Munkahelyvédelmi akciótervet hirdetett Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben: ennek részeként a 25 év alattiak, az 55 év felettiek és a 25-54 éves kor közötti, képzettséget nem igénylő munkát végzők esetében és munkáltatói járulékot a felére csökkentik.

A tízpontos munkahelyvédelmi akcióterv ismertetésekor a kormányfő - napirend előtti felszólalásában - emlékeztetett a Fidesz-KDNP és a kormány közötti megállapodásra, hangsúlyozva, hogy egy "soha nem látott mértékű szociális adócsökkentésre" készülnek, megkönnyítve ezzel a hazai vállalkozásoknak a foglalkoztatást.

Közölte: a kiemelt munkavállalói csoportok esetében csökkentik a szociális hozzájárulási adót és a szakképzési hozzájárulást százezer forintos bruttó bérig.

A miniszterelnök arra számít, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv is vitákat fog kiváltani, de közlése szerint a kabinet ezeket a vitákat is megvívja, és nem enged a céljaiból, a munkahelyteremtésből, a munkahelyek megőrzéséből és a foglalkoztatás növeléséből.

Orbán szerint a munkahelyvédelmi akciótervhez szükséges költségvetési forrásokat a pénzügyi tranzakciós illetékből fogják előteremteni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fater59
...talán el kéne kezdeni ,- e mellett-, a munkahely teremtő akciót !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
a Pepita
Helyes! A nyugdíjakat már megvédte, így felszabadult egy lelkes és tehetséges honleány! Majd ő megvédi. (Ellenetek is.):))
adrenalink
Legalább nem kopaszodik... ez is valami.
SELIG
Akcióterv! Ez kell ide! Maszlag a hülyéknek.
senkifia68
@Dr.luigilongo60: @KöBüKi: Konkrétumokat fiúk! Most asszem nagyon egyet fogtok érteni velem!

Az, hogy adó és járulék kedvezményt kap a munkáltató a munkavállaló után nem azonos a munkavállalók (fogyasztói tömegek) jövedelmének tehermentesítésével. Az, hogy járulék és adókedvezményt kap a munkáltató a foglalkoztatottak után nem jelenti automatikusan a munkáltató által előállított termékek, szolgáltatások iránti piaci igény növekedését (fogyasztás növekedést) hiszen a gazdagok eddig is fogyasztottak, és ezután sem fognak többet, legfeljebb a vagyonuk nő!
Az a szlogen, hogy nem a jövedelmeket kell terhelni adókkal, hanem a fogyasztást, mérhetetlenül kétszínű, hiszen a fogyasztás nagy része jelenleg sem jövedelemből, hanem hitelekből valósul meg! (mai statisztika, hogy az emelkedő kamatok ellenére nőtt a lakosság hitelállománya!) vagyis a kormány az adóterhet a bankokon keresztül a hitelek kamataira is kiterjeszti!

Az, hogy az új munkatörvény a munkáltatók foglalkoztatással kapcsolatos jogi kötelezettségeit nagymértékben könnyítette,s most a foglalkoztatással járó közterheiket a felére csökkenti nem a fogyasztó tömegek (munkavállalók), hanem a középosztálynak és módosaknak nevezett társadalmi rétegeket hozza évtizedes előnybe, a nemzeti össztermék újraelosztásának mérhetetlenül aránytalan és diszkriminatív átalakításával.

Folytassam? Magyarul, az IMF és az EU benyújtotta a számlát!
Dr.luigilongo60
@senkifia68: Ez korrekt,az utolsó mondatot kivéve, ugyanis Orbánc Vitéz felesleges arcoskodása és szabadságharca vezetett idáig, illetve a nem létező gazdasági programja.
Aki duhajkodik, az fizet, a kocsmában is így dívik.
No_Fidesz_No_Problem
Ezek a szarháziak éppen most adják el sikertörténetként azt, hogy új munkahelyek teremtéséhez ugyan nem hozták létre a gazdasági és jogszabályi feltételeket...

...ELLENBEN...

...meg fogják védeni azokat a munkahelyeket, amelyek a két év ámokfutás ellenére eddig megmaradtak.

Erre mondják azt, hogy POFÁJUK, az van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.