Az egyenlegjavító program intézkedéseinek felére sem lenne szükség, ha az unió nem kényszerítené ránk – mondta a közrádióban péntek reggel Orbán Viktor. A kormányfő szerint hazánk nem áll messze egy jó IMF-megállapodástól. Emellett 2013-ban új gazdasági akcióterveket jelent be a kormány kifejezetten az alsó középosztály tagjainak.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Disznópofa
@Igazsagoszto: Ez így van és így is marad, mert nem lesz az ellenzéknek 2/3-os szavazata, amivel visszatudnák venni tőlük. Ezért kell mindenkinek elmenni szavazni, aki nem ért egyet ezzel a politikával és odatenni a keresztet, amelyik párt szimpatikus neki.
entero
@Disznópofa: Azt tudod az mibe kerülne az embereknek ha belemennének simán egy megállapodásba? Semmit nem tudtok a konkrétumokról, arról hogy miért is megy a huza - vona. Hiába is szajkózza mindenki hogy Orbán a felelős, ez nem igaz. Olyan megállapodást akar, amiben nem kötik meg a kezünket és nem a csőd felé haladás lesz az első lépés. Kivár ameddig kell. Az emberek adósságát pedig nem a kormány tornázta fel, ehhez nekik semmi közük. Hitelt meg egyébként sem volt kötelező felvenni csak azért hogy túlszárnyaljuk a szomszédokat.
dzurinda
@entero: Ugyanolyan kőkemény feltételek lesznek, mint ha két éve vettünk volna fel hitelt. A különbség csak annyi, hogy 7-8-9%-os kamattal vettünk fel hitelt államkötvények kibocsátása által. Kérdem én, megérte?

Az IMF csak akkor ad pénzt, ha látja azt, hogy vissza is fogja kapni, magyarul egy kiszámítható, spórolós költségvetést szeretne látni, és ezért mindenkor megszorításokat szokott kérni.
Disznópofa
@entero: ...ha nem tudunk semmit a konkrétumokról, akkor miért nem világosítanak fel.
A kormánynak is köze van akár a gazdaságpolitikájával, akár más döntéseivel is..."nem kérdez, de vesz ragad"...titkosít...Nekem ne akard bebizonyítani , amikor megszólalt egy-két vízfejű akkor leszkanderezte a valuta a forintot, azóta is nyomva tartja. A stabilitás nagyon fontos része a gazdaságnak meg a politikának is. Orbán kisded játékait a maga céljaira játssza és nem az országéra, arra hogy a felemelt klientúrájának megfelelő pozíciót biztosítson és magához láncolja. Szerencsére ők vannak kevesebben, nem bír annyi erdélyit behozni, hogy elegen legyetek.
Amennyiben Te úgy gondolod, hogy a hitelt mindenki a szomszéd pukkasztására vette fel, akkor nagyot csalódtam benned. Nem a szomszédot akarja pukkasztani, aki családot szeretett volna egy lakással...akinek kellett az autó a munkájához...a vállalkozásához...nem lehetett előre kiszámítani, hogy a pénzéhes, cudarul elb@szott bankrendszer agyafúrt mesterei tönkre vágják a világot. Furcsának tartom, hogy nem látod, a nagyon okos képviselők meg a Te hülye főnököd is ehhez a módszerhez folyamodott, igaz Orbán csak a látszat kedvéért, mert honnan lett hirtelen annyi pénze...és miért úgy csinálta, hogy csak azok tudják kifizetni, akiknek amúgy is volt pénzük és miért nem lehet folyamatos a visszafizetés mindenki számára, akinek sikerül pénzre szert tenni, ugyanazzal a feltétellel, mint nekik?
entero
@Disznópofa: Hiába is akarna Orbán felvilágosítást tartani, akik ellene vannak egyből hazugsággal vádolnák, ezt te is tudod. A forint romlása meg nem azon múlik hogy mit mond egy vagy két "vízfejű". A hitellel kapcsolatban meg nem mindenki addig nyújtózkodott ameddig a takarója ért, és ezt fenntartom bárki bármit is mond. Igenis volt egy verseny a szomszéddal, beleugrottak a "remek" konstrukciójú új autók vásárlásába (tudok akinek kevés a pénze vegyen használt autót és olcsóbb lakást), ingyen hitel, egy évig nem kell fizetnie, mi fizetjük ön helyett, stb, csak úgy dőltek a szlogenek. Akik ezeknek bedőltek, meg is érdemlik. Tudok jó néhány olyan emberről akik mindent megvettek a Led tv - től kezdve az atyaúristenig, mert havonta csak ennyi meg ennyi, de amikor már tíz számlát adsz össze azért némiképp megváltozik ez a kis összeg. Tény, nekem soha nem volt hitelem, és nem is lesz, de a környezetemben többen is ki tudták fizetni a 180 forintos árfolyamon a lakásukat, tudod összefogott a család, és aki a lehetőségeit jól felmérve vett fel hitelt korábban, az meg tudta oldani a problémáját. Egyébként meg Orbán nem a látszat kedvéért vett fel hitelt, sokan vettek fel valamennyi összeget hitelben akkor is ha lett volna annyi készpénzük, mert ha valaki nagyon jól keres akkor inkább tartalékol és fizet egy kis kamatot pár évig.
Disznópofa
@entero: ...én már nagyon kíváncsi lennék a számokra, nem hallottam senki szájából azt, hogy mennyit kapunk az uniótól és mennyit fizetünk be, vagy mennyit kaptunk mióta tagok vagyunk és mennyit adtunk? Nekem kellenének a pontos, mondom, pontos számok és nem az, amit malactocsnyi hasára ütve mond!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.