Magyarországnak jó esélye van arra, hogy a következő években európai sikertörténetté váljon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Varsói Egyetemen tartott előadásában.

A magyar miniszterelnök angol nyelvű beszédében azt a kérdést járta körül a körülbelül kétszáz érdeklődő, többségében az egyetem hallgatói és oktatói előtt - akik érkezésekor nagy tapssal fogadták őt az intézmény egyik nagyelőadójában -, hogy kinek van igaza: a kritikusoknak, akik fekete bárányként, Európára veszélyes országaként írják le Magyarországot vagy azoknak, akik sikertörténetként tekintenek rá.

Orbán Viktor elmondta, hogy 2010-ben Magyarország a görögöknél is rosszabb helyzetben volt, magas államadóssággal, alacsony foglalkoztatási és versenyképességi mutatókkal. A Fidesz-KDNP azonban kétharmados felhatalmazást kapott abban az évben, és eldöntötték, hogy jelentős változásokat hajtanak végre - magyarázta.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
"Orbán Viktor elmondta, hogy 2010-ben Magyarország a görögöknél is rosszabb helyzetben volt, magas államadóssággal, alacsony foglalkoztatási és versenyképességi mutatókkal."

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy
Államadósság:
2010. május: 19 933 milliárd Forint
2013. január: 21 187 milliárd Forint

A versenyszférában alacsonyabb a foglalkoztatás, mint a kormányváltáskor volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
samuel
@lajospapa: A MANYUP-ba gyült pénzeket KÜLFÖLDI HITELBŐL kellett pótolni az állami nyugdíj kasszában,mert Magyarországon a nyugdíj rendszer KIROVÓ-FELOSZTÓ rendszerre épült és azt megváltoztatni még egy Norvég gazdaságnak is komoly gondot jelentene nem egy döglődő-vegetáló gazdaságnak. Évi átlagban több mint 530 MILLIÁRD ft külföldi hitelt kellett a nyugdíj kasszába betolni, ami részben a MANYUP kiesést részben a 2003 után felelőtlenül magasan megállapított nyugdíjakat fedezte. Orbán Viktor 2009 őszén jól látta,hogy ez a nyugdíjrendszer nem tartható fenn és kijelentette "VISSZATÉRÜNK A 2002-ES NYUGDÍJ MEGÁLLAPÍTÁSHOZ" azonnal 20%-ot csökkent a népszerűsége azóta hallgat róla min a s..r a fűben,mert a hatalom a fontos,pedig tudja ,hogy a 2004 előtt megállapított nyugdíjak 1 %-a éri el a 200 000 ft-ot míg a 2004 utániaknak több mint 10 %-a haladja meg a 200 000 ft-ot. A felső kereseti kategóriában indokolatlan luxus nyugdíjak megszüntetésére nincs esély mert ez a kormány a gazdagok kormánya.Fónagy János államtitkár 1990 óta tagja a parlamentnek mindíg maximális járulékot fizetett és 2012-évi nyugdíja 197 186 ft volt,mig annak a képviselő társának aki aonos feltételek mellett ment nyugdíjba 2012-ben a nyugdíja meghaladja a 340 000-ft-ot. Mindenki döntse el ,hogy a 200 000 ft a kevés vagy a 340 000 t a sok.Megnyugtató megoldás lenne az egyéni számla bevezetés,amire lehetőség lenne ha a 2/3-os diktatúra akarná.
bakegya
Ez kész..a siker,meg a történet,aztán minden idők feltételesmódban,de a lényeg az egyedül nagybeszéd belügyetlenül külügyesen.Itthon a jó része nem érti, azért nyomja a felséges angolban,mert így csak megkésve értesül az ő nagy sikereiről a magyar lakósság.A lengyeleknél meg bármit hablatyolhat-ammó követ volt a nagyapánk éppen a lengyeleknél-megalapozták az őseink a bizalmukat,de ezt most ez a furmányos, azt is kikezdi.
lajospapa
@samuel: A MANYUP-ba még egyszer mondom külföldi hitel nem ment, hanem a munkáltatók és munkavállalók befizetéseinek egy nagyobbik része. A kirovó rendszerről történő áttérés lett volna ez az egyéni számlásra. Hogy ebbe belenyúlt a 2/3-ad azt jelenti, hogy nem is akarja, ahogy mondád. Az, hogy a 197186 ,vagy 340000 Ft nyugdíj sok e vagy kevés, kérdezd azt akinek havi 1-2 millája van és azt mondja 47000-ből meg lehet élni.
Most tisztelettel elköszönök, hagyok másokat érvelni.
samuel
@lajospapa: Próbálj értelmezni :A MANYUP-ba gyült pénzeket külföldi hitelből kellett PÓTOLNI az állami nyugdíj kasszában. A lényeg hogy az állami nyugdíjkassza hiányát növelte a MANYUP-ba fizetett összeg és az 2005- 2010 közzötti időben évi átlagban több mint 530 milliárd ft hiányt okozott. A magán nyugdíjból átirányított járulék 2012-ben 400 milliárd ft és ennyivel kevesebb hitelt kellett felvenni ORBÁNNAK ,de ezt nem reklámozza mert rendkívűl sikeresen félevezeti az ország 2/3 át.Nem tartozom azok közé akik a seggét nyalják a törpének.
samuel
@lajospapa: A kérdésem lényegét TE sem értetted hogy az azonos befizetéssel-feltételekkel nyugdíjazottak között a nyugdíjba vonúlás éve miért tesz 70 % különbséget. Az ésszerűtlen valorizációs szorzók és a hülyén megállapított degresszós táblázat erdménye.Amennyiben a 2002-ben alkalmazott valorizációs szorót és a degressziós táblázatot az előző év nyugdíj emelés %-áv emelték volna akkor most arányos lenne a nyugdíj és 50 000 -rel kevesebben kapnának érdemtelen luxus nyugdíjat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.