A demokrácia mégiscsak úgy van kitalálva, hogy négyévente az ember megméretteti magát, ezért egy politikus szájából rendkívül furcsa, amikor húsz évre vázol fel célokat, azt sugallva, hogy addig folyamatosan hatalmon fog maradni. A Véleményvezér cikke.

Pénteken Orbán Viktor tizenötödszörre tartotta meg szokásos évértékelő beszédét. Az elmúlt 15 évben rendkívül különböző szónoklatokat hallhattunk már a kormányfőtől: akadtak nagy ívű, már-már világmegváltó beszédek, de akadtak kimondottan pragmatikus szövegek is.

Azonban olyanra nem volt nagyon példa, hogy Orbán Viktor rossz beszédet tartson. A pénteki évértékelő ugyanis kimondottan rossz beszéd volt - írja a Véleményvezér blog.a majd egy órás szövegbe több tárgyi tévedés, hibás idézet, képzavar, stílushiba csúszott. A Véleményvezér szerint egy miniszterelnöki beszéd esetében ez nem csupán kínos, hanem megengedhetetlen igénytelenség is. És itt távolról sem csak a Márainak mondott Ottlik-idézetre, vagy a rosszul citált Reagan-mondásra gondolunk, hanem az olyan alapvető tévedésekre, mint amikor a miniszterelnök azzal akarta bizonygatni kormánya sikerességét, hogy 2012-ben 2000-el több gyerek született az előző évhez képest.

További részletek a bejegyzésben >>>

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
És itt távolról sem csak a Márainak mondott Ottlik-idézetre, vagy a rosszul citált Reagan-mondásra gondolunk, hanem az olyan alapvető tévedésekre, mint amikor a miniszterelnök azzal akarta bizonygatni kormánya sikerességét, hogy 2012-ben 2000-el több gyerek született az előző évhez képest.
Majd jön a Senkifia és ezt az utóbbi mondatot kiigazítja !
Amúgy Ronald Reagant is kár volt idézni, mert : Ronald Reagan valóban mondott valami ehhez hasonlót. A legendás mondat 1981 januárjában, első kormányértekezletén hangzott el. "Uraim és hölgyeim! Utálom az inflációt, utálom az adókat és utálom a kommunizmust. Kezdjenek ezzel valamit!" -
Pisti271
Balog bevezetője olyan hosszú volt, hogy azt hittem, lemaradtam valamiről
és bejelentették, Orbán betegsége miatt ő tartja meg az évértékelőt.
Azt a beszédet akárki felolvashatta volna, egy jó TV bemondó még esztétikusabb is lehett volna.
GeoCravker
@Pisti271: Valószínűleg tányleg mindenki jobban járt volna. Orbán nem ég akkorát, ha hirtelen influenzával otthon marad.
Pisti271
Orbánnak még a műveltsége is kétharmados!
Ronald Reagan:
"Uraim és hölgyeim! Utálom az inflációt, utálom az adókat és utálom a kommunizmust. Kezdjenek ezzel valamit!"
Orbán Viktor:
"Két dolgot utálok, az inflációt és a kommunizmust. Ezekkel kezdjenek valamit!"
Ugye hogy ez csak kétharmados idézet. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.