Alig egy hónapja, hogy az országgyűlés elfogadta a 2013-as büdzsét, máris a szétesés jeleit mutatja. A nyári kapkodást követően rekord számú változtatás és módosítás után a három Matolcsy-csomag segítségével végül megszületett a nagy mű, de lehet, nem ússza meg utólagos módosítások nélkül - írja a Ténytár blog.

A bejegyzés szerint kormánypárt is számolt azzal, hogy több ponttal is probléma lehet - leginkább a Matolcsy-csomagok bizonytalan tételeivel, mint például a pénztárgépek összekötése a NAV rendszerével -, ezért egy közel 600 milliárdos biztonsági puffert helyezett el a 2013-as költségvetésben. Most azonban úgy néz ki, hogy ez a biztonsági tartalék is kevés lehet abban az esetben, ha a legtöbb kockázat bekövetkezik.

Bár két hete még a Ténytár is arról írt, hogy van esélye egy választási költségvetésnek, és egy év végén elkezdődő osztogatásnak. Ilyen körülmények között azonban nehéz elképzelni a osztogatásokat - hacsak azokat nem a szolgáltatók irányába próbálja terelni a kormány.

További részletek a Ténytár blog bejegyzésében >>>

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
2012-ben vagy 15 alkalommal kellett módosítani az
éves költségvetést.
Úgy látszik ez idén megismétlődik !
És közben aratni akarnak, osztogatni ész nélkül,
Eo.nt vásárolni...
Hellcat
Na innen látszik mennyire alkalmatlan az egész banda, úgy ahogy vannak a cigánykirályal az élen. Lehet éljenezni...gyanítom jön a többi matolcsy-orbán csomag

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.