Idén 1,0 százalékkal csökken, jövőre 0,9 százalékkal nő a bruttó hazai termék (GDP), miközben az infláció 2012 átlagában várhatóan 5,7, jövőre 4,3 százalék lesz - áll a Századvég Gazdaságkutató Zrt. legújabb előrejelzésében, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-nek.

Az előző márciusi prognózisában a Századvég Gazdaságkutató 2012-re 0,1 százalékos, jövőre 1,5 százalékos GDP növekedést jelzett.

Most közzétett jelentésében a konjunktúrakutató megállapítja: a fogyasztás stagnálása, a beruházások jelentős visszaesése és a célszinthez közeli költségvetési pálya együttesen a GDP csökkenéséhez vezet idén.

A Századvég várakozásai szerint jövőre ismét bővülhet a gazdaság, az infláció viszont érdemben meghaladja a három százalékot. A 2013-ra vállalt hiánycél megvalósításához mintegy 350 milliárd forintos további megtakarításra van szükség.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Orbán seggnyalását a gazdagok felé a szegényekkel fizettetik meg !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
overdose
@bundi: A fityesz bebetonozta úgy hogy átláthatatlan( fideszes)mesélte a club rádióban 17-én éjjel. Nem semmi ?
leszúrt rittberger
@kedwes: teljesen mindegy, mert úgyse mindenki fogja meginni a levét: csak az aki dolgozik, vagy próbál valamit... attól lehet még többet elvenni, akinek nincs, attól nem.
bundi
@overdose: remélem te is tudod hogy hülyeséget írtál.
nézzük tényszerűen a dolgokat (annak ellenére, hogy egyesek szerint ez az 52 ezer milliárd csak kb fele a tényleges összegnek)
1 m3 készbeton ára:10 000 forint alatt van (de számoljubk ennyivel, ez egyszerűbb) forrás:
keszbeton.com/arlista
52 000 000 000 000 ft-on 5 200 000 000 m3 betont lehet venni.
magyarország területe nincs 100 000 km2 ha ezt az összeget bebetonozták ma magyarországot egységesen 5-6 cm beton fedné mindenhol. tehát nem bebetonozták, csak simán ellopták. a betonozást a törvény még nem bünteti, de a lopást igen. legalább is remélem.
kedwes
@leszúrt rittberger: Vagy attól, aki nem akar adni! Mert mint látható vannak kivételek, vaqgy kivételesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.