Decemberben lejárt a Paksi atomerőmű legrégibb reaktorblokkjának 30 évesre tervezett élettartama. Működési idejét több mint kétséges eljárás végén most újabb húsz évvel meghosszabbították.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SELIG
Ennek a greenpeace-es f@sznak fingja sincs igazából az atomerőmű technikáról.
Le kell nála kapcsolni a villanyt minden nap kb 11 órára (mert ugye ennyi az atomerőmű villanytermelésének országos hányada), aztán majd meglátnám hogy konyul a szája, mikor a gyereke számítógépezni akar. Vagy mondjuk ő amikor az internetről ollózza össze az okosságait.
greenpeace = fizetett bértüntetők
SELIG
Mellesleg a cikkben említett alternatív forrásból nem lehet Magyarországon olyan mértékben energiát kinyerni.
A nap még csak süt viszonylag sokat,de a szél nem fúj annyit, hogy ki lehetne váltani erőműveket velük.
Az ország domborzati viszonyai miatt a lapos területeken nincsenek állandóan működő "szélcsatornák", amik vannak, oda már telepítettek.
Arról nem is beszélve, hogy a földhő, illetve a napelemes megoldások háztartásokra levetített bekerülési költsége nálunk nagyon magas. Megtérülése kb 10-15 év. Addigra ezek a berendezések elöregednek, lehet cserélni. Tehát ilyen szemszögből is érdemes lenne egy ilyen "neves" szervezet szóvivőjének körülnéznie, nem pedig mendemondákból, hallomásokból, sértődött emberek történeteiből ollózgatva országos médiában megjelentetni zöldségeket.
Felháborító!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.