Vizoviczkit "megörökölték" egymástól a rendőri vezetők, ebből következően a korrumpálódott főrendőrök száma a napokban előzetes letartóztatásba helyezettekének többszöröse lehet – nyilatkozta a privátkopó.hu internetes újságnak Labanc Ferenc, a BRFK egykori kiemelt operatív főnyomozója.

A volt rendőr állítja, az elmúlt évtized budapesti főkapitányai és az érintett kerületek kapitányai minimum tudhattak arról, hogy a vállalkozó rendőri védelem alatt űzte az ipart.

Szerinte Vizoviczki Lászlót már 1992-ben olyan ukrán gengszterek védték, akik azt megelőzően Szemjon Mogiljevics (Szeva bácsi) csapatában szolgáltak. "A 90-es évek közepén kezdte el felvásárolni a belvárosi night clubokat, diszkókat, de azt senki nem tudta, hogy ezek az összegek milyen forrásokból származtak. Valakik pénzét forgatta."

Labanc Ferenc kizártnak tartja, hogy csupán négy rendőrtiszt érintett a Vizoviczki-féle vesztegetési ügyben. "A diszkókirályt az elmúlt 10-12 évben megörökölhették egymástól a rendőri vezetők, kézről kézre adhatták a pénzes kapcsolatot, ugyanis elképzelhetetlennek tartom, hogy négy tiszt éveken keresztül blokkolni tudja a Vizoviczki tulajdonában álló szórakozóhelyekkel szembeni razziákat, és az ellene született büntetőfeljelentéseket. Hol volt a kábítószer-bűnözés elleni szolgálat? Hol voltak a III. és az V. kerületi rendőrkapitányságok? Hol volt a BRFK ifjúságvédelemmel foglalkozó osztálya?" - tette fel a kérdéseket.

Az Index az őrizetbe vett vállalkozó egyik volt alkalmazottjára hivatkozva arról számolt be: az üzletember nyolc hónappal ezelőtt már kapott egy olyan jelzést, hogy hamarosan bilincsben viszik el.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kopeba
De most ez miért baj hogy kaptak egy kis zsebpénzt ? Legalább tudták mi történik. Biztos az irigység dolgozott itt is. Nagyobb gengtszerek vannak most kormányon.
Atha
@kopeba: A zsebpénz engem nem zavarna. Az inkább, hogy ebben a "birodalomban" módszeresen és pofátlan módon ment a tinik kábszerfogyasztás irányába történő terelgetése. Már a "bank" is ilyen volt.
Aljas egy embertelen világ ez és nekem már semmilyen illúzióm nincsen az "igazság", a teljes igazság kiderülésével kapcsolatban, mert ez az egész csak a jéghegy csúcsa.
Rettentő sokan tudnak ebbe belebukni.
Izgalmas lesz a piac újra felosztása és sajnos vannak elképzeléseim ki következik a "királyi" pozícióban.
Ismerem a pesti éjszakát, nem véletlenül nem járok 2006 óta sehová sem.
kukac50
Pintér miért várt két és félévet? Azt ígérte két hét és rend lesz.
Neki nem csurdogált annyi mint szerette volna?
Illő volna lemondani Neki. Az olaj szőkítés jobban ment Neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.