Szemenszedett hazugságnak nevezte a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára azt a szerdai, érdekes körülmények közt született blogbejegyzést, amely azzal vádolta meg, hogy személyes érdekek miatt kifogásolta a kormány birtokpolitikáját.

A napraforgoblogon megjelent bejegyzésben "foglaltak minden alapot nélkülöznek, egytől egyig szemenszedett hazugságokat tartalmaznak" - mondta.

A feltehetően utasításra indított lejárató blog a többi között azzal vádolja a kiteregető fideszes politikust, hogy azért távozott a tárcától, mert "két haverját" felmentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az ismeretlen szerző állításai szerint Ángyán József ismerősei és rokonai érdekében bírálta a kormány birtokpolitikáját.

Mint később kiderült, a blogot alig néhány órával azelőtt nyitották, hogy az MTI-ben már hír jelent meg róla, az Ángyánt sározó írás volt benne az első bejegyzés. Először a hírügynökség nem is közölte a blog címét, később, miután a fél internet kereste már a hivatkozott oldalt, megmondták. Érdekes azonban, hogy az MTI hogyan akadt a nyomára, ha még a Google sem találta, és semmilyen katalógusban nem volt fellelhető a frissen indult blog.

Ángyán József ezt kifogásolta, mondván, "visszautasítom azt az eljárásmódot, ahogyan az MTI, az ország közpénzekből fenntartott hírügynöksége egy hivatalosan nem létező blogon ma megjelentetett első és egyetlen bejegyzésből "példás" gyorsasággal, néhány óra leforgása alatt országos hírt kreált anélkül, hogy a bejegyzés tartalmát bármilyen módon ellenőrizte volna." Hasonló kifogásokat fogalmazott meg Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese is, egyúttal cáfolva a blog állításait Szabó Rebeka LMP-s képviselőről.

Az MTI vezérigazgatója, Belénessy Csaba a számonkérésre úgy reagált, "A Napraforgo blog létezik és mi úgy ítéltük meg, hogy az írásnak hírértéke van."

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@sokanvagyunk: Ez csak színileg alakult át, de emberileg a mocsár rabja.
Dr.luigilongo60
Józsi bácsi, Neked is meghálálták rendesen fáradozásaidat, olyan szép fütyeszes módra de hát aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
Csolovek
@kiscserkész: Ha Ágyán Józsefre gondolsz akkor igen,De ezt már korán sem mondható el belényessi csabáról. Én 2 lábbal rúgnám ki az MTI-től.
barew7
Az MTI hiteles hírforrásának villámgyors karriere:
blog.hu/user/725731/tab/data

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.