A háborús bűnös Csatáry László letartóztatása hatalmas szenzáció ugyan, de azok számára, akik saját bőrükön tapasztalták a kegyetlenségét, nem jelent elégtételt. Ellenkezőleg. Szándékosan eltemetett fájó emléket hozott elő, régi sebet szakított fel - írja az Új Szó portálján Vrabec Mária, akinek először beszélt a szörnyűségekről két túlélő, Gáti Anna és Salamon Edit. "... Ott láttam Csatáryt is, magas, fess ember volt, az idősebbek mondták, hogy ő a gettóparancsnok. Mindig korbácsot tartott a kezében és gyakran használta. Módszeresen kivallatta a zsidókat, hová rejtették otthon a pénzüket, ékszereiket, és aki nem akarta elmondani, azt ütötte. Néhány rabra ráparancsolt, hogy kézzel kaparjon gödröket a kerítésoszlopoknak, aki nem bírta, annak szintén verés volt az osztályrésze. Még a nevétől is féltünk, ha ellenőrzésre jött, fel sem mertünk nézni.” ...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: ernokiss
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ernokiss
@sonderkommando: mert ugyebár merészelték túlélni az egészet...rendkívül szánalmas így megnyilvánulni.
sza
@sonderkommando: Ezt ugye nem mondod komolyan???
ernokiss
@sziráki ágnes: Amint látod, egészen komolyan gondolja.
sza
@ernokiss: Ezzel a témával pedig nem illik viccelni. Amit a nácik elkövettek az az emberiség szégyene! Azok akik hagyták ugyanolyan bűnösök mint ők!
sonderkommando
@ernokiss: A mai jog alapján nekik nincs joguk olyanokat bűnözőnek nevezni, akiknek semmi köze a háborús eseményekhez (mert pl. később születtek).
sonderkommando
Ilyen alapon azok a mai ügyvédek is bűnözők, akik a súlyos bűncselekményeket elkövetőket védik a tárgyaláson (pl. Kozma per). Ilyen a világon nincs!!!
A túlélők örüljenek, hogy élnek, ne vádaskodjanak. Illetve, ha vádolnak, akkor azt a személyt, aki elkövette a cselekményt.
KöBüKi
@sonderkommando: Hát már hogyne lenne!Ez az örökös jóvátétel alapja!!!
sonderkommando
@csikknorisz: Tudom és a másik is ő.
Miatta nem idegesítem magam, ő csak itt mer ugatni, hiszen csak egy monitorharcos.
sonderkommando
@KöBüKi: Az örökös jóvátétellel elmehetnek a ...!
Ez már régen lejárt lemez!
koki32
@sonderkommando: Az elkövetők pedig angyalok.Jó a humorod:)
Csizmás Kond
Csak az a túlélői nyilatkozta érvényes, aki a Csányi őrizete alatt szenvedett, minden többi csak rágalom.
Egy legalább akad-e aki bizonyítani tudja, hogy ott és akkor volt amikor csányi szolgálatot teljesített ?
KöBüKi
@Csizmás Kond: Hogy Te mekkora balfék vagy! - ugyanis a Csányi az a főbankár,a Csatáry pedig Zuroffnak ennek a tetü zsidónak a legujabb áldozata.!!!
Dr. Felipe
Akkor a gulág túlélőkre is ez vonatkozik ám, örüljenek hogy élnek ne ám má kiemelt nyugdíj. Egyenlő mérce.
Csizmás Kond
@KöBüKi: Mióta a világ világ lett bebizonyosodott, hogy a zsidó ugyan képes mindenkit átverni a sunyi és állhatatos kereskedelmi politikájával de uralkodni nem képes. A világtörténelem egyetlen szakában sem volt olyan, hogy két emberöltőnél tovább tartott volna bármilyen hatalmuk. Képesek önmagukat is átverni és kisemmizni a pénzéhségük hajszolásában.
Darthon1
Azért az mennyire elfogulatlan ítélkezés lehet, ahol azok ítélkeznek, akik utána a Benesi törvények alapján magyarok ezreit teszik földönfutóvá.? Ez is emberiesség elleni bűncselekmény, csak ezt nem lehet vizsgálni. Én értem, hogy a plankolt farkúakat frusztrálja, hogy nem lehet már bemondásos alapon elítéltetni valakit, de változik a világ. Egyébként ez a Zuroff hol a bánatban bujkált az elmúlt húsz- ötven évben? Mi volt az a háttér érdek ami alapján pont most kellett ezt az ügyet elővenni? Félreértések elkerülése végett, ha tényleg olyan bűncselekményeket követett el az öreg, amikért még érvényes a büntethetősége, akkor büntessék, de nem bemondásos alapon. És akkor a Benes féle népirtást is vizsgálják már ki, . meg az újvidékit, erdélyit, meg azt a sok sok népirtást is ami viszont nekünk fáj!
Dr. Felipe
@Darthon1: Szerinted ha Gáti Anna és Salamon Edit túlélők mondják hogy Csatáry volt a kassai gettó parancsnoka akkor az nálad bemondásnak számít?
sza
@Darthon1: Szükség van ezekre az emlékezésekre. Meg kell tanulni az emberiségnek hogy embereket kiirtani a legnagyobb bűn. Mindegy hogy milyen nemzetről van szó. Ennek soha sem szabad újra megtörténni!
keresztapa
A zsidó csak a zsidót ismeri el, de ezért az elismeréséért több népcsoport, ország van, embertelen körülmények között, ami mellet a nácizmus csak tanuló lehet. Jó lenne ha az izraeli tevékenység is olyan súlyt kapna a médiába mint a zsidó ellenes náci tevékenység. A zsidó a társadalom kiválasztottja, és nem csak Istené, amelyet csak erővel lehet észre téríteni nem pedig kárpótlással.
KöBüKi
@Darthon1: Majd ha fagy.!!!Látod,máris kitöröltek!!!
KöBüKi
@sziráki ágnes: Az emberiség szégyene a világuralomra törő zsidóság,azok akik a finánctőkével "megszülték Hitlert" és megpróbálták kiirtatni saját fajtájukat.!!!
És megpróbálták általa az uralmat elérni legalább Európában.!!!
ernokiss
Tényleg a bűnözők védik a bűnözőt...el kell olvasni a hozzászólásokat...
sza
@KöBüKi: Én ennek az ellenkezőjét hiszem! Ahhoz nem kell kiirtani egy népet hogy ne törjenek " világuralomra" ! Most akkor kezdjük az amerikaiakkal?
ernokiss
@sonderkommando: dyslexia-járvány volt felétek, öcskös? A szélsőjobberek alapbetegsége.
másvirág
Elképzelhetőek e "Kurucz" perek? Sorozatos feljelentések hadát zuditani a volt "Labanc"
rémtettek elkövetöire ? Vagy netán pert zuditani Franciaország nyakába,mert Napoleon seregei lovaikkal tönkretették Magyarország úthálozatát ?Törökország is méltán retteghet a
műemlékeink lerombolásai miatt. (Kárpótlást az Egri vár ostromáért !) Meddig Bűn a Bűn ?
sonderkommando
@másvirág: Vagy a Szent Bertalan éjszakája, vagy a boszorkány égetések...
ernokiss
@másvirág: Amíg él az elkövető...utána már hivatalból nem üldözik...Itt még él az elkövető, ezért lenne tisztességes hogy tényleg kiderítsék mit csinált vagy nem csinált a csatáry bácsi. A túlélőket köpködni viszont, akiket megaláztak, megvertek, majdnem megöltek gusztustalan dolog köpködni vagy csak akár a szavukat is kétségbe vonni. Mit szólnának egyesek ahhoz ha az 56-os túlélők szavát is kétségbe vonnánk? Amit ők tesznek ugyanez. Amit a szélsőjobber bolondgyerekek csinálnak, az már a pimaszságon is túlhalad, már ocsmány és módfelett gusztustalan. Nem igaz, hogy rajtam kívül ezt senki sem látja és mondja el nekik. Ez viszont a szánalom a köbön...
sonderkommando
@ernokiss: De egy 100 éves emberrel mit akarnak? Előbb kellett volna lecsukni.

Az állandó jóvátételi történet legalább ennyire visszatetsző. Lépjenek túl rajta.
Vajon Törökország mit szólna, ha a középkori terjeszkedésük miatt jóvátételt követelnénk?
Elég volt már a zsidók kicsinyes bosszújából!

Magam részéről nem gondolom, hogy hazudnak. A gond az, hogy bűnözőnek titulálnak olyanokat, akiknek semmi közük a történethez, amivel ártatlan embereket rágalmaznak és aláznak meg.
sonderkommando
@ernokiss: Dehogy mentegetőzöm. Így van, rágalmaznak ahelyett, hogy örülnének, hogy élnek.
No, még egyszer:
Magam részéről nem gondolom, hogy hazudnak. A gond az, hogy bűnözőnek titulálnak olyanokat, akiknek semmi közük a történethez, amivel ártatlan embereket rágalmaznak és aláznak meg.

Sikerült értelmezni?
ernokiss
A logikádat követve akkor az 56-os túlélők is csak rágalmaznak. Továbbá az 56-osok is örüljenek , hogy túlélték és ártatlan embereket ne rágalmazzanak, ugye? Ezért a társaidtól mit fogsz kapni, kisfiam...
sonderkommando
@ernokiss: Aki olyan ártatlan embereket nevez bűnözőnek, függetlenül attól, hogy melyik történetről van szó, akiknek semmi köze az adott eseményekhez, az bizony rágalmazó.

Nem véletlenül kérdeztem korábban, hogy irigykedsz-e. Látom nem érted miről van szó.
KöBüKi
@sziráki ágnes: Ha a radirpók nem töröl ki,ahol leirtam az összes irodalmat ami megvilágosithat,akkor most ajánlanám neked,igen olvasmányosak és tágra nyilna a szemed.!Kiváncsi lennék hogyan látnál,mikor ezek a dolgozatok megtisztitanák a szemüveged.!!!
KöBüKi
@Csizmás Kond: Van benne valami,de a háttérből nagyon jók!Lásd Hitler!!!
Csizmás Kond
@KöBüKi: Sokak szerint, a páholyosokkal szövetkezve egy általuk elképzelt uniformizált világ megalkotása a céljuk. A mostani ténykedésük mint a válság, a kolonizáció az egységesítés mind-mind annak a terve. A rohamos népszaporulat ugyan némileg akadályozza a tervük kivitelét, de minden igyekezetükkel azon vannak, hogy egy kontrollálható tömegű, mindenben kiszolgáltatott világot alkossanak, ahol azt tesznek amit ők akarnak.
sonderkommando
@ernokiss: De nem vagy a helyemben.
Ha én hülye vagyok, akkor te mi vagy? A magyar nyelvvel ki sem lehet fejezni...
KöBüKi
@Csizmás Kond: A végső cél egy világ ahol a zsidó császár uralkodhat.!!!
sonderkommando
@KöBüKi: Ajaj, ha ezt ernokiSS elolvassa... DDD
sonderkommando
@Pálinkafőző Rézüst: Nem értem miért vergődik. A hulladékot soha nem fogják emberszámba venni, mert az országnak ilyenekre nincs szüksége!
Csizmás Kond
@KöBüKi: Márpedig olyan nem tud létrejönni. Ugyanis ahol ők kezdenek uralkodni ott csak a kapzsiság meg a bosszú fog végezni.
...de ez már általuk is le van írva.
ernokiss
"A végső cél egy világ ahol a zsidó császár uralkodhat.."

A császárra rákérdezek: Cs- betűvel kezdődik a keresztneve és úgy folytatódik, hogy anád és egy ismert Dél-alföldi városunk a vezetékneve? Gott in Himmel, mondaná a művelt francia! Ezt elhiszem...
KöBüKi
@sonderkommando: Ha azt elolvassa amit kitöröltek,na akkor akadt volna ki.!Azt hiszi ez a szerencsétlen hogy mindenki hülye.!!!Megirtam @enterónak igéretem szerint ac könyvek cimeit az egyikből egy idézettel,és figyelmébe ajánlottam ennek a tetü köcsögnek is.Csakhogy lássa hogy vannak emberek akik perfect tisztába vannak a zsidókkal.!!!
sonderkommando
@KöBüKi: Egyre jobban szórakozom rajta. A hülyeségei széles mosolyt csalnak orcámra.
De nem én vagyok az egyetlen, aki tökéletesen infantilis idiótának tartja. he he he...
ernokiss
@sonderkommando: magad alá ne örülj, kisfiam...he-he-he
gergely
Talán ezért is van,hogy a zsidókról nem elsősorban a szegény holokauszttúlélők jutnak eszembe...:
kuruc.info/r/6/100200/
sza
@KöBüKi: Nem találom , küldd el privátba. A gukkerem meg mindig tiszta!
gergely
De ugye akkor a mostani jogvédők is bűnösök akik a mostani gyilkosokat mentegetik?
keresztapa
@gergely: Nemcsak, hogy bűnösök, egyenesen bűnözők. Mert nem az emberről elmélkednek, hanem az ember elleni merényletelkövetők mellé sorakoznak fel jó pénzért
és osztogatják a ciántablettát liberalizmus eszméjeként.
KöBüKi
@sziráki ágnes: Nem találod,mert a radirpók kitörölte.!!!
sza
@KöBüKi: Akkor küldd el privátba. Bár ebben azt hiszem nem egyezne a véleményünk, de kíváncsi vagyok rá...
KöBüKi
@sziráki ágnes: Én nem várom el hogy egyezzen a véleményünk,azt várom hogy olvasd el a müveket és alakitsd ki a saját véleményedet!
Például azt az ominózus szept.11-et Én úgy éltem meg: - egy fricska az araboktól a sok vérért,könnyért,éhezésért bánatért kirablásért cserébe!És a vétlen áldozatok is élvezték az arabok nyomorusága gyümölcsét.!!!
Egy adalék: Shlomo Sand müvét nehezen szereztem meg,csak a negyedik forgalmazónál volt,a többitől a zsidók felvásárolták ötszörös áron.!Ez nem adta nekik semmi pénzért!!!
gergely
@KöBüKi: Hát ne haragudj de én meg az épületeket is legalább annyira sajnálom,mint az embereket.
Ezek a rohadt mocskos állatok-mert azok-lerombolták a világ két legnagyobb Buddha szobrát.Mert ugye az az iszlám előtti időkből származik.Olyan pedig ugye nincsen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.