Évente több tízmilliárd forint plusz kiadással jár a szülőknek az elvileg ingyenes közoktatás. Nemcsak az – elvileg illegális – osztálypénz terheli a családi költségvetést, gyakoriak az „ajánlott” az alapítványi befizetések, de van, ahol alapvető dolgokat, mint a kréta, és fénymásolópapír is szülői segítséggel biztosítanak. Az általunk megkérdezett iskolák azt mondják, ők nem kívánnak „pénzt kisajtolni” a szülőkből.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Az osztálypénz helyett kell kitalálni más kifejezést, mint pl.: nincs megszorítás, csak költséghatékonyabb működtetés , vagy nincs tandíj, csak tanulmányi hozzájárulás.
Kérdezzétek meg kuszaszemet , vagy a selmeci gabikát ők fél perc alatt megmondják a frankó kifejezést.
szaboria1
Ugyan nem osztálypénz lesz a neve sok trükköt megéltem már miként szednek pénz az iskolákba. Amikor valamelyiket betiltják kitalálnak helyette mást. Volt a fénymásolási időszak, aztán másoló papír vitele stb.
nahát
@töky: te borult agyú, összemostál mindent, ennyire futja? Most ehhez hogy jön a politika?
Mikor én voltam iskolás, ami nem most volt ,még a maszop uralkodott a libsi csürhével, a múlt évezredben, már akkor is volt osztálypénz szedés!
Mobil123
Nem értem? Hol van ingyenes közoktatás??? Csak a tankönyv 23.000,-Ft, és hol van még a sok füzet stb. amit megvetetnek a szülőkkel. A könyvek között is van olyan amit becsomagolok, és még csak ki sem nyitják.
töky
Nahát!
Hogy te milyen p...cs vagy. Ha nem érted csak olvasod a leírtakat, arról te magad tehetsz.
Én is voltam iskolás ( bár még majdnem a Bem Apó idejében ) és utánam is fizettek apámék osztálypénzt, de a hozzászólás nem erről szólt. Hanem arról, hogy hoznak egy összeb@szott rendeletet amit nem igen lehet kikövetelni, mert az a kölyköd ellen hangolná a tanárnéniket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.