A Magyar Hírlap szerint az alaptörvényben és a Btk.-ban tiltja meg a Fidesz–KDNP kormánytöbbség a vörös csillag és a horogkereszt viselését. A lap információi szerint a Fidesz-frakció elnöksége rábólintott a döntésre. A Fidesz–KDNP a Btk. módosításával figyelembe veszi az AB határozatát. Az ötödik alaptörvény-módosítással a Btk.-ban lefektetett szabályozás "alkotmányos lábát" az alaptörvényben rögzítik. Nem kizárt az sem, hogy az alaptörvénybe kerül a kommunista bűnök és a holokauszt tagadásának tiltása is - írja az újság meg nem nevezett forrásaira hivatkozva.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
Csupán az a röhejes ebben, Fidess-Kdnp tákolmányozásban, hogy egy egyéves "gránitbavésett alaptörvényt " már ötödször kell(?) módosítani!!
A kérdés csak az lehet, hogy ki a hülye??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pisti271
A Fidesz, ha valami galádságot akart elkövetni, először törvényt alkotott hozzá.
Ha az Alkotmánybíróság beleszólt, csökkentette a jogkörét, megváltoztatta az összetételét. Ez kevésnek bizonyult, lecserélte az Alkotmányt Ataptörvényre,
ebbe kezdte beírogatni a vitatott dolgokat. Még ez sem volt elég, a köztársasági elnök normakontrollt kért és kapott, az AB (formai okokból) még a tákolmányt is bírálta.
Beleírták tehát, hogy a nemlétező köztársaság (mert az országot is átnevezték) elnöke csak aláírhat, az AB pedig nem vizsgálhat oszt jónapot.
Ettől kezdve először alaptörvényt módosítanak azután hoznak törvényt és kussolhat mindenki. Kicsit macerásabb lett így az életük, de az alkotmányos diktatúra készen van!
QQCSI
@Pilóta: ma, 16:53
Miért? Segítenének a tantónénik és bácsik is,
a jelenlegi alkotmánybírák meg súgnának...
QQCSI
@Pisti271: Pont ezt kérdeztem valamelyik nap a csizmás kandúrtól:
ha a parlamenti 2/3 megszavazza Orbán Viktor pallosjogát, akkor az bekerülhet az alaptörvénybe és senki nem szólhatna semmit?!
jozsiami
Ez az alkotmány csak a kormánynak alkotmány mert már annyiszor változtatták meg,hogy az emberek már nem is tudják követni ,hogy mi van még érvényben és mi nem .Vissza kéne állítani az arany bullát mert ott az áll ha a köznépnek nem tetszik a megválasztott vezető le lehessen váltani DE JÓ LENNE HA EZ MÉG ÉRVÉNYES LENNE MERT AKKOR MÁR NEM orbán viktor "csupa kisbetűvel2LENNE HATALMON.
Csizmás Kond
Az alkotmánymódosítás nem az abba foglaltak másítását jelenti, hanem azt, hogy a benne lévő törvényekhez még újakat rögzítenek, Szóval a módosulás bővülést jelent.
Ami az alaptörvény bővüléséről tudni kell az azt jelenti, hogy az abba foglaltakat nem lehet csak szintén többséggel megváltoztatni, szóval nem egy btk-s törvénnyel egyenlő hanem sokkal szolidabb.
Amúgy mi az ami zavar benneteket ami nem oda illő ?
Pisti271
@jozsiami: 2014, ha addig bele nem írják a tákolmányba, hogy 2034.
Mert megtehetik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.