Nem létező blogra hivatkozva adott ki hírt ma délután az MTI Ángyán József állítólagos zavaros hátteréről. A nemzeti hírügynökségnek hagyományosan derogál közösségimédiás forrásait pontos hivatkozással ellátnia, nem is találtuk meg a blogot. (FRISSÍTVE a cikk végén.)

Az MTI által szemlézett "napraforgoblognak" hosszas keresés után sem akadtunk a nyomára, így az idézett írásnak sem, amelyben Ángyán József, volt vidékfejlesztési államtitkár állítólagos zavaros hátterét, összefonódásait tárják fel. Ezután Facebookon fordultunk olvasóinkhoz, hátha csak a mi keresőnk romlott el, de közben többen megerősítették és a Kettős Mérce is megírta: az említett oldalt nem csak nálunk nem találja a Google, senki nem hallott róla.

A hírt ennek ellenére a legtöbb portál lehozta - némi fenntartással mi is. Remélhetően csak "technikai hiba" történt és az MTI hamarosan bemutatja az Ángyánt "leleplező" blogot, valamint a jövőben is hasonlóan nagy gondot fordítanak majd a közösségi tartalmak bemutatására, Ángyántól és oligarcháktól függetlenül is.

Az LMP nem sokkal a publikálást követően nyílt levélben fordult Belénessy Csabához, az MTI vezérigazgatójához. Ebben azt írják: "Az 50-es évek lejárató kampányait idézi, hogy az adófizetők pénzén fenntartott távirati iroda egy senki által nem ismert, és az internetes keresések alapján nem is létező blog bejegyzésére hivatkozva akar valakit lejáratni. Aligha véletlen, hogy a kiszemelt áldozat az a kormánypárti képviselő, aki igen éles szavakkal bírálta a kormány politikáját, aki szerint az állami földek bérbeadása kapcsán a kormány maffiózóknak és oligarcháknak kedvez."

Erre a vezérigazgató azt válaszolta: "A Napraforgo blog létezik és mi úgy ítéltük meg, hogy az írásnak hírértéke van."

Ángyán Józseffel a hévtégén jelent meg interjú a Hír24-en, amelyben politikával összejátszó maffiáról, oligarchákról és a döntéshozók közelébe férkőzött "tartótisztekről" beszélt.

FRISSÍTÉS: 16 óra 31 perckor az MTI kiadta korábbi hírének javított változatát, amiben már szerepel a blog elérhetősége: http://napraforgoblog.blog.hu/. Az oldalon egyetlen bejegyzés található, amely ma délelőtt keletkezett.

Kérdés, hogy miért tartott fontosnak a hírügynökség szemlézni egy semmilyen előélettel nem rendelkező, aznap indult blogot, melynek szerzője is csak néhány órával korábban regisztrált a blog.hu szolgáltatásában? Az is érdekes, hogy miként értesülhetett az MTI az addig senki által nem ismert blog fél tizenegykor közzétett írásáról úgy, hogy abból 14 óra 10 percre már megírt, kiadott hír állt rendelkezésre.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...mint a hírtévéskébítószeresschelmecisvalamicsoda...
csikknorisz
Az mti egy kalap sz.rt nem ér már jó ideje. De legalább jó sokba kerül az adófizetőknek.
kiscserkész
Pedig szinte mindenki ki lett cserélve a csatornánál. És mégis...
palika
A Fidesz mindenkit kinyír aki nem áll be a sorba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.