Ironikus módon akkor kellene a jelenleginél is szigorúbb monetáris politikát folytatnia a magyar jegybanknak, ha a kormányhoz közeli elnököt neveznék ki az élére, ugyanis ez végképp elporlasztaná a külföldi...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
@Manno István: és akkor a kis barna kifoszthatja a pénztartalékokat is?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
A jegybank valauta tartalékának egy részéből,már ha meg van,lehet jelentősen törleszteni a külföldi államadósságot.Me is fog történni az fix.
A londoni varjak,csak azért kárognak,mert a hazám nem akar eladósodni az ő nyerészkedési törekvéseik ellenére.Félelmük abban is rejlik,hogy mi lesz ha ezen más országok vérszemet kapnak.
A jelenlegi jegybank elnök már régen kinyilatkozta,hogy neki a óz erős forint nem jó.
Me lehet őt is érteni ha nem forintban lehetnek a megtakarításai.
bundi
@kamazuka: emlékszel még arra amit egy éve mondtak?
"A gazdasági tárca Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter korábbi bejelentésére hivatkozva azt közölte, hogy "a devizatartalék ilyen felhasználása szigorúan tilos, a magyar devizatartalék nagy kincs, óvni kell, abból nem lehet forrásokat a gazdasági növekedést támogató programokra felhasználni." Az NGM második közleményében később azt is tagadta, hogy a kormány a devizatartalékok egy részéhez abból a célból nyúlna hozzá, hogy a megyei önkormányzatoktól tavaly év végén átvett adósságokat kifizesse."
forrás:
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20120103-a-jegybanki-tartalek-felhasznalasanak-lehetosege-es-veszelyei.html
kamazuka
@bundi: Emlékszem!
Az,a fegyvertény hogy ezt módust a világbank is tiltja,nem gátja annak,hogy a kormány mégis meg tegye,ha csak azt vesszük figyelembemhogy míg az unió és az elemző neves cégek kentek vágtak minket,mert ,,rossz Magyarország!" ,mert nem veszi fel a pénzünket hitelként,nos a meglépett, bankadót, más országok is bevezették akár többszörösen is sikerrel.Arra gondolok,hogy az alacsonyabb hiteltartozás alcsonyabb biztonsági tartalékot tehet szükségessé.De csak gondolat!
bundi
@kamazuka: félreértettél.
ezzel csak a hitelességüket akartam megmutatni.
mint látod, egy éve még szent és sérthetetlennek volt feltüntetve a devizatartalék.
egyébként semmiféle bank nem tiltja, ( nem tudom a világbank alatt mit értesz ) de vannak szabályok amiket ha betartunk, könnyebben boldogulunk.
egyébként a bankadót nem a mostani vezér vezette be ő csak irreálisan megnövelte az összegét (amit természetesen a bankok az ügyfelekre toltak, mondjuk ez is lehet burkolt adó, amit közvetítőkön keresztül róttak ki a magyarországon élókre).
sőt ha jól emlékszem, a kedves vezető, a házi bankos oligarchájával rendesen fenyegetőzött annak idején, hogy kivonulnak az országból emiatt (mint későb a demján)
forrás:
index.hu/belfold/gyurcstv6704/
mondjuk később furcsa módon ez a csányi nevezetű emberke már tapsikolt a megemelt összeg hallatán, de ahhoz kellett egy fülkeforradalom, ami megváltoztatta a világnézetét a jelek szerint.
mandiner.hu/cikk/20100719_csanyi_kell_a_bankado
és ez külön gyöngyszem:
"Csányi Sándor hangsúlyozta: rendkívül fontos számára, hogy Magyarország kockázati értékelése és a kockázati felárak miképpen alakulnak. Kifejtette: a költségvetési hiánycél tartása elsőrendű fontosságú, mert az OTP elsőként érzi meg azt, ha az országi iránti piaci bizalom eltűnik. "
a jelek szerint ez régebben, gyurcsány alatt nem volt fontos számára.
kukac50
Matolcsy ha megszólal a forint már akkor romlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.