműködési szellemben, amely a Franciaország és Magyarország közötti kapcsolatokat jellemzi" - fogalmaz a külügyminisztériumi kommuniké.

Trócsányi László nagykövet az MTI-nek elmondta: a megbeszélésen arról tájékoztatta a francia külügyminisztérium munkatársait, hogy a magyar kormány kijelölt képviselői és a három érintett francia cég, a Cheque Déjeuner, a Sodexo és az Edenrend között jelenleg folynak a tárgyalások a megállapodás elérése érdekében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
Micsoda minőségbeli eltérés, mikor a magyar tőke eteti veled a szart ráadásul drágábban, mint a multi és még kormányszinten bele is pofázik, hogy ugyan már tőle vedd meg a szart jó pénzért a piacon kialkudott béredből.
marlin2
Gyűjtik a "fekete pontokat" és csodálkoznak, hogy az IMF elhessegeti őket!!
A "nép" meg beledöglik ebbe a "szárnyaló" életszínvonal "változásba, áremelésbe, adó emelésbe, jövedelemcsökkenésbe, munkanélküliségbe, és a Fidesz dilettantizmusát álcácó göbbelszi propagandába!!
sport50
igen,ezekben a "jól járjanak a barátaim"akcióinak mi isszuk meg a levét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.