A Fidesz szerint egyre nő az emberek bizalma az állam iránt, ezt bizonyítja, hogy tavaly duplájára emelkedett a magánszemélyek által vásárolt állampapírok mértéke, amely jelenleg 1060 milliárd forintot tesz ki.

Puskás Imre országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az emberek által felvásárolt állampapírok mennyisége összevethető az állam egyévi adósságszolgálatával. A képviselő szerint az államadósság folyamatos csökkentése mellett fontos az eladósodás összetétele is, a forintban meglévő adósság ugyanis nem hordozza magában az árfolyamkockázatot.

"A legszerencsésebb, ha az állam a polgáraitól vesz fel hitelt, hiszen ennek visszaadásával is saját polgárait gazdagítja, így növeli a fogyasztást vagy belföldi befektetéseket" - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyember
Az állampapír a zemberek által a Kurmánynak adott KÖLCSÖN.
Ilyennel már sok évvel ezelőtt, az Átkosnál is átkosabb rákosis időkben is találkoztunk (már aki élt és virult(?) az idő tájt). A Zállam a kölcsönre kamatot nem ígért és nem adott. Viszont VISSZAFIZETTE. Sok-sok évvel később szüleim visszakapták az akkor kölcsönzött 100 forintjukat. Mind a százat, pontosan annyit.
A mai Kurmány mikor és hogyan fogja visszafizetni a zigért kamatokkal bőven megtoldott kölcsönt? Az MNB tartalékából? Vagy IMF kölcsönből? Vagy újabb kötvényből? Vagy beindul a bankóprés (valamilyen modern(ebb) formája, mint a háború után)? Vagy a (beláthatatlan) jövőbe tolt időben?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@egyember: Ezt magyarázd el a fidiótáknak , mert azok kurvára nem értik ám, vagy csak simán hülyét játszanak.
hajduferenc52
azok az emberek elmeháborodottak mindanyian,,nem beszámithatoak
hajduferenc52
@Dr.luigilongo60: nem játszák a hülyét ...mind az a tőmény formájában ,ennyirre jol nem tudják játszani a hülyét ,ezért valódiak...
overdose1
Beteg elme !minden szavuk hazugság saját maguk veszik meg álnéven ,haver,barát, rokon:
coyote3
Ilyen sikeres kormány már nincs is :)))))
gabrella
Hogy mozog az értéke az állampapíroknak ha a ft gyengül vagy az euró? Tudja valaki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.