Szabálysértés miatt fejenként 30-50 ezer forintra büntették azokat a hajléktalan aktivistákat, akik január 19-én a fővárosi Csányi utcában elfoglaltak egy épületet. A megmozdulást szervező A város mindenkié nevű Facebook-csoport szerint Budapesten rengeteg lakás áll üresen, amelyek akár a hajléktalanok lakhatását is biztosíthatnák.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
Nem szociális bérlakásért kellene tüntetni,hanem megkeresni az okot, hogy kik és miért vették el tőlük a lehetőséget huszonéve!
De én tudom: a gazdagok és az azóta kormányon lévők. Na azokon kell,szinte személyesen számon kérni.
Elszámoltatni őket.
radios45
egyébként aki nem tudná, több tizezer lakás áll üresen évek óta, úgy megy tönkre.
Franciáknál megoldották a lakhatást, beköltöztették a hajléktalanokat a nagyobb városok üres lakásaiba.
De cserében rendbe kell tartaniuk, és a rezsit kifizetni, erre ott van a segély, valamint az állami támogatás, amig nem dolgozik az illető.
gabrella
@radios45: Az a baj,hogy olyan egyenlőtlenül oszlik el a pénz,hogy a jelenlegi felállásban esélyük sincs a hajléktalanoknak újrakezdeni.
Ellopták alóluk a minimális megélhetést és folyamatosan lopják - tehát a rezsi fizetés nem elvárható amíg szegény-gazdag felállás van.
entero
@gabrella: Neked erősen gazdag fóbiád van. Szerintem inkább munkahelyeket biztosítanak a gazdagok az emberek számára, az hogy ennek van egy felső határa az nem a mi hibánk. Arról meg hogy ki miért lett hajléktalan hosszasan lehetne társalogni. Ki ezért, ki azért...Nem csak jogai vannak egy embernek.
kkalman
@varirmag: Ahhoz, hogy valakinek bejelentett munkahelye lehessen, bejelentett állandó lakhellyel kell rendelkezzen. Ha nem ott van a z állandó tartózkodási helye, akkor mellé még ideiglenes lakcímet is kell igazolnia.
A kérdés, mi legyen előbb, lakás, vagy munka?
radios45
kkalman,úgy van állandó lakcím nélkül nincs munkahely, az átmeneti szálló vagy a hajléktalan szálló nem az.
Sokan nem értik meg, ráadásul a hajléktalanok nagy része,önhibáján kivül vált azzá, munkahely +biztos jövedelem +szünése, vállások, stb.
Egyébként elhelyezkedni sem egyszerű manapság Mo-on, a munkáltatók cégek, nem szívesen vesznek fel 45év felettieket, +tartós munkanélkülieket sem, mondván ők már nem olyan aktívak,kiestek a munka világából.
Pl. Suzikiban a dolgozók 40%a szlovákiából jött, onnan jár át, kb.1300 fő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.