Az Állami Számvevőszék tavaly fél éven át visszamenőleg vizsgálta a Magyar Nemzeti Bank működését. Az ellenőrzés feltárta, hogy a jegybank 2008 tavasza és 2010 augusztusa között naponta adott át üzleti adatokat az IMF-nek - írja a Hirado.hu.

Nyomozást rendelt el a rendőrség, amiért a Magyar Nemzeti Bank 2008 és 2010 között több hazai pénzintézetről üzleti titkokat küldött az IMF-nek - tudta meg az MTI Hírcentrum. A feljelentést az Állami Számvevőszék tette, vizsgálatuk szerint az MNB üzleti titkokat adott át. A rendőrség hivatali visszaélés, illetve gazdasági titok megsértése miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az MNB korábban visszautasította, hogy törvénytelenül továbbítottak adatokat a Nemzetközi Valutaalapnak.

Az Állami Számvevőszék tavaly fél éven át visszamenőleg vizsgálta a Magyar Nemzeti Bank működését. Az ellenőrzés feltárta, hogy a jegybank 2008 tavasza és 2010 augusztusa között naponta adott át adatokat a Nemzetközi Valutaalapnak a hét legnagyobb hazai bank finanszírozási helyzetéről, devizatartalékairól, anélkül, hogy erről az érintett bankokat tájékoztatták volna. Az ellenőrzésről készült jelentés szerint az üzleti titoknak minősülő adatokat az MNB nem adhatta volna át az IMF-nek. A számvevőszék szerint az MNB adatszolgáltatása bűncselekmények gyanúját veti fel. Az ügyészség az ügy kivizsgálását a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályára bízta.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben feljelentés-kiegészítést rendelt el, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg - nyilatkozta a Híradónak a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Bagoly Bettina hozzátette: a nyomozó hatóság a feljelentés kiegészítése után hivatali visszaélés, valamint gazdasági titok megsértése bűntettének gyanúja miatt elrendelte a nyomozást.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Matolcsdy ettől még nem lesz okosabb.Ez műbalhé!Mit akarnak ismét elfedni. Ebből elég!Legyen végre ,vége már!A Fidesz mikor számol el?Gondolom,2014-ben!Sőt kötelezni fogják rá!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tűzróka1939
A törvényes törvénytelen a törvénytelen törvényes . Magyarország új törvénye . Lopj szabadon . A törvény melletted áll . Élj becsületesen . Mehetsz a sittre .
human
Simort azért akarják lejáratni, mert olyan embert akarnak a helyére tenni, aki sem szakmailag sem szellemileg nem veszi fel vele a versenyt. Viszont könnyebben el lehet fogadtatni az emberekkel, ha besározzák a volt elnököt.
rézfánfütyülős
@Dr.luigilongo60: A facen van utalás arra, hogy a fiúk enyhén melegek lettek a koleszben.
Mondjuk a mai világban már semmin nem csodálkozom, Hofi elhíresült lehet-e a kecskével... óta.
human
@rézfánfütyülős: Nem volt ott ratyizás, csak azt csinálták amit most is. Fedezték egymás seggét.
rézfánfütyülős
@human: Olvastam, továbbadtam.
Ha a fidesz tehet kétértelmű kijelentéseket akkor bárki megteheti.
A fecen amúgy valóban terjeng a hír.
coni
Simor azt nyilatkozta, hogy azért próbálják befeketíteni, hogy ne legyen olyan hatalmas a kontraszt elnökváltáskor.

A befeketítés erejéből ítélve Matolcsy követi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.