Az üzleti sikerhez négy fő karakterjegy szükséges: a szív (a megérzések alapján döntés), az ész (a racionális döntés), a bátorság és a szerencse. Ezek közül Matolcsy vélemény szerint a legnagyobb alapítókat a szív és a szerencse vezette sikerre. "Magyarországra ráfér a siker, amihez szerencsére is szükségünk van. Jó hír, hogy növelhetjük a szerencse esélyét, ha bizonyos jellemvonásokat erősítünk magunkban, közösségeinkben, a nemzet egészében" - írja a nemzetgazdasági miniszter. Szerinte a szerencse nem csak véletlen, nem önkényes és válogatós, hanem "felfogás, életérzés és magatartás dolga" is. Írásában a miniszter kifejti: "a szerénység, sőt alázatosság, ha kíváncsisággal és optimizmussal párosul, vonzza a szerencsét, ezért minden új találkozásra és eseményre úgy kell tekinteni, mint lehetőségre, amit meg kell ragadni.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
"a szerénység, sőt alázatosság, ha kíváncsisággal és optimizmussal párosul, vonzza a szerencsét"...ha szeret valamit magában az a szerénység :D
tűzróka1939
Ez egy gazdasági (vagy mi a nyavalya) miniszter . Szerencse,optimizmus,járatlan út ! Na meg egy vajákosasszony is kéne . Szerintem kis hozzáértés is jól jönne . Mindíg megtud lepni valami baromsággal Matolcsy "úr" .
vukkocska
Amióta egyszer Lázár János azt mondta, hogy a közönségtalálkozón mondjon valami frappánsat, és ő előjött a pici piros pöttyel, mert a harapós kisoroszlánnal, nem tudja abbahagyni a baromságait. Isten bizony, egyre hülyébb.
tűzróka1939
@vukkocska: Tigris vótt az kérem !! Mit nekünk 1 oroszjány ? :) Amúgy osztom a véleményed .
vukkocska
@tűzróka1939: oroszjány majd Putyinnál lesz moszkvában. Tényleg pici tigris volt. Pedig nagyokat csak pontosan szabad idézni, még ha elmebeteg akkor is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.