Határozottan cáfolják, s visszautasítják a június 18-án Érden elgázolt, s azóta elhunyt ikergyermekek szülei, hogy váratlanul kitolták a babakocsit a járdáról az úttestre, vagyis hogy hibásak a tragédiában - áll abban a közleményben, amelyet a szülők megbízásából ügyvédjük juttatott el az pénteken MTI-hez.

Az eddigi hallgatást megtörve a gyászoló házaspár Kozma Tamáson keresztül tudatta: mélységesen lesújtotta őket a tragédia, ezért nem nyilatkoztak egyetlen sajtóorgánumnak sem. A gyanúsítotti oldal médiaszereplései miatt azonban úgy döntöttek, hogy egy rövid közleményben kifejtik álláspontjukat.

"Tudjuk és megértjük, hogy a gyanúsított szabadon védekezhet, tehát nincs igazmondási kötelezettsége, amíg nem vádol mást hamisan bűncselekmény elkövetésével - ezt a jogát a baleset okozójának természetesen tiszteletben tartjuk" - szögezték le elöljáróban. Hozzátették: határozottan cáfolják, sőt visszautasítják azonban azt a gyanúsítotti védekezést, miszerint váratlanul kitolták a babakocsit a gépkocsi elé.

"Az ikerbabakocsival a környék rossz minőségű, keskeny, lépcsőkkel és villanypóznákkal szabdalt járdáin (már ahol van járda) megfelelően nem lehet közlekedni, ezért a szülők a KRESZ előírásai szerint az út menetirány szerinti bal szélén, szabályosan közlekedtek, közben több autó is elhaladt mellettük. Amikor rájöttek, hogy az egyik gépkocsi nem fogja kikerülni őket, a baleset elhárítására már nem maradt elég idejük, és a tragédia bekövetkezett. Az okozó a helyszínen elmondta, hogy a lenyugvó nap elvakította. Ez nyilván őt nem menti fel büntetőjogi felelőssége alól, de mégis ad némi magyarázatot arra, hogy miért kellett a balesetnek bekövetkezni. Ehhez képest mélységesen felháborítja a gyászoló családot, hogy a gyanúsítotti oldal módosított védekezésében a szülőket vádolja a média nyilvánossága előtt, kihasználva a sokk és a fájdalom miatti hallgatásukat, megsértve ezzel gyászukat, a vétlen felet kényszerítve védekezésre" - tolmácsolta a házaspár álláspontját ügyvédjük.

A szülők nem kívánnak nyilatkozatháborúba kezdeni, ezért kérik a közvélemény és a sajtó munkatársainak megértését - tette hozzá Kozma Tamás.

A házaspár június 18-án az esti órákban az érdi Szövő utcában egy babakocsiban tolta ikerlányaikat, amikor a babakocsit eddig ismeretlen körülmények között elsodorta autójával egy 63 éves érdi asszony. A három hónapos gyermekek közül az egyik a kórházba szállítás után, testvére két nappal később meghalt.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@kukac50: Látatlanul soha ne ítélkezzél mert egyszer veled is megtörténhet hasonló eset és akkor te is másként látnád a dolgokat. A múltkor írtam mivel csak a fényképet láttam a kocsiról valami nem stimmel az ügyvéd úr elbeszélésében. a kocsi törése miatt nem szemből történt a baleset. Akik folyamatosan vezetnek azok tisztában vannak a látási viszonyok változásában elég egy kisebb ívű kanyar és tényleg elvakíthat a nap egy pillanatra. A tv. bemutatták ahol a belest történt elég hosszú szakaszon elfértek volna a járdán az ő típusú babakocsijukkal. Ez az a típikus eset amikor minkét fél rossz helyen volt rossz időben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gabi74
@zabhegyező: Vagy még nem történt velük váratlan dolog,elég egy pillanat és kész.Az az asszony sem úgy indult el otthonról hogy tudta mi fog történni.
barbarfiver
Még a végén a szülő lesz a hibás :o magyarország én így szeretlek
Bástya Elvtárs
... tehát az úton tolták szabálytalanul?! Miért nem a járdán??? Gyalogosnak ott a helye !
QQCSI
@Bástya Elvtárs: Igen, Nektek van igazatok,
2012. június 29., 21:45 hsz.-om országútra vonatkozik.
perta
Nem kellene előre ítélkezni, várjuk meg a szakértők véleményét.
Azzal együtt, azért mert valaki szabálytalanul közlekedik még nem kell elgázolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.