Egy friss európai uniós felmérés szerint óriási különbséget mutat az EU-tagállamok lakosságának véleménye saját országuk gazdaságának állapotáról: míg a legtehetősebb országokban 75 százaléknál is nagyobb...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

157 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
Név szerint kérem az elégedetteket!!!Majd én megkérdezem!Ebben az évben még nem találkoztam olyannal,aki ne szidta volna az ország vezetését és a kedves,retkes édesanyjukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@KöBüKi: Nem vagyok önző ember, csak úgy gondolom azért a munkáért amit én is végzek és még sokan mások is nem kell agyon adóztatni az embert. Azon gondolkozom miért is azt a pénz osztották szét közöttünk amit a szegényektől elvettek. Ugye egységes lett az adó, vagyis mindenkinek 16 %. Na most én ezzel az államnak fizetek kevesebb adót, és semmit nem veszek el az emberektől. Ezzel az állam járt rosszabbul, nem az emberek. Viszont ha azt nézem hogy a vállalkozók többsége nullára hozta ki magát vagy veszteségesre rendszeresen, akkor én is ejthetnék róluk pár keresetlen szót, nem igaz? Ők továbbra is annyival járulnak hozzá az adózáshoz mint eddig. Vagyis semmivel. Nem hinném én hogy ez ilyen nagy lyukat ütött volna, a kormány sem saját maga ellensége. Sőt azt is elképzelem hogy azok akik eddig nem fizettek semmit, most nem nullára hozták már ki magukat, mert hosszú távon azért mégis gyanús lehet veszteségesként üzemelni. A bércsökkenés az adójóváírás kivezetése miatt keletkezett, de ezt kompenzálhatta bárki. Egyszóval az egy kulcsos adó önmagában nem vett el semmit a kevesebbet keresőktől.
Levendula
@entero: Te csak azt tudhatod, hogy a te zsebedben mennyi maradt. A férjem és a nagyobbik fiam viszont látja, hogy havonta átlagban kb. 10 ezer forinttal kevesebbet hoznak haza fejenként. Azért, hogy nektek több maradjon. Így sem adtok több pénzt az alkalmazottaitoknak, viszont az állam több bőrt nyúz le az egykulcsos adó miatt tőlük. A kisebbik fiam viszont - hála az égnek - külföldön dolgozik, ott adózik és sokkal kevesebbet, mint M.országon kellene...
gabrella
@entero: Az egykulcsos adó akkor lett volna igazságos ha 22 éve vezetik be. Amikor minden vállalkozó egyenlőbb eséllyel indult.
Ma már egyenesen népnyúzó!
entero
@Levendula: Valóban, ennél a 200 - 400 ezernél nem tudok jelenleg többet adni. Viszont még senki nem reklamált hogy kevesellné.
entero
@gabrella: Felőlem lehet akár két kulcsos is újra, ha ettől megnyugszol. Viszont attól még a minimálbéres nem fog többet keresni.
Levendula
@entero: No és vajon miért nem fog a minimálbéres többet keresni, hogyha újból kétkulcsos lenne az adó? Szeretném, ha ezt elmagyaráznád nekem. Mert én úgy vélem, hogy a vállalkozók zsebében marad az 1 és 2 kulcsos adó közötti különbség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.