A Policy Agenda szerint a jövő évi büdzsé átírásával elkezdődött az osztogatás. Az elemzők szerint a 100 oldalas zárószavazás előtti módosító javaslat - amelyet a kormány arra hivatkozva nyújtott be, hogy hatására kikerülhet az ország az uniós túlzott-deficiteljárás alól - ugyan felforgatta a bevételi és kiadási oldal számait, de semmiképpen sem javított a büdzsé hitelességén. A Policy Agenda úgy látja: kétarcú a kabinet politizálása. Egyrészt nagyfokú bátorság jellemzi, amikor a költségvetésbe be kell írni a tervezett kiadást, de annak végrehajtásakor mindig elfogyott a politikai bátorság vagy a megvalósítási képesség. A kabinet nagy álmainak ellentmond a realitás. Például nem növelték meg az államadósságra fordítandó kamatteher-kiadásokat, pedig a tervezéskor 100 milliárd forinttal kevesebbet írtak a költségvetésbe arra hivatkozva, hogy lesz EU/IMF megállapodás. Ennek elmaradása vagy akár időbeni csúszása azt eredményezi, hogy a magyar kamatterhek olyan szinten lesznek,...

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

overdose
300 milliárd munkahely megtartása cimen? kinek adják azt a pénzt? talán munkahelyet kellene teremteni nem a multiknak adaadni!
kedwes
Mint írták, a létező vállalatok nem terveznek munkaerő bővítést. Nincs új beruházás, nincs új munka hely. Így a pénzt, felfogják osztani maguk között!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.