Túl kevés utast büntetnek meg az ellenőrök a BKV járatain, ezért eredményesebb munkát kér a BKK egyik szakterületi vezetője

Forrás: MSN Mai Nap
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
@1951: na meg a kis cserépedényke...Többet kivett 1 év alatt, mint az általad említett, szintén nem tiszteltek..Ja na ja, és végig asszisztálta a lopást, et!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@1951: És mi a helyzet a "slágergyanús" Orbánrokonnal, akivel már a Pistának is tele a Hócipője"?? Csaknem te is??
Zsoel
Már bocsánat, de csak azt az utast lehet megbüntetni, amelyik jegy nélkül vagy érvénytelen jeggyel, bérlettel kísérli meg az utazást; a becsületesen fizető "tömegközlekedőket" semmilyen jogalapon nem tudják és nem is akarják vegzálni az ellenőrök. Én szerdán és tegnap Pesten tartózkodtam, a BKV-t is nem egyszer használtam ez idő alatt, és összesen három ellenőrzésbe futottam bele (nem számítva persze a metróbejáratoknál állandó jelleggel tartózkodó ellenőröket). A jelenet minden esetben nagyjából a következőképpen zajlott le, amikor az ellenőr hozzám ért:

Ellenőr: - Jó napot kívánok!
Én: - Jó napot kívánok, tessék! (Átadom a - természetesen érvényesített - jegyemet.)
Ellenőr: (Átvizsgálja, majd visszanyújtja.) - Köszönöm szépen, uram, viszontlátásra!
Én: Köszönöm, viszontlátásra!

Ennyi. Ha mindenki hozzám hasonlóan járna el, alig hiszem, hogy bármilyen okra hivatkozva bárkit is meg tudnának büntetni az ellenőrök, ámbár ha mindenki fizetne, nem is lenne szükség plusz "pénzbehajtásokra". A BKV ugyanis nem alanyi juttatás, ami "jár", hanem egy üzleti szolgáltatás, amelyet nem kötelező igénybe venni, de aki ezt teszi, az fizessen érte, mert ugye senki nem örül annak, ha meglopják.

Persze, egyszerűbb különféle elméleteket gyártva ("Túl drága az a k...a BKV!", "Amíg ilyen sz... a tömegközlekedés, egy vasat sem vagyok hajlandó fizetni érte!", "Örüljön a BKV, hogy ingyen hajlandó vagyok felszállni a retkes, lepusztult járműveire!" stb.) "ügyeskedni", menekülni az ellenőrök elől, rosszabb esetben szóban vagy tettleg bántalmazni őket (holott ők is csak a munkájukat végzik, mint bárki más, nekik is vannak főnökeik, előírásaik, és nem tehetnek a BKV-ban uralkodó áldatlan állapotokról), mint becsületesen leszurkolni a jegy árát, vagy ne adj' isten gyalogolni.
wasmaccs
@Zsoel: Nem igazán értek ezzel egyet, persze, ahogy írod, Te nem is itt laksz... Költözz fel, használd minden nap, utána kíváncsi leszek a véleményedre!
Vegyünk egy példát:
Elhoznak hozzám egy autót javításra. Rendben. Én akkor egy szolgáltatást fogok nyújtani egy adott összegért. Ez is oké.
Megjavítom félig az autót, majd a kedves ügyfél eljön érte és a következőket tapasztalja: az ülés retkes, a kormány és a sebváltó csupa olaj, kosz... Az autó továbbra is füstöl és sokat fogyaszt és ezekért nekem egy kisebb vagyont fizetett! Na, ha én így dolgoznék és így nyújtanék szolgáltatást, már éhen haltam volna!
Ezt ültessük át a BKV-ra.
Este felé amikor jönnék haza, mondjuk az 54-essel (aki ismeri, az tudja, hogy milyen), akkor tele cigánnyal meg alkeszekkel, persze velük senki sem foglalkozik. Az meg, hogy beszarnak, bevizelnek, a cigányok meg... Na hagyjuk! Ezt nevezik SZOLGÁLTATÁSNAK? Ez nem szolgáltatás, hanem egy vicc! Meg, ha esetleg nem 10.000 lenne egy bérlet, akkor mondjuk talán többen megvennék, erre megint nem gondol senki! legalább is nem az, akinek kellene. Amikor az emberek alig bírják kinyögni a havi számlákat, azt még megfejelik 10 ezerrel, úgy, hogy amit kapsz az felháborító és időnként még veszélyes is... Ez már vicc!
Zsoel
@wasmaccs: Az, hogy MOST nem lakom Pesten, az még nem jelenti azt, hogy nem is laktam soha (összesen 6 évig; elég is volt belőle). Tudom, hogy milyen a járművek állapota, azt is, hogy miféle kétes elemek pukkasztják le elsősorban, de akkor is csak azt tudom mondani: mindez még senkit nem jogosít fel arra, hogy ingyen használjon valami olyasmit, amiért fizetni kell(ene). Ezzel ugyanis nemcsak a BKV-t, de a fizető utastársakat is megkárosítja, mert arra nem gondol a sok okostojás, hogy a BKV azért (se) nem tud több gondot fordítani a járműparkra, a cigányok, csövesek, kéregetők kiszűrésére stb., mert a bliccelők által okozott kár és az utánuk folytatott hajsza költségei minden évben súlyos forintmilliárdokat húznak ki a zsebéből. Ez tehát egy ördögi kör, de ahogy az ügyfélnek is megvan a lehetősége arra, hogy a rosszul, de drágán megjavított kocsiját legközelebb ne hozzád vigye, úgy neked is, hogy BKV-zás helyett biciklire, robogóra ülj (mint ahogy sokan teszik, pláne a kevésbé forgalmas külvárosi részeken), netán gyalogolj. (Velem bizony előfordult, míg Pesten laktam, hogy nem volt pénzem BKV-ra. Ezt értsd szó szerint: nem volt kétszáz-akárhány forintom vonaljegyre, ezért gyalogoltam, például a Városligettől a Kelenföldi Pályaudvarig, az Örs vezér terétől az Erzsébet hídig, Kőbánya, Gergely utcától a Keletiig, meg hasonló finomságok. ÉN nem mertem megkockáztatni azt, hogy jegy híján - jogosan - megbüntessenek.)
Mellesleg nemzetközi, európai viszonylatban a BKV még mindig egy meglehetősen jól szervezett és olcsó tömegközlekedési vállalatnak számít.
sonderkommando
@wasmaccs: Ha nem vagy elégedett a szolgáltatás nívójával, akkor minek veszed igénybe? Ha a boltban nem megfelelő a minősége az árunak, netán romlott, gondolom nem vásárolod meg. Ilyen egyszerű ez.
kkalman
"...az ellenőröknek munkaköri kötelességük, hogy évente legalább ezer alkalommal megbüntessék az utasokat..."
Ez a felháborító, nem az, hogy fizetni kell a szolgáltatásért. Azzal nem foglalkozok most, hogy milyen a szolgáltatás színvonala, de az, hogy egy ellenőrnek évente 1000 büntetést kell kiosztani...
Nem tudom, hány ellenőr dolgozik a BKV-nál, de soknak tűnik az ezres szám. Mi történik, ha valaki(k) nem teljesíti(k) az elvárást?
"Ha nem teljesítik az elvárást, kirúghatják az ellenőrt." És, ha nincs ennyi bliccelő? Aki ezt így kitalálta, épp olyan pénzéhes vadparaszt, mint nem tisztelt politikusaink.
A legnagyobb szemétségek közé tartozik az éves költségvetésben előre meghatározni a bevételi oldalon az elvárt büntetések összegét. Lásd még, rendőrség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.