Egy friss kutatás eredményei azt mutatják, hogy az éjszaka dolgozó férfiak között csaknem háromszor magasabb a prosztatadaganat kialakulásának kockázata, mint azok körében, akik nappali műszakban dolgoznak. Ezek a férfiak emellett a bél-, a húgyhólyag- és a tüdődaganatok jelentősen magasabb kockázatának is ki vannak téve. A kanadai kutatáson alapuló eredmények elsőként tárják fel teljes egészében az éjszakai munkavégzés a férfiak egészségére gyakorolt káros hatásait. Korábbi kutatások is utaltak a rákkal való összefüggésre, ezek azonban főként az emlőrák gyakoriságának növekedésére összpontosítottak a nők, elsősorban ápolónők körében.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"az éjszaka dolgozó férfiak között csaknem háromszor magasabb a prosztatadaganat kialakulásának kockázata"
--- Én nem is engedném dolgoztatni a férfiakat!:-)
--- Sem éjjel, sem nappal:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
Mégis megfelezték az éjszakai pótlékot.Sose tudjon aludni aki kitalálta,de az se aki megszavazta!
kkalman
Mindig mondtam, hogy a munka árt a szervezetnek. Az éjszakai meg még jobban.:D
Feraj49
Ennek tudatában kormányunk a eltörli a délutáni és éjszakai műszakpótlékot,már csak azért is mert "kommunista" találmány" ! Prosztatadaganattal előre a magyar népesség növekedése érdekében !
radios45
Az én édesapámnál csontrák alakult ki, majd kiterjedt a prosztatára is, pár hónap alatt, majd meghalt sok sok szenvedés kínlódás után.
Most hogy jön a hideg idő, én is érzem hogy a hólyag gyulladásban van, a prosztatám is megdagad, a vizelet akadozva jön, viszont sűrűbben jön rám, pedig nem iszok sok folyadékot, szeszes italt sem.
Előzménye azért van a dolognak, hűvös reggeleken járok 7h-ra dolgozni, a vízügyhöz, /biciklivel/mondanom sem kell a gátőrház 12km re van.
A hetente 2-3nap szeles idő, +2-3fok nyirkos levegő betesz nekem, ilyenkor rendesen átfázok, a vesém derekam,fáj zsibbad.
Szállítás kocsi nem megoldható, arra nincs lehetőség keret.
Ilyenkor mit tehet az ember?
legyen újra munkanélküli?
Feraj49
@radios45: Bocs,hogy beleszólok de a rossz biciklinyereg a "heregyilkos" ekkora távra.Ha van lehetőséged egy segédmotort venni /lehet kapni már 15-20 ezer forintért működő képeset/ alacsony üa.fogyasztással igaz benzinnel megy,és KRESZ vizsga is kell.Viszont felehet öltözni,és nem melegszik ki az ember menet közben.Hidd el tudom miről beszélek!
radios45
@Feraj49: jó a bicikli nyereg, de egyébként a szél +a hideg a nyirkos idő reggelente, az kicsinálja az embert, motoron biciklin egyaránt.
nem elehet kivédeni, pár nap alatt jól felfázok és kész .
Na meg ott van egy bunkó gátőr, aki napi 300m.t akar levágatni, ez más sok nekünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.