Néhány napja közölte friss adatát az Eurostat arról, hogy az egyes tagállamokban euróra átszámítva mennyi a minimálbér. A számokból az látszik, hogy az év elején 93 ezer forintra emelt magyar bérminimum arra volt elég, hogy felzárkózzunk a régióhoz, de Nyugat-Európa még látótávolságban sincs. Az Eurostat nem közöl rendszeresen statisztikákat a tagállamokban alkalmazott minimálbérről, csak időszakosan gyűjti össze az adatokat. A néhány napja közölt idei második vizsgálatból összefoglalva az derül ki, hogy a 93 ezer forintos magyar minimálbér nem marad el jelentősen a régió átlagától, viszont nem is haladja meg azt. A nyugat-európai bérszínvonal viszont még nagyon messze van, egyes országokban négyszer-ötször annyi a kötelezően előírt minimális fizetés, mint itthon.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

radios45
ki hiszi el azt hogy Mo-on nőtt a min.bér? azt hogy 93ez.ft.
Csak a min.bér járulékai nőttek, a nettója xart sem ér, megüti a 3évvel ezelőtti szintet, de csak akkor ha nem vesszük figyelembe, a 3havonta,félévente begyürűző áremeléseket, pl. élelmiszerek, szállitás, üzemanyagáremelések.
A családok megint jól jártak, a fideSS, és a hívők szerint, tényleg, 1ft.al nem emelkedett a családi pótlék 2010-hez képest, csak a kiadások nöttek, a családban.
Ez nem tünik fel senkinek, miért nem beszélnek róla az emberek?
Szerintem undorító ami itt megy mo-n.
a nép hülyítése, a megszorítások, áremelések, új munkahelyek helyett, rabszolga közmunkások ezrei, nyomorgó éhező kiszolgáltatott rétegek.
Chau 80-as évek Romániájában, se volt ilyen nyomor, szegénység
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@radios45: Ilyeneket ne írogass bakker, mert felbőszíted az igaz hívőket!
Nem úgy van az ám, ahogy Te gondolod!:-)))
sza
@radios45: Azért a 80 as években és régebben sem éltem volna romániában. @Dr.luigilongo60: Ez nem azt jelenti hogy igazhívő vagyok:)
entero
@tivoli: Itt általában nem lehet mást feltételezni sajnos.
radios45
úgy van az papa, bizony bizony, gyere le békésbe és nézd meg hogy élnek, nyomorognak nélkülöznek az emberek.
Sok családnál már villanyáram sincs, a vizet is elzárták.
Sok ezren vannak, akik húst csak hetente 1-2szer esznek, nagy családoknál meg a gyerekek kizárólag az isokolában kapnak főtt ételt.
Ez már csau Ro, 80-as évek, alatti szint, legyetek büszkék a nagy magyarokra a vezírre, a szavazatokra.
radios45
Én inkább élnék, a mai Romániában, mint itt mo-on, ez az ország a hazugság, a mocsok, az olligarhák, az üresfejü vezetők, államtitkárok, arrogáns kormány, az érzéketlenné közömbössé vált, flusztrált emberel országa.
Nincs demokrácia, nincs szolidarítás, nincs összetartozás, nincs megélhetés, nincs jövő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.