Nem jár öregségi nyugdíj a rokkantsági ellátás után, a rokkantsági nyugdíj helyett bevezetett ellátás ugyanis nem számít bele a szolgálati időbe - a többi között ezt válaszolta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a szocialista Mesterházy Attila és Tóth Csaba képviselők "Akiket az út szélén hagytak" című írásbeli kérdésére. Az ellátás "akár élethosszig folyósítható részükre", nyugdíjat viszont csak a korábbi keresetük alapján fizetett nyugdíjjárulékuk után kérhetnek.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A tényleges rokkantakkal alaposan elbánt a 2/3-os többségű
gazember kormány !
Nem hogy 60 éves egészséges nem kap munkát ,
a megváltozott munkaképességű még annyira sem kell sehova !
Levendula
Ahogy a szomszédunkban lakó nőt elnézem, - aki a térdével van leszázalékolva, - nem is érdemli meg. Gyalog jár a boltba, érdekes módon elbírja a 6x2 literes ásványvizet az egyik kezében, a kosarat a másik kezében. Ja, és van kocsijuk, tehát nem egyedül él a szottyadt öreglány, a fiai és a hapsija is segítene a bevásárlásban, de hát minek? Hisz csak papíron rokkant...
kedwes
@Levendula: Azért nem gondolod, hogy ez, az általánosítás itt a lényeg?
Disznópofa
Van benne ráció, aki nem fizet járulékot, az nem jogosult nyugdíjra, de ez nem a rokkant hibája, hanem a hülye kormányoké, akik nem gondoltak erre, elmebeteg bagázs az egész, legyenek rokkantak, hogy tudják, milyen úgy élni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.