Világszerte egyre több jegybank függetlenségét veszélyezteti a politikai nyomásgyakorlás - mondta hétfőn a Bundesbank, a német központi bank elnöke a frankfurti tőzsdét üzemeltető társaság évnyitó rendezvényén.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
2008-ban úgy sikerült elkerülni az államcsődöt, hogy utolsó percben feltőkésítették az MNB-t az IMF hitelből. Most erre a pénzre akarja rátenni a kezét Orbán, de érdekes módon nem az itt élők, hanem a külföldiek tiltakoznak ellene.
Valószínűleg az átlag magyar nem is érti mi a tét. Ezért tart itt ez az ország.
kukac50
Orbánnak ez az utolsó kormányzása minden pénzt szeretne megkaparintani.
human
@coni: A többség tényleg nem érti a gazdaság működését. Nem ismerik fel a bőkezű osztogatás hátrányait. Az elmúlt 22 évben volt erre bőven példa. Elvileg nem is kellene, hogy értsen hozzá. A mindenkori kormányok felelőssége, hogy reális gazdaságpolitikát valósítsanak meg, ami a lakosság javát szolgálja. Ha egy kormány viszont pont azt használja ki, hogy a többség nem érti a dolgok működését, és politikai haszonszerzésből osztogat a gazdaság kárára, mondhatni hazaárulást követ el.
kamazuka
..megkérdezném ,ha a jegybank feltőkésítéséhez szükség volt, akkor az odáig vezető úton milyen klikkek bábáskodtak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.