Szinte minden iskolában beszedik, annak ellenére, hogy törvény tiltja. A befizetett pénz nem az iskoláé.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

másvirág
Kedves Szülők !
Tisztelettel közlöm önökkel ,hogy osztálypénz cimén nem fogadhat el tanár a diákoktól.
Tájékoztatom önöket,tanévkezdéstöl Kolompár Winnetu rangidös diák szedi a"Védelmi pénzt"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
turul72
A mi osztályunkban én kezelem az osztálypénzt, mint szülő. Szigorúan vezetve van minden kiadás naprakészen, bárki, bármikor belenézhet, ellenőrizhet. Havi 500-at szedünk be, és mindenki akkor fizet, mikor tud. Van, aki havonta küldi az ötszázast. Sajnos igaz, hogy a legtöbb pénzt az iskolára (tombola, téglajegy..), és a tanárokra költjük. De azért marad is.
Több olyan osztályról hallottam, ahol egy ezrest szednek havonta, s év végén mindig be kell dobni még egy kis lóvét, mert valahogy nem elég. Remélem nekünk nyolcadikra lesz egy kis megtakarításunk.
Feraj49
Általános iskolás koromban nálunk is szedtek "osztálypénzt",pedig az nem mostanában volt.Édesapán korán meghalt,és emlékszem milyen nehezen szedte össze édesanyám a havonta " fizetendő" pénzt.Ha nem "időre" fizettem be,már üzentek velem,hogy nem érkezett még be a havi összeg.ÉN szégyenkeztem,és gyerekfejjel nem is értettem,hogy miért nincs pénzünk.Talán a szülői munkaközösségnek jobban,és nagyon
kőrül tekintően, és főként megalázás mentesen kéne a dolgokhoz állnia!

Nem minden pedagógus "várja " el az év végi virágcsokrot ,a név és születésnapi ajándékot. /pl.Én határozottan ellene vagyok / Hiszen a gyerekek honnan is tudnák ezeket,ha "valakik" nem emlékeztetnék rá őket.

Ott vannak az " osztály kirándulások" !Tudni kell,ha valaki az utazási irodán keresztül szervez ilyet,25 főként egy személy ingyen utazhat.Ebből adódóan egy londoni "tanulmányút" nagyon fontos lehet a "diákok" számára.
Lehet velem vitatkozni !
nehogymá
a havi apanázs mellé évvégen sulyos pénzeket pengettünk föleg ballagáskor már az oviba is.ahogy teltek az évek ugy fogyott a türelmem.falusi iskola ovoda elme bajos kivagyisággal megáldott szülökkel.persze ott vannak minden gyülésen buzgolkodnak jegyzetelnek amikor meg elindult a gyerek az osztály kirándulásra kiderült 3 negyede a gyerekeknek nem ment mert nem volt rá pénz .nekem se de ha mindenki megy ugye... szeptemberben rákérdeztem volt olyan ordibálás hogy csak néztem.7 es lányomnak 11 ezer forintba kérült hogy ballagtak a 8 kosok na megosztály pénz
qxy
Amikor még derékig értem magamnak, a mi osztályunkban is szedték a pénzt. Emléxem egy EXTRA BARBA bonbonos dobozban volt a mi pénzünk nem volt a suliba senkinek se csak nekünk ilyen szép dobozunk és egyszer behívott a diri Menj kisfiam a bpltba és hozz egy kilós omniát Na és honnan vette ki a pénzt? na én el is mondtam az osztályba mindenkinek és úgy döntött a vének tanácsa, hogy el lopjuk a tanáriból a pénzünket. Így is volt. Majd számon kértük a dirit, hól van a pénzünk. Nem tudom hogy, de mégegyszer benne volt a pénz a dobozba. Szemetek voltunk? szerintem nem.
másvirág
Igy már hivatalodan is törvénybe lenne foglalva a "RÖGHÖZ KÖTÖTTSÉG" !
Nézze a HÍR-ATV-ECHO tévét és szélesedik látóköre: útazás és tanári segitség nélkűl:.
jancsipapa
Majd szednek önkéntesen. A szülői munkaközösség javasolni fogja ,a szülő meg nem mer ellenkezni,mert a gyerek nem egy zseni. A tanár meg nem javasolt semmit ,csak alávetette magát a szülők akaratának .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.