A kormányszóvivő szerint egy átlagos jövedelmű család számára havi 500-550 forint terhet jelent majd a tranzakciós adó, valamint a telefon és az sms-ek után fizetendő illeték. Szerinte a tranzakciós adó jelentős részét nem a lakosság fogja megfizetni, hanem a bankok.

Giró-Szász András pénteken az ATV Start című reggeli műsorában azt mondta: "Ez egy pontos, kiszámított modell". A kormányszóvivő szerint  ha az egykulcsos adót kellene megváltoztatni, és egy második kulcsot bevezetni, akkor a magyar átlagjövedelmet figyelembe véve az 500 forinttal szemben már havi 7500-8000 forinttal kellene számolni. Hangsúlyozta: a tranzakciós adó jelentős részét nem a lakosság fogja megfizetni, hanem a bankok.

Arra a kérdésre, hogy mit szólnak Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő bejelentéséhez, miszerint a Fidesz azt javasolja a kormánynak, hogy az említett adókat a nehéz helyzetben lévő családok esetében csökkentsék, vagy ne vezessék be, Giró-Szász András azt mondta: a kormány odafigyel a frakciók javaslataira.

A kormányszóvivő felhívta a figyelmet arra, nem véletlen, hogy a tranzakciós adóval kapcsolatban a konvergenciaprogramban egy "tól-ig szám" szerepel, és utalt arra is, hogy a parlamenti vitában a módosító indítványok akár teret is nyerhetnek.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Húzd ki a nyelved a Fidesz seggéből
aztán gondolkodj !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@Disznópofa: Megértem a felháborodásodat. De az hazugság, hogy 500 forint lesz a havi plusz kiadás, még számolnak a közgazdászok, de már 5 ezernél tartanak:((((
Csak a telefonnál azt mondják, lesz olyan szolgáltató ahol a havi teher elérheti az 5 ezer forintot. És akkor hol a többi?
kumming
Talán a többkulcsos adó többet hozna a konyhára. De hát az az ő zsebükre menne, ezért szóba sem jöhet.
overdose
Giró annyit hazudik amennyit az O mond!
coyote3
Ennek a fütyibuksinak fogalma sincs mit jelent némelyeknek 500 ft.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.