A kirúgott pedagógus Bagdad bombázásáról küldött videót néhány diákjának, azzal a megjegyzéssel, hogy „Nagyjából ez marad az iskolából” - írja az FN24.hu.

Bombafenyegetés miatt maradt el egy budapesti alapítványi iskola szalagavatója. A Szersa Oktatási Központ vezetése azután döntött az ünnepség lefújásáról, hogy az intézmény egy januárban elbocsátott pedagógusa a Facebookon egy videót küldött néhány diáknak, melyen Bagdad 2003-as bombázása látható, és azt a megjegyzést mellékelte, hogy "Nagyjából ez marad az iskolából".

A Fővárosi Főügyészségen az FN24 megkeresésére megerősítették, hogy az ügyben közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt nyomozás folyik a budapesti IX. Kerületi Rendőrkapitányságon.Megkerestük az elbocsátott pedagógust, Tényi Istvánt, aki lapunknak is elismerte, hogy egy facebookos beszélgetésben valóban közölte a Bagdad bombázását bemutató videót az ominózus megjegyzéssel.

Hogy mit gondol a tanár az esetről, az FN24 oldalán kiderül >>>

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Proli
(6)682 A (4) vagy az (5) bekezdésben meghatározott bűncselekmény miatt nem büntethető, aki a cselekményt, mielőtt az a hatóság tudomására jutott volna, a hatóságnak bejelenti, és az elkövetés körülményeit feltárja.

(7) Aki az (1) vagy a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény elkövetésével fenyeget, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(8) Aki hitelt érdemlő tudomást szerez arról, hogy terrorcselekmény elkövetése készül, és erről a hatóságnak, mihelyt teheti, jelentést nem tesz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Proli
@nemkati: A fentieket ha egy jogásznak odaadod és a gyerekek elmondják mit küldött a tanár akkor nem állapítható meg a terrorcselekmény előkészülete sem!
Ha nem írja le egyértelműen, hogy ÉN EZT FOGOM TENNI akkor max garázdaság áll fenn, mert riadalmat okoz.

Ügyvéd szomszédom az elérhető infók alapján mondta, én meg leírtam.
Esetleg a szórendben tévedhettem, de a lényegben nem hiszem.
nemkati
@Proli: Bocsi, nem olvastam el, túl sok ez nekem egy ilyen nehéz nap éjszakáján. :)

Ez az iskola nehezen tanítható, nehezen tanuló fiataloknak akar segíteni, ahogy olvastam, van velük elég sok probléma. Hogy milyen korúak, azt nem sikerült megtudnom. De azt hiszem, mindegy is. Csak azt gondold el, ha a Te gyerekeid kapnának ilyen üzenetet egy elbocsájtott tanáruktól, Te nyugodt szívvel engednéd őket ezután iskolába? A tanárt meg garázdaságért fenyítsék meg, és ennyi?

Szerintem a robbantásra való utalás is már félelmet okoz, és akkor még enyhén fogalmaztam. Ezzel a témával viccelni veszélyes, kilátásba helyezni bűncselekmény. Nekem ez a véleményem, és bármilyen hosszú jogszabálygyűjteményt másolsz is ide be, a véleményem nem fog változni. Az emberek már így is félnek, hiszen soha nem lehet tudni, hol bukkan fel egyszercsak egy őrült lövöldöző, vagy robbantgató terrorista.
nemkati
@Bástya Elvtárs: Hát lájkoltál, jóvanna, de szerinted ez a tanár nem bűnöző? A tanár vajon mi? :))
Sértett ember, frusztrált oktatómunkás, aki nem tudott sikereket elérni a pályáján? Mi a dolga az embernek ezen a világon, ha nem az, amit Madách olyan ütősen megfogalmazott: ember, küzdj, és bízva bízzál? Nem ráhozni a frászt az iskolára, hanem azon dolgozni, hogy azokat a gyerekeket és fiatalokat mindenáron képezni. Van ám olyan tanár, tanító, akire hallgatnak a tanítványok, akit szeretnek, és akinek a nebulói kedvvel tanulnak. Ez a dolga a tanárnak, ezt elérni. Nem robbantással riogatni. Hű, de mérgäs lettem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.