Heteken belül több mint egymillió ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfél kaphat sárga csekk helyett új típusú fehér csekket.

A fogyasztók szempontjából nincs különbség a két átutalási megbízás között, a postán lehet befizetni vagy a rajta lévő adatok segítségével utalást is feladhatunk. A tavalyi nettó 112 forintról 137 forintra változott a sárga csekk ára. Az emelésre elsősorban a 2013-as költségek emelkedésével magyarázza a Posta, számításaink szerint itt az új tranzakciós illetékről van szó, amit így áthárítanak a szolgáltatókra. A díjat továbbra is az fizeti, akinek a számláján jóváírják a pénzt, vagyis a szolgáltató cégek. Így a befizetőknek továbbra is látszólag ingyenes a szolgáltatás - olvasható  Penzcentrum.hu oldalon.

A lap szerint drága sárga csekkről tehát érdeke a szolgáltatóknak átállni a fehérre, hiszen olcsóbb lehet számukra. A posta szakértője szerint az előállítási költsége ugyan max 2-3 forinttal alacsonyabb, mint a sárga verzióé, de azzal ellentétben egyedi árazást használhatnak. Tehát az egyedi áralkuk miatt lehet ez kedvezőbb a szolgáltatóknak is.

Így néz majd ki az új:

Milliók búcsúzhatnak a sárga csekktől: ez lesz helyette
További részletek a Pénzcentrum oldalán >>>

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Már megint feltalálták a csőben a lyukat ! Olyan mint az utcanév változtatás.Keverjük meg az időseket,aztán majd bírságolunk ? A lényegen nem változtat be kell fizetni,és még jön rá a szolgáltatói illeték amit ránk hárítanak. Ja tudom már,a csekk is kommunista Kádári diktatúrára emlékezteti őket,amelyben vezető tisztségeket töltöttek be.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
A sárga és a fehér csekk előállítási költsége közti különbséget az ötletgazda teszi zsebre?
human
@kkalman: 5-10 milliós jutalmat biztos kapni fog.
Boros Anikó
Miért nem a már előre gyártott csekken fizettetnek,? Nekünk ,mint akik fizetnek, nem mindegy milyen csekkre adom fel a postán a pénzt,piros,fehér ,lila,zöld... Megint legálisan lopnak,hisz eltudják számolni a költségvetésben.Ez olyan mint az utca nevek megváltoztatásai !!!Szégyenletes banda,hogy fordulhatnának már föl:))))))))))))))). Végig nézném szívesen:))))))))))))
mariaberta
De legalább a meglévő készleteket használják fel, mert állítólag takarékoskodni kell.
Everest
Vegyétek már észre: A SÁRGA-NARANCS-SÁRGA festéket ilyesmire nem lehet felhasználni. Még valaki kombinálni kezd, h a pénz hová megy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.